Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MUFFY

brak okresu po porodzie, kolejna ciąża?

Polecane posty

Gość ghfdjfdjdyjghj
Oddać lata życia?:P No ja patrzę na to inaczej - chciałam dzieci i nie żałuję. Ale mam czas dla siebie, męża. Jest super. I cenię to że maksimum uwagi mogę poświecić synkowi który jest malutki i tego potrzebuję. Nie wyobrazam sobie by teraz dzielić czs na drugie małe dziecko - oboje byliby pokrzywdzeni. A tak w najwazniejszym momencie jego zycia będzie miał mamę ile tylko zechce. Podrośnie - będzie bardziej samodzielny to zajdę w ciążę kolejną. I kolejny malec będzie miał mamusię w czasie większym niż by to miało miejsce teraz gdy pierwszy nie jest samodzielny.

Gość Twoja siosra nie zyje?
a skad wiesz,ze byliby pokrzywdzeni?? to jest Twoje zdanie nie poparte niczym,chyba tylko Twoim wyobrażeniem na ten temat :)

a skad wiesz,ze byliby pokrzywdzeni?? to jest Twoje zdanie nie poparte niczym,chyba tylko Twoim wyobrażeniem na ten temat :)

Gość Kamilowa:)
Tak, uważam to za oddanie życia. Pzynajmniej tak jest w moim przypadku. Całe dnie sama, nikogo do pomocy i dwoje dzieci wiecznie czegoś chcących. Nie żałuję, bo chciałam mieć dwójkę, ale jak sobie pomyślę, że gdybym zrobiła tak jak radziła mi mama, miałabym teraz 4 latka i 3latka, czyli samodzielne dzieci. A tak to od nowa Polska ludowa... Teraz - gdy ktoś pyta - radzę "rok po roku" :)

Słuchaj - sytuacja sprzed chwili. Do starszego syna przyszedł kolega ze swoją starszą siostrą. Zobaczył, że na stole w kuchni leżą cukierki. Rzucił się na nie a kiedy moj to zobaczył - w ryk! Bo dziecko które było ponad 3 lata jedynakiem nie potrafi się dzielić. Wszystko jest JEGO! A ja za nic w świecie nie umiem mu tego wybić z głowy. Gdyby miał od początku drugiego, nie istniałby ten problem.

Poza tym - dzieci roczne i dwuletnie umieją się wspaniale z sobą bawić i uwierz mi, że wolą swoje towarzystwo od maminego! :) Tak naprawdę widać różnicę tylko do skończenia przez drugiego roczku. Jak zaczyna chodzić, masz połowę "kłopotów" mnie, wystarczy tylko na te dzieci mieć oko ;)

Gość Mama lat 34
Chcialam tylko dodac, ze ja zaszlam w ciaze doslownie w miesiac po porodzie. Nigdy bym sie takiego czegos nie spodziewala.

Gość alexandra z Torunia
Oczywiście, że może być ciąża. Karmienie piersią, tym bardziej nieregularne nie jest antykoncepcją. Mało tego, zanim pojawi się pierwsze krwawienie poprzedzone jest one owulacją, więc nie wiadomo kiedy ona nastąpiła, bo miesiączki jeszcze nie masz. Jeśli więc często współżyjecie ryzyko ciąży jest bardzo wysokie.

Kamilowa- nie do końca tak jest jak mówisz o dzieleniu się. To nie kwestia posiadania czy nie posiadania wcześniej rodzeństwa, ale etap rozwoju którego się w żaden sposób nie przeskoczy

Być może. Ale jeśli dzieci są razem odkąd pamiętają, to jest dla nich oczywiste, że drugie zawsze było i u nich chyba nie ma tego nieszczęsnego "MOJE", a przynajmniej nie jest to tak drastyczne... Jak się jest jedynakiem, a tu nagle wpada drugie dziecko i wszystko trzeba mu dać :O To tak, jak np. po kilku latach rodzi się drugie dziecko i to pierwsze potrzebuje dużo czasu żeby je zaakceptować i zrozumieć, że trzeba się dzielić. Tylko te maluszki, które są razem od zawsze nie pamiętają tego, po prostu dla nich tak jest i juz. Mam brata/siostrę - wszystko jest nasze wspólne. Ja tu mówię tylko o relacji między rodzeństwem (z perspektywy zmęczonej wiecznymi krzykami starszego syna mamy;) ) a wiadomo, że przychodzi taki czas (np. przedszkole) gdzie i tak muszą się zmierzyć z problemem.

Gość gość
Hej ja prawie 5 miesiecy temu urodzilam coreczke, mialam dotad dwie miesiaczki, teraz okres spoznia mi sie tydzien.. ( mialam dostac 6 marca ), robilam wczorwj test ciazowy ale wynik wyszedl negatywny ( jedna kreska ), czy to moga byc jakies zaburzenia hormonalne, czy jednak ciaza?

Powinna wciąż działać prolaktyna jako naturalny "środek" antykoncepcyjny. Poczekaj jeszcze kilka dni i ponów test. Być może powodem jest tylko stres, hormony albo zmiana diety.