Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matrafag

Oliwia i Oliwier?

Polecane posty

Gość Matrafag

Co myślicie o takim zestawie imion dla bliźniaków. Mi i mężowi sie podoba ale obawiam się, że imiona te są zbyt podobne. Nie mamy jednak innego pomysłu na imiona, ja chcę koniecznie Oliwie a mąż Oliwiera.

Gość Tragedia i Tragedier
:o

Gość ah ahi ahi
:O

Gość kierowca rosomaka
Aleksandra i Aleksander Patrycja i Patryk Kamila i Kamil Janina i Jan już widziałem takie imiona dla rodzeństw

Gość biednapolka
Oliwia i Oliwier mnie się bardzo podoba i sama bym tak dała dobrze że sie nie znamy to nie bedzie że ściągłam po kimś np. dzieci sąsiadow tak samo sie nazywaja

Gość jfsxggjj
ja mam synka Oliviera. mi się bardzo podoba. to są wasze dzieci i to wam mają się te imiona podobać a jak nie nadasz tak jak chcesz tylko np zosia i wijtek to za kilka lat będziesz się może zastanawiać czemu wojciech nie jest oliwierem

Gość coraz szczesliwsza
Proponuje Flip i Flap, Bolek i Lolek ewentualnie Dolce & Gabana:)

Gość zetaaa.........
Nie znosze imienia Oliwier. Brzmi tragicznie wedlug mnie i nie pasuje w ogole w naszym kraju.

Oliwier to najpiękniejsze imię na świecie. Jednak dla bliźniąt wybrałabym Oliwiera a dla dziewczynki Laura:)

Gość W dużych Rossmannach są
Oliwier to okropne imię i rzeczywiście nie pasuje polskiemu dziecku urodzonemu w Polsce. Dodatkowo kojarzy się ze zblazowanym Janiakiem.

Gość jdsdguyhj
zawsze komuś nie będzie się podobać czy z jakimś zwierzęciem kojarzyć. mi sie nie podobają te wszystkie franki czy wojtki daj tak jak się wam podoba

Gość nnnnnnnnnnnnnooooooooooooooo
troszke nie pasuje bo skraca sie oba imiona do Oli,ale imiona ladne.

Gość MamaOliwka
ja też nie znoszę tych starych imion Jasiów, Stasiów, Antosiów, Zoś i Hanek. Naprawdę piękne imiona Oliwier cudowne. nie słuchaj tych ktorzy na nie psioczą, bo cudne imię. Znam kilku słodziaków o tym imieniu. Dla dziewczynki wybierz inne. będzie lepiej

Gość albatrosska
oo Laura super. A w temacie - dla mnie to nic dziwnego, Wam sie takie imiona podobaja i tak nazwijcie dzieci..Dzisiaj nad wodą była Faustynka..;-)

Gość ojtam ojtam
a mnie się podoba :) dla bliźniaków super - tylko prośba na przyszłość - nie ubieraj ich identycznie - niech żyją dwoma życiami a nie jednym podwójnym.. ubieraj inaczej i traktuj oddzielnie każde - moja kuzynka doprowadziła do takiego stanu że kilkuletnie dziewczynki jak jedna się walnęła w głowe to druga szła tam gdzie ona i też się walnęła specjalnie.....

Gość masakra i dramat
a poza tym... dlaczego uparliście się na tego oliwiera, czemu nie może być oliwer?? imiona dramatyczne, każde z osobna, a w takim zestawieniu już w ogóle tragedia.

Gość Git git
Mi się bardzo podoba.

Ja znam Jasia i Małgosię :) nie nadałabym bliźniakom tak podobnych imion ale to Wam ma się podobać!

Gość meowkotq
A może Liwia i Olivier .?

Gość jfsdthbnk
mi się bardzo podoba Livia i Olivier

Gość makatka03
mnie się też nie podoba. Ani zestawienie tych 2 imion dla rodzeństwa, ani żadne z nich z osobna. To trochę tak jak na siłę ktoś nadaje dziecku imię Adam w przypadku gdy nosi się nazwisko Adamiak, Tomasz Tomaszewski, Piotr Piotrowski itp. Ale oczywiście to tylko moja opinia, a dzieci twoje i twój wybór

Gość Odprawej dolewej
Wszystko zależy od gustu, wszystkim sie nie dogodzi. Ważne, żeby Wam sie podobało.

nie dałabym blizniakom imion Oliwia i Oliwier, Kamila i Kamil czy Stasia i Staś. Fajnie jak są w podobnym stylu czyli albo oba nowoczesne, albo oba stare, oba krótkie czy długie. Skoro dla chłopca uparliscie ise na Oliwier to dla dziewczynki też może byc jakieś dekikatne nowoczesne imię: fajnie ktoś proponował Łaurę. ja proponuje jeszcze Kalina, Liliana, Iga, Michalina, Kaja, Nina, Olga

Gość llllllllllllllllllllllllllll
imiona są zbyt podobne - bliźniakom trzeba pomóc wypracować własną tożsamość, a nie upodobniać je do siebie jeszcze bardziej

Gość Matrafag
Z zestawu Oliwia i Oliwier zrezygnowalismy. Teraz zastanawiamy się nad: Oliwia i Oskar Oliwia i Wiktor Co byście wybrali?

Gość MixPlusss
oliwia i wiktor tez slyszalam o tym ze bliziaki powinno sie traktowac osobno bo potem przez takie upodabnianie jest zle w zyciu