Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?...

Czy wypada

Polecane posty

Gość ?...

Odmówić bycia chrzestna?

Gość jdskshdjsbhdfjdshfjdhfjd
nikt Cie nie moze do tego zmusić :) jednak, czy to jakiś problem?

ale pewnie usłyszysz że dziecku się nie odmawia dziecko nie prosi ;)

Gość Pszemo
Jeśli uważasz że nie będziesz dobrą chrzestną to nawet powinnaś odmówić :)

Gość ?...
Nie o to chodzi że będę niedobra chrzestną nawet bym chciała mieć chrześniaka bardzo(bo jeszcze nie mam a mam 25lat)tylko nie tam. To oni są dziwni dziwnie chowają dzieci zero telewizji zero słodyczy zero sklepowego jedzenia(jedzą tylko to co sami wyprodukują), zabawki dla dzieci nie mogą grać ani świecić, kochają się bez zabezpieczeń. Twierdzą ile dzieci będzie tyle będzie (mają już 4) . A oni mają 40lat. Ciągle tylko radio maryja i to ze straszna przesada, światła w domu nie używają. Wogóle nie wiadomo jak z nimi rozmawiać:-(

Gość elizkiiiiiiiiiiiii
a to bliska rodzina??

Gość gosiczka.
ja ukrywałam sie przez 2 miesiące :( aż znaleźli kogoś innego potem trzeba dawać prezenty i chodzić na komunie po co mi to

Gość ?...
Nie chodzi mi o prezenty i wogóle bo jak już pisałam nawet fajnie byłoby mieć chrześniaka ale w "normalnej rodzinie" oni są dziwni jak szukają chrzestnych to zmieniają zdanie co chwila np. Poproszą kogoś ten ktoś się zgodzi to oni za 2dni dzwonią że jednak nie bo mają kogoś innego a za następne 2dni znowu dzwonią że jednak go chcą. I tak wkoło dużo by o nich pisać. A co chodzi o rodzinę to nie jest bliska tylko taka dalsza

Gość ?...
Hej gosiczka a jak się ukrywałas? Może coś podpowiesz bo oni jeszcze mnie nie prosili tylko wiem z innych ust że biorą mnie pod uwagę więc chce się przygotować. W sumie to oni nawet nie jeżdżą prosić tylko dzwonią

Gość Podobnie
Oczywiście że wypada. Odmów i tyle. Powiedz że nie czujesz się na siłach - bo to jest przecież wielka odpowiedzialność - wychowanie dziecka w wierze.

Gość ?...
Pytam bo mówią że chrztu się nie odmawia. A ja wolałabym być chrzestna u sąsiadów

Gość Podobnie
To jakieś zabobony, ostatnio w moim otoczeniu wiele osób odmówiło. Kiedyś tak było że się nie odmawiało i teraz wiele osób nawet nie zna swoich chrzestnych bo to byli jacyś znajomi z którymi kontakt się urwał. Śmiało odmów i nie miej wyrzutów.

Gość ?...
Nie odbieranie telefonu jest ok ale jak nie będę odbierać to Mogą zajechać i muszę mieć coś w zanadrzu

Ja po prostu nie odbierałam a jak przyszli to widziałam przez wizjer i siedziałam cichutko. Chyba się nie zorientowali.

Gość ?...
Też bym nie otworzyła... Ale mieszkamy z rodzicami i jeszcze moim bratem, oni otworzą :-( muszę chyba poprostu odmówić:-(