Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojrrrra29

Problem z tesciowa - czy ja przesadzam?

Polecane posty

Gość mojrrrra29

Tesciowa odkad pamietam zawsze pisze mezowi sms-y, kto z jego rodziny w danym dniu ma urodziny i zeby nie zapomniec zadzwonic z zyczeniami. Maz zawsze poslusznie dzwonil do wszystkich ciotek i kuzynow oraz zon kuzynow i mezow ciotek. Ja na poczatku chcialam byc mila i tez skladalam zyczenia tym wszystkim ludziom, ale po kilku latach powiedzialam dosc, bo zadna z tych osob nigdy nie zadzwonila do nas kiedy to my mielismy urodziny. W koncu przestalismy dzwonic do ludzi, ktorzy maja nas w tylku. Ostatnio tesciowa obrazila sie na meza, ze nie zadzwonil do swojego kuzyna z zyczeniami. Powiedziala, ze " to przeciez kuzyn i trzeba zlozyc zyczenia !" Myslalam, ze eksploduje i powiem co mysle o tym jej "przypominaniu". Jestesmy dorosli, 5 lat po slubie a tesciowa pisze sms-y ze wskazowkami :O

Gość ola _
to przeciez nie jest wielki problem ciesz się, że nie mieszkacie razem z teściową to dopiero jest dramat!

Gość inkkkkkkkkkka
kochana przesadzasz:) i to bardzo:) Widac ze nie masz większych problemow z tesciową,a mogą być znacznie gorsze:)

Gość mojrrrra29
Wiem, ze to nie jest wielki problem, ale wkurzaja mnie te jej smsy z komunikatami. Traktuje nas jak dzieci, ktorym trzeba o czyms przypominac.

Gość mojrrrra29
Niech juz nawet pisze o tych urodzinach jesli musi, ale niech pozwoli nam samym zdecydowac komu chcemy skladac zyczenia a komu nie. A nie obraza majestatu jak zdecydujemy inaczej. Jesli pozwole sobie rzadzic w takich blahych kwestiach to za chwile wejdzie mi na glowe.

Gość mojrrrra29
Aha czyli w takim razie maz ma sie sluchac mamy i skladac zyczenia kuzynowi, z ktorym nie ma dobrego kontaktu tylko dlatego, ze jego matka tak chce?

Gość pitulinka
taa, ja tez mysle ze troche przesadzasz. Ale jak cie to tak meczy, to powiedz tesciowej, ze do was nikt zyczeniami nie dzwoni i wy tez nie macie zamiaru, skoro nie jest t ow rodzinie praktykowane.

Gość malakotka
Teściowa za wszelką cenę chce utrzymać dobre stosunki w rodzinie, ale wynika że nie bardzo ma z kim. Bo na miejscu tych "kuzynów", gdybym systematycznie otrzymywała życzenia i inne dowody pamięci - też postarałabym się o jakis standardowy smsik lub kartkę. A w końcu w telefonach są organizery, dużo wysilku nie trzeba

Gość powiem i ja ......
u nas był kiedyś podobny problem z tym że chodziło o brata teściowej który od bardzo dawna mieszka w USA ...w zasadzie to ja poznałam tego wuja kilka lat po naszym ślubie jak przyjechał na pogrzeb swojej matki....ale teściowa praktycznie od dnia naszego ślubu kazała nam wysyłać kartki z życzeniami świątecznymi czy też na imieniny wujka i jego żony ....fakt robiliśmy to przez jakiś czas ale po paru latach jak wujek nie raczył do nas żadnej kartki świątecznej odesłać zaprzestaliśmy ...teściowa coś tam gadała że tak nie można że pamięć rodzina na co ja jej odpowiedziałam że to powinno działać w obie strony i od tego czasu spokój

Gość no rzeczywiscie masz problem
tak - przesadzasz. a jesli tak sie dzieje od dawna i do tej pory nic z tym nie zrobiliscie to czemu sie dziwisz,z e tesciowa nadal wam "ulatwia zycie"? nie rozumiem dlaczego ludzie ze soba nie rozmawiaja tylko opisuja takie bzdety na kafe...?