Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cw

brak trójki

Polecane posty

Gość cw

Proszę o pomoc i poradę... Została mi wyrwana trójka Co teraz można zrobić aby pozbyć się pustego miejsca.Implanty nie wchodzą w grę, ponieważ ostatnio znajomy zrobł sobie wszystkie, wyrzucił prawie 60 tys. a na koniec okazało się, że nerki przestały pracować i wszytskie poszły... Proszę o porady jak zakamuflować brak trójki...

Gość dfsdfgsdgfdhgfdh
koronke mozesz sobie zrobic

Gość sdfdfdffg
to ze znajomemu sie nie przyjely nie znaczy ze to samo bedzie z toba. a czemu dales sobie wyrwac zęba? mogles zostawic korzen i zrobic koronke na tym

Gość cw
musiała zostać usunięta, ponieważ nad korzeniem zrobił się woeczek ropny... Jeśli chodzi o zobienie korony, to chyba wchodzi w grę tylko most. Czy może są jeszcze jakieś rozwiązania?

Gość trollo
moim zdaniem błędni zakładasz, że implant się u Ciebie nei przyjmie. Owszem istnieje takie ryzyko, ale nie jest ono bardzo duże. Poza tym Ty nie ryzykujesz 60k, tylko 4-5, czy ile tam kosztuje implant. Moim zdaniem warto. Poza implantem, jeżeli nie ma korzenia, a sąsiednie zęby są OK, to pozostaje tylko most. Ale w tym celu sąsiednie dwa zęby zostaną spiłowane. Czy warto nieszczyć 2 zdrowe zęby? Odpowiedz sobie sam/sama. Ja jednak spróbowałbym implant

Gość trollo
oczywiście już po ptokach. Ale na przyszłość powiem, że może trzeba było iść skonsultować to u innego lekarza. Miałem podobnie; torbiel ropną nad górną jedynką i dwójką. Leczenie: resekcja korzeni. Na szczęście poszedłem też do innego lekarza, który leczył to przez biostymulację laserem i wyleczył. Dzięki temu korzenie się zachowały, a na nich mam osadzone ceramiczne korony.

Gość cw
ok... dzieki za rady

Gość uytyrtytuy
trollo a ile za to zaplaciles???

Gość me28
ja mam to samo:(

Gość me28
mam przetrwałego zęba mlecznego , jeszcze się trzyma ale wkrótce tez zostane bez trójki...

Gość trollo
szczerze mówiąc ile za leser to nie pamiętam, bo było to jeszcze w liceum, a więc u schyłku lat 90-tych, trzeba by iść popytać. No, a korony jak korony. Ja akurat we Wrocku płaciłem po 1500 od sztuki za pełnoceramiczne

Gość trollo
coś mi się kojarzy, że było to jakieś 60 zł za jedną sesję naświetlania. Wizyt było chyba 5-6. Ale raz, że było to kilkanaście lat temu, a dwa że nie jestem pewien tej ceny

Gość trollo
Wkrótce potem wyrosła mi sierść na języku i wykształciła się pochwa w lewym uchu :classic_cool:

Gość trollo
zapomniałeś, drogi podszywie, również o dodatkowym odbycie na plecach :)

Gość trollo
:classic_cool:🖐️