Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche zniesma

czy to prawda że od smoczka będą krzywe zęby ?

Polecane posty

Gość Mama000000
Mój ma taką wadę zgryzu, że jedynym wyjściem jest operacja. Aparat mu nie pomoże. A on smoczka nigdy nie miał... Z kolei moja córka używała smoczka całego miękkiego, silikonowego - Chicco Physio Soft. Mnie przekonało to, że został zaprojektowany we współpracy z ortodontami, że jest cały w jednym kawałku (cały silikonowy bez tarczki) dlatego nie pozostawia śladów na buźce i jest delikatny. Teraz ma 4 lata i nie ma problemów ze zgryzem ani wymową (jest po diagnozie logopedycznej).

Gość gość
Znowu jakas niewyykształcona matka polka ktorej jedną ambicja jest plodzenie dzieci dodala tepy artykul. Zeby beda krzywe np. Przez mala szczeke itp np genetyka a nie przez smoczek

Gość gość
Ja mialam smoczek do....6 roku zycia. Serio. Mam bardzo krzywe zeby. Ciągle mi sie psują i mam problemy z zuchwa. Swoim dzieciom nie dalam nigdy smoczka.

Gość gość
Źle dobrany smoczek co najwyżej może powodować wadę zgryzu a nie krzywe zęby... Poza tym trzeba dobrać go do wieku i wybrać naprawdę dobrze wykonany, który nie będzie się odkształcał. Ja osobiście polecam Avent te https://www.al.to/p/367483-smoczek-uspokajajacy-philips-avent-smoczek-ortodontyczny-ultra-soft-6-18m.html bardzo fajna jest ta seria i pilnuje prawidłowe ułożenie szczęki. Smoczki są solidne i przyjazne dla dziecka. Polecam.

Gość gość
Ssalam baaaardzo dlugo smoczek,do szkoly, zeby prosciutkie. Wrecz bym pomyslala,ze chyba dlatego ze ssalam smoczek

Gość gość
Moje dzieci korzystały ze smoczka do 2 roku życia. Zęby mają proste, ale zgryz fatalny (otwarty z przodu), a przez to problem z gryzieniem i wyraźną mową. Nie wiem czy to od smoczka, ale całkiem możliwe.

Gość gość
Drogie Mamy, Wasze rady są bezcenne, co kilka głów to nie jedna... bardzo dziękuję... Zapraszam, jeżeli macie w swoich szafach i szafkach wspaniałe rzeczy które świetnie sprawdziły się Waszym przypadku lub w przypadku waszych dzieci , a są w doskonałym stanie (jak to przy maluchach zwykle bywa - moc ciuszków z których dzieci wyrastają zanim zdąży wyschnąć pranie usmiech.gif lub przetestowane akcesoria) oddajcie lub odsprzedajcie innym mamom... polecam portal www.mofree.pl darmowe ogłoszenia - mają doskonałej jakości zdjęcia, od razu widać czy wystawiona rzecz jest w dobrym stanie czy ktoś oferuje nam zamiast "paczki ciuszków," paczkę - ścierek do podłogi bo ubranka są tak zniszczone i poplamione, że raczej do niczego innego się nie nadają... portal jest nowy więc ogłoszenie nie ląduje na 124 stronie gdzie już nikt nie zagląda, tylko jest widoczne... ja pozbyłam się w ten sposób zbędnych już rzeczy i mam pieniążki na to co aktualnie jest mi potrzebne... mała rośnie, a ja na szczęście zaczynam chudnąć :-) naprawdę polecam