Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaaakkakak

plamienie w środku cyklu a owulacja

Polecane posty

Gość kakaaakkakak

witam. mam pytanie: czy plamieninie zawsze w środku cyklu (co miesiąc) oznacza owulacje? jeśl itak, to te plamienie oznacza sam moment owulacji czy wystepuje jakos przed nia? pytam bo staram sie o dziecko już ponad pół roku bez rezultatu. nie jestem pewna czy owulacja wystepujem bo nie mogę zajsć a to plamienie mam co miesiąc ze 2 dni. bedę wdzięczna za Wasze opinie i doświadczenia. k.

Gość nie koniecznie
no ponad pol roku to wcale nie dlugo hmm plamienie raczej nie oznacza owulacji moga to bys problemy z hormonami

Gość nie koniecznie
albo progesteronem a jak sie martwisz czemu nie pojdziesz do ginekologa bo to jest zasadnicze pytanie?

Gość kakaaakkakak
czekam d oknca wakacji, jesli nie zajde to ide sprawdzic co jest nie tak, z dwojka pozostalych dzieci nie mialam problemu, a teraz z trzecim sie ni udaje. zastaanwiam sie bo to plamienie jest regularnie w srodku cyklu i wyczytalam ze ma zwiazek z owulacja. zastanawia mnie wlasnie czy takie plamienie wystapiloby tez w cyklu bezowulacyjnym.

Krwawienie podczas owulacji jest normalne, tępy człowieku '' nie koniecznie''. Nie strasz innych, a ty autorko nie martw się głupimi odpowiedziami. Takie krwawienie ma miejsce, ginekolog powiedział tak mojej siostrze, która ma 3 dzieci :) Chętnie chciałabym Ci pomóc i odpowiedzieć na wszystkie pytania, ale trochę w tym temacie się nie obracam, nie planuję teraz dziecka, ani nie mam takich krwawień. Jedni mają, drudzy nie. Powodzenia w robieniu bobaska ! :)

Gość a wiecccc
kdik to ze zaszlas z dwoma ciazami szybko nie oznacza ze cos musi byc tak samo!!!!

Gość kakaaakkakak
zdaje sobie sprawe, ze moze nie byc szybko, bo jestem craz starsza przeciez. pytalam czy plamienie w sordku cyklu moze tez zdarzac sie w cyklu bezowulacyjnym, moze ktoras sie orientuje.

Gość wooowwwwwwwwwwwww
plamienie nie jest objawem owulacji. tak więc może być plamienie, a do pęknięcia pęcherzyka wcale dojśc nie musi czyli nie dojzie do owulacji. swoja droga plamienie raz na poł roku, ale rzadziej jest ok, ale co miesiąc to nie jest prawidłowy objaw. Ja bym na twoim miejscu poszła do gina

krwawienie podczas owulacji jest JEDNORAZOWE i na pewno nie trwa 2 dni. Występuje wtedy, kiedy jajeczko odrywa się od jajnika. Takie długie krwawienie w środku cyklu zdecydowanie jest powodem do niepokoju.