Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaMama29

Czas poswiecony 15 mies dziecku - mam straszne wyrzuty sumienia

Polecane posty

Gość ZmartwionaMama29

Witajcie Mam strasznego dola - otoz wydaje mi sie ,ze malo czasu poswiecam dziecku. Bardzo duzo wprawdzie z Nim rozmawiam , ale nigdy nie jestem skupiona na Nim w 100%. Oboje z mezem prowadzimy wlasne firmy i dodatkowo mamy remont , wiec czasu brak. Maly placze sie wciaz gdzies wokolo ale np nie mam czasu uczyc go siedziec na nocniku itp. Mam straszne wyrzuty sumienia , ale jak wreszcie mam juz wolna chwile , to On dawno spi. ....

Gość ZmartwionaMama29
NAPISZECIE COS

To może czas na zmiany? Zmień godziny pracy,podziel się z mężem obowiązkami. Jeśli będziesz chciała zmian to wszystko zmienisz by dziecko miało mamę na dłużej a nie tylko 5 minut przed zaśnięciem (to tylko taki przykład :) )

Gość Autorko, nie jest to takie
proste i ja Ciebie rozumiem. Ja również mam mało czasu dla dzieci. Okresowo jest lepiej, wówczas staram się na maxa poświecać im czas, a później nadchodzi okreś totalnego ciśnienia w pracy i mam czasu tyle co nic, niemniej pewnych spraw nie przeskoczę. Musimy z czegoś żyć. Nie martw się. Będzie dobrze. Staraj się dziecku poświęcać możliwie wiele czasu, nie wyjeżdżaj na urlop bez dziecka.