Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MUFFY

brak okresu po porodzie, kolejna ciąża?

Polecane posty

Gość MUFFY

Hej. Mam 5,5miesięczna córeczkę,która karmię piersią, ale tylko nocą. Nie dostałam jeszcze okresu po porodzie. Od 4dni mam podwyzszona temperaturę 37,1 do 37,6 i bóle podbrzusza. Zastanawiam sie czy to zwiastun okresu czy może kolejna ciąża. Z mężem nie zabezpieczamy sie, a takie objawy miałam w poprzedniej ciąży. Do ginekologa wybieram sie w piątek, nie chce znów robić testu ciążowego(ostatnio robiłam tydzień temu). Miała może któraś z Was podobna sytuację? Proszę o komentarze.

Gość gfgghj
Skoro się nie zabezpieczacie to chyba logiczne,że możesz być w ciąży:/

Gość klementynka007
Zrób sobie test ciązowy albo wyskocz do lekarza,co tu się zamartwiać na zapas,wtedy pewność bedziesz miała 100%

Gość MUFFY
to fantastycznie bo jestem po cesarce i lekarz kazał odczekac minimum 6miesięcy więc scenariusz z okresem bardziej mi odpowiada:)

Gość MUFFY
I to nie do końca jest takie logiczne, ponieważ nie wiadomo czy wróciła mi już płodność po porodzie. Do ginekologa wybiore sie, ale dopiero w piątek:)

Gość Kamilowa:)
A współżyliście przez ostatni tydzień/dwa bez zabezpieczenia?

Gość MUFFY
no właśnie miałam jakis czas temu i oczywiście czasu nie tracilismy:) Ja wiem jak cały cykl działa, ale po porodzie moje hormony szaleją i gorzej rozpoznaje sygnały;)

Gość MUFFY
Tak, kochamy sie codziennie lub góra co 2dni

Eeejj no to raczej jest duże prawdopodobieństwo ciąży :O Chcecie mieć drugie dziecko?

Gość MUFFY
Chcieliśmy mieć drugie dziecko i żeby była mała różnica wieku więc to nie byłoby straszne:) przez miesiac brałam tabletki antykoncepcyjne(żeby za szybko nie zajść po cesarce)i po ich odstawieniu nie miałam krwawienia żadnego. Ginekolog powiedział, ze do roku mogę nie mieć krwawień. Moja mama też tak miała ze szybko w ciąże zaszła i nawet o tym nie wiedziala bo miesiączki nie było ani żadnych innych dolegliwości. Zorientowała sie w 4miesiącu po ruchach mojej ś.p siostry:)

Gość Twoja siosra nie zyje?
tak zrozumialam z Twego postu. Bardzo mi przykro jezeli tak jest :(

No to nie widzę problemu ;) Bedzie ciąża to będzie, nie to nie. Ale coś się tam dzieje, bo teper podwyższona :)

Gość MUFFY
10dni przed 18stka siostra zmarła na raka. Moja córa nosi jej imię. Kamilowa:) no właśnie ta temperatura mnie trochę niepokoi:) Ale lepiej sie nie obstawiać na nic choć to ciężko:)

Gość jyfdthdthd
do rebeka a co ciebie znaleźli w kapuście:)

bardzo to przykre, taka młoda dziewczyna :( wpadlo mi do glowy,ze w sumie mozesz zrobic tez bete z krwi. Jest duzo pewniejsza niz test sikany :)

Gość MUFFY
Masz racje:) Może uda mi sie wyskoczyc jutro jak maż z pracy wróci:) Mieszkamy sami, dziadkowie daleko i nie mam z kim Małej zostawić.

A tak w ogol enie martw sie, ja zaszłam w ciąże mniej wiecej w tym samym czasie (syn mial okolo 6mc) i nie bylo źle ;) tak wiec najważniejsze to nie martwic sie na zapas :)

Gość bon appetitq
Czy wy jesteście dorośli??? Uprawiasz seks bez zabezpieczenia więc możesz byćw ciąży. Nie karmisz regularnie więc możesz być płodna. Mi lekarz mówił,że płodność wraca dosc szybko jesli się nie karmi regularnie. Także mozesz być w ciąży - następna co klepie dzieci jak króliki;/

Gość MUFFY
ooo czyli podobny przypadek:) a miałas już okres regularni czy nie?

Muffy - ja z doświadczenia wiem, że dzieci z tak małą różnicą wieku to najlepsze co może być :) Ja mam 4latka i połroczniaka, tragedia... Zazdrość itd. Moja kuzynka ma rok po roku i teraz to tak, jakby byli w jednym wieku, razem się bawią :) A ona ma więcej czasu, niż np ja gdzie starszy to już prawie dorosły a mały - pieluchy, zupki itd ;)

Miałam dokładnie jeden okres po porodzie,więc nie wiedziałam za bardzo jak wtedy z tymi dniami płodnymi było :) Właściwie gdyby nie to, że z czystej ciekawości zrobilam test to też bym długo nie wiedziała, że w ciąży jestem :)

Gość MUFFY
Rocznikowo nie jestem dorosła (1995) ale dojrzała jestem bardziej od niejednej 30sto-latki. Nie zabezpieczamy się, w końcu to mój mąż :) Mąż ma 23 lat jakbyście pytali

Kamilowa-ale poczatki przy dwojce maluchow (tzn np u mnie pierwsze 1,5 roku) to jest niezły meksyk :D

Gość MUFFY
Ja z siostra byłam rok po roku i u siebie też tak chciałam mieć bo właśnie tak jak mówisz dzieci sie super dogaduja:) U Twoich dzieci niedługo ta granica wieku sie zatrze:) Mała sie obudziła więc uciekam do niej:) dzięki Wam za wartościowe komentarze:)

Gość MUFFY
kończę temat bo ktoś podszywa sie pod mój nick

Ale lepiej to przeżyć na raz a potem mieć spokój ;) Ja czekałam specjalnie ponad 3 lata, teraz żałuję, ale jeszcze trochę i będzie dobrze :)

Muffy zaczernij się, bo tu się niektórym ludziom nudzi :O

Gość ghfdjfdjdyjghj
Lepiej jest odczekać z 2 lata - dla siebie i dzieci. Dać wypocząć organizmowi od trudów ciąży to raz. A dwa ja nie wyobrażam sobie przechodzić zaraz tego wszystkiego od nowa - muszę odpocząć. Poza tym chcę poświęcić jak najwiecej czasu dziecku które mam - ma roczek i to dla niego najwazniejszy czas. Nie chce dzielic uwagi bo to jemu jest ona potrzebna.

ghfdjfdjdyjghj A uważasz, że lepiej jest oddać dzieciom jakieś 6 lat z życia jak np. ja? Najpierw pierwszy syn, zabawa z nim do jego trzecich urodzin, potem ciąża, drugi i teraz jazda od nowa aż do trzeciego roku... Czyli jakby nie patrzeć 6 lat minimum z głowy ;)

niejedna z nas dzielila, i dzieci sa szczęśliwe i rozwijaja sie normalnie. Kazde z moich dzieci ma czas sam na sam ze mna, z mężem, potrafia sie swietnie bawic razem, niczego im nie brakuje- to raz. A dwa jak moj syn mial roczek to moglam mu poswiecac 100% swojego czasu bo jeszcze bylam w ciazy. Wiec jednak sie da :)