Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotany yx

uszczelnienie rur odpływowych kanalizacji

Polecane posty

Gość zakłopotany yx

Witam Szukam sposobu na bezinwazyjne uszczelnienie rur odpływowych (jesli takie istnieje) kanalizacji i odpływu z umywalki jak i z łazienki Kupiłem mieszkanie - po kilku miesiacach zauwazyłem, ze cieknie gdzies woda . Problem polega na tym, ze wszystkie rury odpływowe biegną za scianką dobudowaną która postawiono jak dobudowywano łazienkę . by sie tam dostać trzeba by rozwalic połowe łazienki . Cieknie z rur odpływowych, a nie z rur dopływowych bo problem jest (pojawia sie woda na kafelkach w łazience i przedpokoju ) tylko jak sie urzywa wody - kuchnia ,łazienka . Nie ma problemu jak nie uzywa sie wody . GDZIES na łaczeniu rur pcv widocznie pojawiła sie nieszczelnosc - czy jest jakis srodek do wlania do ruru by sie to uszczelniło ? czy musze rozwalac łazienkę ? dziekuje za pomoc .

Gość feqfreqrfeqefqw
Kafeteria to idealne miejsce na tego typu pytania. :O

Gość zakłopotany yx
moze sie ktos zna ? pytam w wielu miejscach , masz jakies konkretne dobre na mysli , to podaj .... nie masz nic do napisania - nie pisz .

Rury odpływowe nie muszą być idealnie szczelne!! Ja bym obstawiał zapchanie. Weź zobacz czy nie zapchała Ci się kanalizacja, zacznij od zewnątrz. Pootwieraj studzienki, zobacz czy nie stoją w nich ścieki. Jeśli stoją i nie odpływają, zadzwoń na pogotowie wod-kan, przyślą WUKO na własny koszt. To taki samochód co ciśnieniowo udrożni kanalizację! :)

Gość zakłopotany yx
to nie ten problem , woda lana na maxa schodzi wiec odpływ jest !!!

Schodzi, ale może nie do końca... zobacz jak wygląda szacht. Może tam jest przypchane, otwórz rurę, odpływ, przeczyść!! Na pewno nie zaszkodzi!

Gość zakłopotany yx
nie ma dostepu do tych rur ! NIE MA ....

Gość zakłopotany yx
Mogę lac np. kiblami wode do sedesu i woda bedzie spływac idealnie ! czyli przelot musi byc dobry - gdzies po prostu musi cieknąć

I pewnie nigdy nie były czyszczone... stary, są zapchane, to więcej niż pewne! Po prostu jak lejesz wodę, to woda rzekomo schodzi, ale wypełnia całe rury na maxa, bo jest przypchanie i dlatego wydostaje się na ich łączeniach! Weź najlepiej przez kibel wprowadź spiralę i pokręć. A najlepiej jakbyś zamówił (niestety prywatnie) mini-WUKO z cienkim wężem, co by Ci przez kibel wsadzili dyszę i udrożnili przewody. Fakt, trochę łazienkę będziesz mieć zalaną podczas tej operacji, ale jak przygotujesz sobie wiadro i mopa to bez problemu pozbędziesz się zalania. Zato potem... jak ręką odjął :)

aha WUKO wchodzi w grę tylko wtedy gdy mieszkasz na parterze albo w domku, inaczej pozostaje spirala (najlepiej elektryczna)

Gość zakłopotany yx
cały remont i budowanie tej instalacji był 9 miesiecy temu , wiec wszystko jest w miare nowe ! zapchanie powodowało by ze woda nie schodziła by tak szybko z kibla ! wlanie do niego jeden po drugim okolo 5 kibli wody musiało by spowodowac spietrzenie gdyby było gdzies przytkane , mieszkanie jest na parterze .

To może zamów mini-kamerkę żeby Ci przez kibel zmonitorowali gdzie jest awaria! Wtedy rozkujesz w tym miejscu, uszczelnisz, albo wytniesz uwalony odcinek rury i wstawisz nowy i po problemie... Niestety, kamerowanie kosztuje dość drogo, ale ratuje Cię przed kuciem :)

Przed kuciem całej łazienki i odcinka gdzie biegnie rura, bo w tym miejscu gdzie jest awaria i tak będzie trzeba rozkuć. A może to kanalizacja deszczowa Ci przecieka?

Gość zakłopotany yx
nie - wysoki parter , dlaczego ciagle kombinujesz inaczej niz ja sadze ze jest !!:) jest coś co sie wleje do rur i je z biegiem czasu uszczelni czy nie ma ?:)

No są jakieś krety i inne chemikalia, ale to gówno jest... :( Najlepsze rozebranie i wyczyszczenie, ale to już wiemy że nie da rady bo zamurowane. Więc inne najlepsze rozwiązania to WUKO i spirala!!

Żona pewnie parę razy podpaskę spuściła i masz efekty!! Możesz z nią pogadać, ale wątpię aby Ci się przyznała :( Ja i tak w 99 % sądzę że to jednak zapchanie jest i wypełnienie przewodu rozszczelniło rury! Co Ci szkodzi WUKO zamówić?

Gość zakłopotany yx
jakis ty tepy to szok, ciagle kołyszesz sie wokół swojego chorego pomysłu i nic nie łapiesz o co chodzi . pisze ci głąbie wyraznie , ze zatkane nic nie jest , a ty ciagle to samo

Gość pemek
witam. a cóż to za mikstura, którą wlewałeś w rury? czy sprawdziło się to w dłuższym okresie czasu?

Gość gość
najlepiej zgłosić sie do jakichś fachowców, którzy naprawdę znaja sie rzeczy ii nie spartacza sprawy, np www.hydroel.com.pl - kanalizacja to dosc kruchy temat i liczy sie zeby naprawde dobrze to zrobic;//

Gość taki jeden lepszy od innych
Co za debilny temat. Takie dywagowanie co można a co nie da się jest kretyńskie. Albo załatwiasz specjalistę z endoskopem który zrobi rewizje rur albo sam kupujesz endoskop i jedziesz z koksem (oczywiście jeszcze trzeba miedz wyobraźnię ) Skoro cieknie z odpływu to albo uszkodzony pion albo przyłącze do pionu jest nieszczelne.Zazwyczaj piony w starych budynkach są z ceramicznych rur a przyłącza są z pcv i tu się zwykle pojawia nieszczelność. Tak czy inaczej niema TANIEGO środka do uszczelniania rur na odległość. Bo te drogie to są kołnierze poliwęglanowe które wsuwa się w rurę i rozpręża ale to kosztuje kilka tys. :)

Gość taki jeden lepszy od innych
Najbardziej debilnym pomysłem jest wsypywanie kreta czy lanie środków żrących. Wsypując środek do umywalki jego cała akcja skupia się w syfonie a zatory zwykle są kawałek dalej i tyle ze środka za kilkanaście zł.

Gość gość
Przy jakichkolwiek problemach z kanalizacja, rurami, czy zlewem i tego typu rzeczami zawsze zwracam się tutaj www.aseko.pl zawsze maja jakies rozwiązanie na uporczywe problemy

Gość Marcin Wrona
U mnie w ubiegłym roku okazało się, że rury od kanalizacji są tak nieszczelne, że nawet nowy nie ma o jakiejkolwiek izolacji. Nie muszę chyba mówić, jakie były efekty zapachowe wokół domu. Na szybko trzeba było poszukać jakichś tanich rur zastępczych i znalazłem takie http://www.alfastal.pl/index.php/oferta/rury-stalowe-demontazowe. Wymieniłem i będzie spokój przez ładnych kilka lat. Tanie rury stalowe świetnie się sprawdzają w sytuacjach kryzysowych :)

Gość gość
Z takim problemem najlepiej zgłosić się do sprawdzonych fachowcow. Ja mam bardzo dobre doświadczenia z firma http://www.prbrembud.pl/, działaja profesjonalnie i ekspresowo

Gość Andi333
Jest coś takiego jak Multiseal Aflob - 2 składnikowy usczelniacz.

Gość gość
można także odezwać się do http://www.kozak-zk.pl/ - prowadzą usługi kanalizacyjne i monitoring kanalizacji, więc bez problemu pomogą zlokalizować odpowiednie pęknięcia i doradzą w kwestii ich uszczelnienia.

Gość gość
Myślę, że w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z pogotowiem kanalizacyjnym i wspólnie z nim rozwiązanie tej usterki. W Łodzi zajmuje się takimi sprawami www.aseko.pl, z którego przy podobnym problemie udało mi się skorzystać. Nie wiem jednak czy niestety nie będziesz musiał przekuć ściany aby dojść do sedna.

Gość gość
Solidne rury PCV znajdziesz na www.pol-service.pl , mysle ze sprawdzą Ci się niezawodnie i ni będziesz miał wiecej problemow.

Gość koila
My musieliśmy zdecydować się na nowe rury pcv i postawiliśmy na firmę http://pcvwiplast.pl/ mieli najlepszą ofertę. Zachęcającą.

Gość gość
Sprawdź np. na www.instalator-bytom.pl czy posiadają coś takiego. Mają szeroką ofertę a jeśli nie będziesz mógł znaleźć to skontaktuj się, może Ci coś poradzą.