Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fddfg

pytanie do chudych

Polecane posty

Go艣膰 fddfg

zawsze sie zastanawialam, jak to mozliwe, ze nie moge schudnac (a odzywiam sie zdrowo i jem naprawde malo). bylam w kantynie pracowniczej z kolezanka (173cm, 45kg - ja mam 175cm i 60kg) i podczas gdy ja wzielam frytki(wielkosc jak z mcdonalda), sajgonke z warzywami i sosem curry i mala miseczke salaty, ona bierze salate i zupe...kupilam sobie kiedys ciastka i wtrynilam cala paczke, ona kupila paczke zelek i jadla dwie na godzine. to anoreksja, ciagla kontrola, czy chudzi ludzie naprawde nie maja apetytu???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jhfdaa
jka bede chuda moze kiedys,,,, to ci odpowiem :) zapytaj wprost kolezanke, ale ty ma艂o jesz nie masz apetytu czy jak?

Udost臋pnij ten post

A po co Ci odchudzanie? Ja jestem 1 cm wy偶sza i wa偶臋 tyle co ty i dopiero co schud艂am i nie wyobra偶am sobie, 偶e mia艂abym wa偶y膰 chocia偶by 50 kg skoro ju偶 odstaj膮 mi ko艣ci biodrowe. A budow臋 mam drobn膮, bo sobie kiedy艣 mierzy艂am nadgarstek - 13 cm, wi臋c moje kg nie s膮 od grubych ko艣ci. Ale ja Ci powiem, 偶e jakby艣 by艂a d艂u偶ej na diecie to te偶 nie mia艂aby艣 apetytu. Dam Ci przyk艂ad po czym mi si臋 zrobi艂 pe艂en 偶o艂膮dek - p贸艂 kawa艂ka pizzy, dla por贸wnania jeszcze 2 miesi膮ce temu mog艂am zje艣膰 3 kawa艂ki. Nie anoreksja tylko przyzwyczajenie do ma艂ych ilo艣ci jedzenia. Poza tym im d艂u偶ej jesz tym zjesz mniej, bo sygna艂 o syto艣ci dociera szybciej do m贸zgu. Ja jem ka偶dy posi艂ek z 20 min, bo si臋 ju偶 przyzwyczai艂am i jem niewiele te偶 z przyzwyczajenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dadg
ty jestes szczup艂a to po ci odchudzanie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fddfg
no ale wlasnie problem, ze nie czuje sie szczupla. mam chyba taka dziwna budowe ciala. kiedys wazylam 74kg (apogeum mojej wysokiej wagi). zdjecia z tego okresu zobaczyla moja kol (72kg, 175cm), ktora powiedziala, ze mialam twarz jak ksiezyc i wygladam jak opuchnieta i ona nigdy tak nie wygladala. wiec wszytsko budowa ciala. moze mi ktos z was podac dla porownania obwod swojego uda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lemon sweet girl
A ja zawsze by艂a chuda:)I NIGDy nie stosowa艂am diet - po prostu taka jest moja natura. Pami臋tam min臋 kole偶anek ze studi贸w jak posz艂ysmy razem do McDonalda. One zam贸wi艂y po sa艂atce i dietetyczn膮 col臋. Ja wzie艂am 3 hamburgery, sheka i ciastko. Miny mia艂y ciekawe jak zobaczy艂y moj膮 porcj臋:D Mog臋 je艣膰 bez ogranicze艅 i nie przytyj臋:) Po ci膮偶y wr贸ci艂am do wagi wyj艣ciowej w 3 miesi膮ce. I teraz od roku waga stoi czy jem du偶o czy ma艂o:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yhfds
Zazdroszcze ci ja musze ciagle sie pilnowac a teraz mam.kolo 4 kg nadwagi i nie moge sie za cholere ich pozbyc

Udost臋pnij ten post

Lemon Sweet Girl -> gratulacje 偶e tak masz ale te偶 uwa偶aj, bo to, 偶e mo偶esz je艣膰 co chcesz mo偶e si臋 dla Ciebie 藕le sko艅czy膰. Moja kuzynka ma tak samo (ma 31 lat) i jad艂a co chcia艂a i teraz ma mia偶d偶yc臋, cukrzyc臋 i wysokie tr贸jglicerydy (wa偶y 50kg przy 170 cm, te偶 ma dzieci, ci膮偶y po niej w og贸le nie by艂o wida膰, dopiero gdzie艣 pod koniec). Wi臋c dobra rada, uwa偶aj na to, co jesz. Przez swoj膮 "diet臋" nabawi艂a si臋 wielu chor贸b. Bo my艣la艂a, 偶e skoro jest szczup艂a i je du偶o to mo偶e bezkarnie je艣膰 a to nieprawda. W艂a艣nie przez jej od偶ywianie jest teraz chora i je kup臋 lek贸w. Jak znajd臋 miar臋 to dam Ci moje udzisko. Ale ja Ci powiem, 偶e w udzie te偶 mog臋 mie膰 ca艂kiem sporo, bo jestem typow膮 gruszk膮 :(. BMI mi wychodzi 19 - teoretycznie lekka niedowaga - a w dupsku mam prawie setk臋). Moje wymiary to: 85-60,5-(ty艂ek - uwaga! 96), udo - 48, 176cm/60kg. Teraz mam tak, 偶e g贸r臋 nosz臋 36 a d贸艂 38, czasami nawet 40, bo niestety ty艂ek i d艂ugo艣膰. Wczoraj kupi艂am sobie spodnie. Musia艂am wzi膮膰 40, bo po pierwsze za kr贸tkie, a po drugie opina艂y ty艂ek. A za to w pasie trzeba je by艂o zw臋zi膰. Tak wi臋c moja figura jest z lekka do kitu. No ale figury nie zmieni臋, musia艂abym sobie uci膮膰 boki miednicy chyba.

Udost臋pnij ten post

No i zaznaczam, 偶e budow臋 ko艣ci wed艂ug kalkulator贸w mam drobn膮 (13 cm w nadgarstku). No ale moja mama ma identyczn膮 figur臋. Du偶y ty艂ek, reszta szczup艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lemon sweet girl
Nie wydaje mi si臋 bym jad艂a jakie艣 nadzwyczajne rzeczy;) Chodzi艂o i tylko o to,偶e nie musz臋 si臋 ogranicza膰 ilo艣ciowo. Mam ochot臋 na 3 schabowe to jem;) U mnie to rodzinne - moja mama i babcia te偶 tak maj膮. I nigdy nie chorowa艂y na powa偶niejsze choroby. Ja lubi臋 jazd臋 rowerem, bieganie tak偶e dodatkowow sport tutaj pozwala mi utrzyma膰 tak膮 a nie inn膮 sylwetk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do astralka
widze, ze duzo schudlas. Jak?

Udost臋pnij ten post

Wiesz, u mnie w rodzinie te偶 tylko ta kuzynka jest chora. Jej mama jest szczup艂a, nasza babcia te偶 i obie s膮 zdrowe. Ba, nawet prababcia trzyma si臋 ca艂kiem nie藕le a zbli偶a si臋 do 100. M贸wi臋 tylko, 偶e warto dba膰 o siebie i niekoniecznie wcina膰 3 schabowe, bo mo偶na si臋 naprawd臋 pochorowa膰. Szczupli dodatkowo maj膮 gorzej, bo w艂a艣nie maj膮 takie my艣lenie jak Ty "jestem zdrowa mog臋 je艣膰 3 schabowe". Oczywi艣cie nie m贸wi臋, 偶e masz je艣膰 codziennie ultrazdrowo i rezygnowa膰 ze wszystkiego. M贸wi臋 tylko, 偶e warto dba膰 o siebie nie tylko zewn臋trznie ale r贸wnie偶 wewn臋trznie.

Udost臋pnij ten post

Moja dieta by艂a bardzo restrykcyjna i wymaga silnej woli. Nie ka偶dego na ni膮 sta膰. W sensie wysi艂kowo. Zastan贸w si臋 czy jeste艣 w stanie wyrzec si臋 absolutnie wszystkiego je艣li b臋dzie trzeba i nie b臋dziesz je艣膰 nic s艂odkiego, 偶adnego grzeszku i 膰wiczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do astralka
siln膮 wole to ja mam. Bylam pare miesiecy na dukanie. hmmm, nie jem chleba, ryzu, slodyczy, owocow (czasem male ilosci). TEraz jestem na diecie niskowegl. - mieso, wybrane warzywa itd. Chodze 4-5 razy w tygodniu na fitness na przemian ze spinningiem. Waze 72 kg przy 172 cm i nie moge schudnac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nastka9000
Ja jestem chuda, a mog臋 je艣膰 wszystko ;/ troch臋 mnie to przeraza, czy nie mam tasiemca

Udost臋pnij ten post

Nastka -> niestety nie mam rentgenu w oczach, nie mog臋 postawi膰 diagnozy co do tasiemca. Je艣li si臋 martwisz to do lekarza. Do astralka -> No to Ci powiem jak schud艂am. Zdrowe to nie by艂o (500 kcal plus 膰wiczenia i kompletna zmiana nawyk贸w) ale uda艂o mi si臋 i nawet jak teraz ju偶 od 3-4 dni wychodz臋 z diety to dalej chudn臋 i obecnie mam 58 kg no ale nadal licz臋 60, bo to na razie taka ruchoma waga jest, nie wiadomo co to :P. Podam Ci PRZYK艁ADOWY jad艂ospis (oczywi艣cie nie jad艂am tego codziennie). 艣niadanie - koktajl od偶ywczy na wodzie II 艣niadanie - owoc Obiad - warzywa plus 100g pieczonego/gotowanego mi臋sa lub zupa Kolacja - koktajl od偶ywczy na wodzie Ju偶 mi si臋 po raz tysi臋czny nie chce w k贸艂ko pisa膰 tego samego. Ostawi膰 s艂odycze, fast-foody, pieczywo, makarony, kasze, ziemniaki, itp. Du偶o wody (3 litry). I dyscyplina. Ja nie pozwoli艂am sobie na 偶aden grzech. No i du偶o ruchu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fddfg
hm, astralka, piszesz do tej jednej dziewczyny, ze nie powinna jesc 3schabowych i masz racje (chlesterol etc.), ale dieta 500kcal tez nie jest duzo zdrowsza - to wlasciwie nie dieta, tylko glodzenie i wyniszczanie organizmu. jakbys kompletnie nic nie jadla i dala odpoczac zoladkowi to ok, ale takie drobiazgi ktore jesz...hm no nie wiem, ale zoladek chyba sam sie trawi i miesnie.... ja mam w nadgarstku 15, wymiary 88-65-95 (176, 60). mam nadzieje, ze zrzuce jeszcze z 3kg, ale glodzic sie nie chce...

Udost臋pnij ten post

Poza tym teraz jestem pod kontrol膮 dietetyczki, kt贸ra pomaga mi wychodzi膰 z diety. Dieta trwa艂a 6 tygodni, za du偶o nie wyniszczy艂a. Docelowo na razie doci膮gam do 1000 kcal a potem do 1500. Ale oczywi艣cie to powoli, 偶eby nie mie膰 jojo. Co innego stosowa膰 diet臋 przez 6 tygodni (dietetycy czasami wr臋cz zalecaj膮 niskokaloryczne diety na okres kilku tygodni) a co innego 藕le si臋 偶ywi膰 3 schabowymi przez np. 15 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lojba
to kopenhaska trwa tylko 13 dni , a jest na niej ( 500-800 kcal) i mowia ze niezdrowai wyniszcza orgaznizm a to tylko 13 dni , i ze nie mozna jej powtorzyc jak za dwa lata najwczesniej

Udost臋pnij ten post

No przecie偶 kopenhaska sk艂ada si臋 z jajek, kawy i befsztyk贸w to nic dziwnego, 偶e nie mo偶na. Ja jad艂am mn贸stwo warzyw, nabia艂u i z tego co pami臋tam to nie ma tam zbyt du偶o warzyw. Ja schud艂am i 偶yj臋. Ale domy艣lam si臋, 偶e wzbudza to kontrowersje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ooooo:(
a dukan ? tam dopiero sie dlugo odchudza nawet 10 dni na uderzeniowce apotem 2 faza naprzemienne p i p plus w to dopiero dluga droga

Udost臋pnij ten post

Mnie w og贸le odrzucaj膮 diety, kt贸rych czego艣 si臋 nie je i jest gotowy jad艂ospis. Moim zdaniem podstaw膮 diety s膮 warzywa, woda i nabia艂 plus jakie艣 mi臋so lub ryba. Do tego owoce i orzechy i dieta ok. Poza tym nie ma diety cud, trzeba 膰wiczy膰 i ostro trzyma膰 si臋 planu diety i p贸r posi艂k贸w, nie podjada膰 i nie 偶ywi膰 si臋 byle czym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksbncv
prawie jak bialkowa a wegle dobre ? tez czsem p[otzrebne i dobry tluszcz zdrowy

Udost臋pnij ten post

W臋gle by艂y ale nie tak du偶o, co do t艂uszczu to mniej wi臋cej 30-40 gram. Ale owszem, najwi臋cej w diecie by艂o bia艂ka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asfgh
astralka, ale pozniej zeby utrzymac wage, to chyba musisz sie cale zycie glodzic? bo jak ktos ma tendencje do tycia i 2tyg schudnie na 500kcal, a pozniej zacznie normalnie jesc (1500kcal), to przeciez wtedy sie przytyje, nie?

Udost臋pnij ten post

Je艣li si臋 powoli wyjdzie z diety to nie. Kwestia jest te偶 taka co si臋 je. Albo sylwetka albo pizze, sorry ale jak kto艣 ma tendencje do tycia to inaczej si臋 nie da.

Udost臋pnij ten post

Ja jestem szczup艂a i ponoc mam duz膮 niedowage ale nie mam tasiemca. Normalnie odczuwam g艂od, jem duzo i nie zawsze zdrowo i nie potrafie przytyc a troszeczk臋 bym chcia艂a. Wiem ze jest sporo takich os贸b ktore by chcia艂y przytyc a nie mog膮 bo poniek膮d jest to sprawa gen贸w ( u mnie m贸j tata jest szczup艂y- wiec chyba po nim posz艂am)ale tak jak piszesz nadmierne kontrolowanie wagi, porcji posi艂ku, jad艂owstr臋t na tle psychicznym,g艂od贸wki,szybka utrata masy cia艂a itd. s膮 objawami anoreksji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do astralka
Jeszcze jedno pytanie - co to za koktajl odzywczy? mozesz cos wiecej napisac? o nim? Ja juz z soba nie moge. Probuje probuje i nic. waga stoi. cholery mozna dostac. Po 30-stce i po dziecku trudno wrocic do upragnionej figury a chcialabym wazyc 10 kg mniej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkkkkkrrrrrrrrrrrrrr
ja nie mam apetytu malo waze i jestem zrdowa jak rydz jem 艣rednio malo ale roznorodnie (nie mam apetytu to chociaz roznorodnie) rozwala mnie energia i jestem zdrowa jak ryba i badania super

Udost臋pnij ten post