Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdg

odchudzanie-pyt do doswiadcznych

Polecane posty

Gość dfdg

witam, chcialam od kogos doswiadczonego (!) dostac pare rad odnosnie odchudzania. moja waga skacze cale zycie i mam sklonnosci do tycia (za mama). od kwietnia zeszlego roku udalo mi sie schudnac 5kg (wiec raczej niewiele). obenie mam 176cm i niecale 61kg, chcialabym wrocic do wagi z okresu bycia nastolatka (54-57kg).oczywiscie nic na sile, ale mam kompleksy (grube uda) i czuje sie 'ciezka'. nie wiem, dlaczego moja waga sie zatrzymala i nie chce pojsc w dol (jak sie solidnie najem, to idzie w gore...).jem max 1500kcal dziennie, a najczesciej ok 1200kcal, tylko do godz 18, pije duzo wody i soku pomidorowego-czasami herbate i kawe. na ile musialabym zmienjszyc kcal, zeby byc zdrowa i jeszcze schudnac? nie jem od kilku lat miesa(tylko ryby), jem warzywa i owoce, tylko czarny chleb-odzywiam sie naprawde zdrowo. przedtem uprawialam duzo sportu, teraz nie mam czasu, ale w przyszlym mcu znowu planuje zaczac. niestety nawet chodzac na sport (3*fitness,1*plywanie) robily mi sie miesnie, ale waga nie ruszala. jak to np zrobila anna balon, ze tyle schudla? glodzila sie? czy naprawde trzeba sie glodzic, zeby sie odchudzic? ile kcal powinnam jesc dziennie? dzieki za odp!

Gość a b,c,d
ja waze 60 kg mam 170 wzrostu i nogi mam chude dziwne

najlepsza metoda do schudniecia to nogi xd 2-3 godziny dziennie chodzic. Dobry sposob ale wymaga troche wolnego czasu

Gość dfdg
hm, ja bieglam na biezni i niewiele to dalo. pomogloby cos obwijanie folia ud przed bieganiem?

Gość lajla90
Dieta plus cwiczenia, jak będziesz spalala wiecej kcl niz zjesz to nie ma opcji,zebys nie schudła. Napisałas,że jak cwiczyłas, to robiły Ci się miesnie, ale waga nie spadała. To normalne, bo tkanka mięśniowa swoje waży.

Gość ico ty na to ;-)
Hey ja ważyłam 74kg masakra co ? he he od miesiąca robiłam brzuszki i tylko ponieważ nie mam czasu. Dieta 500 kal. i stosowałam asystor slim. I przez miesiąc 8 kg mniej. Polecam , a i dużo dużo wody !! 1 etap 74-66 (zaliczone) 2 etap 66-58 ( w trakcie ) 3 etap waga docelowa 55

Gość sadfd
abcd a ile masz obwodu w udzie?

Na diecie nie zrzucisz z konkretnej partii ciała. Zacznij biegać to spalisz tłuszcz na nogach. Ania Bałoń podobno zdrowo jadła i dużo ćwiczyła. Ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja ważę 60 kg i mierzę 176cm i czuję się dobrze. Ciężko jest zrzucić kg jeśli ma się prawidłową wagę. Musiałabyś się raczej głodzić. A potrzebne Ci te kilka kg do szczęścia? Jak chcesz wymodelować ciało to rozsądna dieta plus sport na konkretne partie ciała.

Gość sfsddfg
astralka, no potrzebne, bo sie czuje masywna :( masz szczupla/chuda budowe ciala czy raczej normalna?

Gość sfsddfg
ale budowe ciala dziedziczy sie po rodzicach!

Zgodzę się z tym, że niestety często tyjemy z powodu obżarstwa, nie genów...to smutna prawda i nie ma co tłumaczyć naszej nadwagi genami... Owszem budowę ciała dziedziczymy po rodzicach, ale to nie znaczy, że skoro jesteśmy grubokościści to nie możemy być szczupli. To bzdura jest i irytuje mnie jak ktoś wszystko na geny zwala. Po prostu jeść zdrowo i się ruszać.