Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu nie czemu

Dlaczego niektóre kobiety nie karmią piersią?

Polecane posty

Gość czemu nie czemu

od czego to zależy? czemu nie każda karmi piersią? Bo nie chce?

Gość ijjh
bo nie chce i takie jest moje prawo

Gość mundoso
bo nie chca bo nie moga bo wolą karmic mm co cie to obchodzi????????????

Gość abwgd
dla mnie bylo to obrzydliwe! teraz mnie zlinczujcie!

Gość lkjkj
O matko, znowu się zacznie.

Gość czemu nie czemu
ja sie tylko pytam spokojnie mamuski:) sama bede mama i tak sie zastanawiam czemu kobiety z tego rezygnuja? czy piersi beda brzydkie po karmieniu, czy o co to chodzi?? jakie sa wady karmienia piersia, moze tak spytam?

Gość ghfdjfdjdyjghj
Wad karmienia piersią nie ma. No moze jedynie poranione sutki na początu ale ja np. tego nie małam. I piersi po karmieniu mam super:) Niektóre nie karmią bo NIE CHCĄ - z roznych powodów. I nam nic do tego. Ja karmiłam i natępne też będę:)

Gość kksjsjd1
1 nie kazda chce przechodzic przez ból piersi,sutków i nawały... 2 lepiej zapchac sztucznym i spac całą noc albo miec spkój w dzień i chyba tyle!

Gość czemu nie czemu
to znaczy ze jak nakarnmie butelka to przespię całą noc?? ze wtedy dziecko nie bedzie głodne do rana??

Gość Ja84
Dziewczyny ile razy sie na dzien karmi piersią?

Gość czemu nie czemu
No własnie..ile razy butelką a ile razy piersią w ciągu doby?? CZy jest jakaś różnica??? Bo jesli mnie to jakoś odciązy to tez chcetnie zreygnuja z karmeinia piersią

Gość czemu nie czemu
Czy to sie rezygnuje odrazu juz po urodzeniu czy np po miesiacu??? Ja mam zamiar wrocic do rpacy wiec karmienie piersia tez by było uciązliwe

Gość niewijkkaa
Ja nie bede karmic bo mam do tego obrzydzenie i nic na to nie poradze.Oczywiscie zaraz spadna tu na mnie kafeteryjne gromy i zostane wyzwana od niedojrzaluch, wyrodnych matek.

Gość Lidzia...
ile kobiet tyle różnych powodów... pierwszego dziecka nie karmiłam...bo na początku mały miał problem ze złapaniem brodawki- i ja się denerwowałam i on! krępowało mnie wyciąganie cyca przy innych i tak w ogóle nie podobało mi się!!! drugi syn ma 2m-ce i jak na razie cały czas karmię i nie zamierzam jak na razie skończyć...z brodawkami na początku też był problem ale już minęło co do krępowania się to zawsze gdy mamy gości to wychodzę do drugiego pokoju-tak wolę!

Gość Ja84
Czy odciągacie sobie pokarm?

Gość niewijkkaa
Ja nie bede karmic bo mam do tego obrzydzenie i nic na to nie poradze.Oczywiscie zaraz spadna tu na mnie kafeteryjne gromy i zostane wyzwana od niedojrzaluch, wyrodnych matek.

Gość Ja84

Gość niewijkkaa

Gość Ja84

Gość shuma
ja przestałam karmić bo hormony mi strasznie waliły na głowę, odstawiłam dziecko i rak ręką odjął. Poza tym pokarmu miałam mało, synek płakał, ja nie miałam cierpliwości z tym ciągłym przystawianiem.

Gość Ja84
Shuma a która piersią karmilas?

Gość ghfdjfdjdyjghj
Piersią karmi się na zyczenie - czyli ile razy dziecko zechce. JA w nocy nie wstawałam - miałam dobre mleczko i karmiłam wieczorem to przesypiał całą noc. "zapchać mm" - no to bardzo dobre okreslenie bo mleko matki jest łatwo strawne, pełnowartościowe ale nie ma problemu z jego trawieniem. A modyfikowane to jak sama nazwa wskazuje sztuczne mleko - niektóre dzieci mają po nim problemy z trawieniem. Zatem zapchać to właściwe słowo. Pamiętaj,ze mleko matki ma przeciwciała których mm nie posiada. Zasada jest raczej taka: chcesz mieć luz, nie męczyć się , jesteś wygodna i bardziej zależy Ci na swoim czasie i wygodzie niż dziecka - karm MM. jeśli jesteś gotowa na pewne poświęcenie to karm swoim. JA osobiscie POLECAM karmienie piersią - GENIALNA SPRAWA:)A jaka wygodna - nie kupujesz mleka, karmisz gdzie chcesz, zawsze mleko ma dobrą temperaturę itp:) Po to natura dała kobietom piersi;)Nie do ozdoby czy smyrania a do karmienia właśnie:D

Gość etewhwjh
Jak się ma silikony...

Gość ghfdjfdjdyjghj
A ja karmiłam rok - i nigdy "nie wywalałam piersi" przy innych. NIGDY. Zawsze jest miejsce gdzie możesz być sama z dzieckiem.

Gość kksjsjd1
piersią karmi się na ządanie, przy skoksach rozwojowych i kryzysach laktacyjnych dziecko przez 2-3 dni nawet je co godzinę. a na sztucznym dasz butle i spi 4 godz. Na poczatku w nocy tez. Potem w nocy juz dziecko powinno na butli spac całą noc. moje dziecj=ko ma 5miesiecy i karmie tylko piersią, obecnie tez spi całą noc a w dzien je co 3-4 godz. nie zapomnij,ze pierwsze mleko z piersi-siara, jest bardzo cenne, wiec przynajmniej odstaw później. ja nie załuje,ze karmie, przynajmniej nie stałam z w srodku nocy z butelką w kuchni tylko wyciagałam cyc i spała,m dalej

Gość ghfdjfdjdyjghj
Są kobiety które pomimo tego,ze chcą karmić nie mogą - np. z powodu choroby, braku mleka. I wtedy nie ma wyjścia. Ale nigdy nie zrozumiem odmawiania piersi "bo nie chcę". Dla mnie to conajmniej dziwne:/

Gość Ja84
Autorko ostatnich slow a w miejscach publicznych karmilas?

Gość Nioe no znowu
sie zaczelo. MM zapychacz? :D:D:D niech kazdy karmi tak, jak chce. co cie autorko obchodzi, dlaczego niektore matki nie karmia piersia? Znasz takie, to je zapytaj.

Gość Ja84
Zdarzalo wam sie w miejscach publicznych karmic?

Gość czemu nie czemu
jezu a co wy takie agresywne??? pytam bo nie wiem sama na jakie karmienie sie zdecydowac:-(