Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazyy

problem z facetem...

Polecane posty

Witam serdecznie Problem polega na tym, że od pewnego czasu facet nie dotrzymuje słowa, a konkretniej chodzi o weekendy, głównie soboty. W większości przypadków wygląda to tak, że rano się umawia, a wieczorem dzwoni, że gdzieś tam jest z kumplami i żebym się nie gniewała, nie wspominając, że często obiecuje, że to już ostatni raz. I tak właśnie sobie leci w chu.. od ok. 2,5 miesięca. W tym 3 soboty spędził ze mną, resztę z nimi. Rozmowy i dawanie ultimatum nic sensownego nie wnoszą. Sytuacja doprowadziła do tego, że ok. miesiąc temu zerwałam z nim kontakt i oznajmiłam, że parę spraw muszę przemyśleć. Zgodził się. Po 2 tyg zainicjował spotkanie podczas którego zapewniał, że kocha i ponad wszystko chce być ze mna. Ponownie spotykaliśmy się jak dawniej, jednak popełniłam błąd, że nie ustaliłam nowych warunków, na których opierać się miał nasz związek. 2 tyg. było dobrze i później znów to samo. W ostat. sobotę gdy znów mnie wystawił wqrwiłam się i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to niestety ale razem nie bedziemy i praktycznie zero reakcji z jego strony. Wczoraj łaskawie się odezwał po 24 bo "podobno coś mu wypadło", a byliśmy umówieni na 21. Chyba chłopak jest mnie za pewny i sobie pogrywa, bo gdy jest między nami dobrze, często jestem na każde jego zawołanie. Absolutnie nie chce żeby zrezygnował ze znajomych, ale zdecydowanie lepiej bym się czuła gdyby 2 weekendy w miesiącu przeznaczał dla mnie, tym bardziej, że każdy związek jaki znam tak właśnie funkcjonuję. W tyg. dla odmiany to on bardziej nalega na spotkania, więc jest luz. Oczywiście tu nie chodzi o to , że bez niego jestem jak bez ręki, bo zawsze potrafię sobie zorganizować ciekawie weekend. Po prostu irytuję mnie fakt, że mnie lekceważy, a po drugie nie akceptuje takiego związku. Ostatatnio wpadłam na ciekawy blog, facet na prawdę sensownie piszę i tak sobie myślę, że może przyjmę taką postawę, bo wszystko inne zawodzi. http://malemen.blox....to-zmienic.html Może w nast. weekend dla odmiany ja nie będę miała dla niego czasu, a gdy znów zdarzy mu się mnie wystawić delikatnie się wycofam. Pozostanę dla niego miła, jednocześnie przez kilka dni będę zajęta swoimi sprawami, żeby swoje zachowanie skojarzył z moim odsunięciem się. Wiem, że tego typu gierki to dziecinada, ale do chłopaka nie dociera w inny sposób, a sytuacja stała się męcząca. Choć może lepszym rozwiązaniem byłoby uświadomienie go, że totalnie nie akceptuje obecnej sytuacji i urwanie kontaktu, tym razem zdecydowanie na dłużej niż 2 tyg. Może wreszcie zrozumiałby swoje błędy, bo na prawdę dużo nie wymagam. Pzdr i z góry dzięki za pomoc :-)

Gość liiiiiiiiiiiink nie dziala :(
tez pomyslalam, ze zanim sie umowicie tomu powiedz, na sobote sie z toba nie umawiam!! :D i nic wiecej, niech sie zaciekawi.

Fakt, to jest jedna z opcji, dzięki ;) Chciałabym, żeby wkońcu się obudził i uświadomił, że może mnie stracić. Tym bardziej że jesteśmy razem 4 lata i jego zachowanie jest totalnie niedojrzałe.

Gość liiiiiiiiiiiink nie dziala :(
no a coz z tym linkiem, nie dziala :P

Gość navoiwnevnekvnev
przede wszystkim przeczytac ksiazke "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", ebook plącze sie non stop gdzies po sieci ;)

Gość Majjada
masz dwa wyjścia : albo trwac w związku i akceptować jego sobotnie wyskoki i czekać jak pojrzeje do zwiazku, albo ciebie rzuci. Lub drugie rozwiązanie rzucic go i znaleść sobie nowego faceta

Książkę już dawno ogarnęłam ;) Hmm tego właśnie się obawiam, że nie będzie wyjścia z sytuacji, choć przez te całe długie 4 lata było ok. Ostatnio odnowił kontakty ze starymi znajomymi i tak to właśnie wygląda. Oprócz sobotnich wypadów wszystko jest super, widujemy się codziennie.

to jak widzicie sie codziennie to daj mu ten jeden dzien w tyg, kiedy moze sie spotkac z kumplami, ludzie:O