Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syskaa211

brak pracy, brak perspektyw 21 lat

Polecane posty

Gość viola 27...
Gratuluje Lubiąca kawe 22 że tak ci się poszczęściło w życiu... ja myśle o wąchaniu kwiatków od spodu - powód brak pracy i marne szanse na jej znalezienie

MarkoVee Prawda jest smutna...Jak się nie ma pieniędzy to wszystko się sprowadza właśnie do nich...Jak się ma wystarczająco dużo pieniędzy, to można przejść "dalej", do tzw. głębszych spraw ;) A tak to...proza życia. Ciągłe liczenie, oszczędzanie, brak kasy na pasje...Wszystko sprowadza się do finansów. Takie jest moje zdanie.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
Moi zdaniem autor tego watku powinien wziac kredyt tylko na co? NA AGROTURYSTYKE? A cos posadzi to gdzie to ma dac? Gdzie sprzedac? I wiecie chyba kazdy rolnik w Polsce leci tymi 2 koralikami. Nie jest tak? No ale wiecie CO WY SIE WTRACACIE W INNE PANSTWA z tymi 2 koralikami. Jesli ktos nie kupi to tego nie ma i nie moze myslec koralikiem. I co wtedy ma zrobic? przeciez to w ogole nie ma sensu. I sie dowiem - moze mi ktos mowil takie cos. I co to dalo? I co z tego? I tyle. To jest historia, ze wy nigdy brygidkom nie sprzedaliscie koralika, a tymi koralikami zajechaliscie WY!!! cala Afryke - i oni nie maja co jesc i zachod i Indian zajechaliscie WSZYSTKICH!!! a co macie w zamian? ZYCIE MALPY. Dlatego nie uznajecie Darwina bo w zamian macie czy dajecie ZYCIE MALPY i tyle. Taka mam o was opinie w moim wieku ale jesli sie wyniose z renta z Polski to na wschod. Nie do USA - to jest zle panstwo. Tam mnie oskarza o WTC i wyrzuca chociaz niekoniecznie. Moge tam dotrzec, ale musi isc na wschodzie. Takie cos. Ale wiecie co z tym wszystkim ma wspolnego kaplica milosierdzia bozego w Polsce to ja pojecia nie mam. A czy zalozyciele bankow dostapili milosierdzia Bozego? Waszego? Dowiedzieli sie ze mieli postawic na Izajasza i by nie skonczylo sie tak. A przepraszam bo jest to jakas prawda - a brygidkom co by wtedy zostalo. Bo dzis omasty, ze nie stoja o Izajasza bo sie musza KLONOWAC a kiedys? I tyle w sumie... milosiernie wam pisze bo co mam robic? SKLONOWAC SIE ZA DARMO. A po co? Zeby sprawdzic czy klon jest madrzejszy ode mnie i zarobi se na jadlo ,ktorego NIE MA. No i wiecie nawet bym przyznala racje , ze klony lepiej mysla bo czy bylo mi tak dobrze, ale puscili w telewizji (ze nie tylko ksiazka) film wiecie OSIN o malej JAPONCE czy CHINCE ktora nie miala obiadu i co to tam bylo? Musiala zbierac ryz i sama se gotowac. No i bez tego filmu i 1% racji, a tak? A ta ksiazka to ona byla PODEJRZANA, ale bylo tam duzo rymow. Bo co mnie tam urzeklo? No ladna przyroda i rymy. KORALIK i tyle. I wiecie czemu ze mnie zrezygnowali? Tak bo to czytalam i niemoralna. Ale co czytalam? Tam byly zrodla, palmy rosly, duzo sie dzialo ale kiedy? I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość syskaa211
komuś odbiło:0

Gość syskaa211
komuś odbiło:0

Vanilla Chic - niby tak, ale jak się ma mało, albo w ogóle, to jeden pies ;)

Poweim wam ja was po prostu NIENAWIDZIE w tej Polsce i nie chce was widziec na oczy i znac bo pieniadze CALE??? do dzis na koralik zeby roslo. A ja? Co? ZYCIE PONIZEJ POZIOMU MALPY - miska ryzu i czy wpadne na to, ze na ryz trzeba zarobic. I wiecie no to tez jeszcze niczego nie napisze ale powiem wam te biznesy koralik za 200 milionow bo rodzina byla bez srodkow do zycia. Ale klona mieli sie dowiem. No ale sluchajcie - 5 latka takie problemy miala rozwiazywac adoptowana nie wiem do czego ale na pewno do PATOLOGII. I wiecie to mogli tej rodzinie powiedzie, ze chodzi o kaplice milosierdzia i calosc kasy bo jak matka nie wiedziala co z tym zrobic to oni beda wiedziec. Ale sluchajcie to musi pasowac. A co jej pasowalo? Aco mnie pasuje? Z tego pasuje ZALEDWIE kupic sobie mieszkanie i nic wiecej nie robic. Chorowac i tyle. I sie leczyc.Co ona miala z tym zrobic? A z polowy nie byloby koralika? Cale musialo byc? A nie mogli tego podarowac polskiemu KK. Nie mogli? Przeciez kochaja waszych ksiezy. Dlaczego nie? I moze bym sie wydala a moze nie, ale jakas mysl to jest tylko wiecie wy za darmo, a innym za 200 milionow. Tak to wasze milosierdzie wyglada - dla mnie tez. I sie dowiem ze w ogole klasy nie mam ani poziomu piszac takie rzeczy. ANI PASZPORTU USA bo wiecie oni maja co jesc, a wy macie 2 koraliki a jak ktos o tym nie wie to co ma w tym MILOSIERNYM KRAJU ZROBIC? i powiem wam nie wiem co ten swiat w was widzial juz od dawna - naprawde. Ale to zostanie wszystko jak bylo i tyle. Bo za co mozna wpierdolic jakiemus panstwu? Za wodza po podstawowce?No byl. Walesa. Za to tez nie. Za wilki rozwalone nie? Za kradnacych ksiezy wieszajacych cale szkoly nie? Za poparcie chorych na leb brygidek nie? Za klonowanie nie? Za nowa arystokracje warta??? starej - tak, uczyli sie na zachodzie nie? No to za co? ZA GWIAZDE spod GiewnontU? Przynajmnniej wygladala sie dowiem.Nie wiem dlaczego ale wolalabym zycie spedzic z malpa niz z taka gwiazda. Nie wiem dlaczego. A malpa gwiada? Jest takie cos? Czy zwierze moze byc gwiazda? GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Wiecie ludzie w Afryce wiedza jedynie, ze polska miala jakies TALIZMANY. Tyle wiedza. A wy nie poszliscie wegla kopac? W ogole. Oni tez poszli kopac wegiel. I wiecie w tej Afryce mieliscie im dac ten koralik - ubrac i powiedziec ze to juz koniec bo wybiciu sluzby liturgicznej. A tak nie stalo sie no to stalo sie inaczej. I co chcecie to sobie robcie bo sie dowiem, ze bardziej parszywej osoby ode mnie nie ma, ale renta jest moja i wiecie nawet 1000 zl na miesiac by mi starczylo. Mozeby sie tak ktos do mnie przyznal. A wiecie rodzina miala klona na brygidki. Oni sie klonowali od lat - dziadek byl interesujacy jak 40 lat o klonach pierdolil od rzeczy to byl smieszny. A dalej byla adopcja z Findlandii i sie gosc sklonowal. I co? I kto byl NAPRAWDE ZABAWNY i dlaczego? i tyle. Albo moze INTERESUJACY. Tylko tyle. Cos zle? GDZIE MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( Cdn. :( :( :( :(

Wiecie ja chce moja rente za system matematyczny 40 lat wyjscia zydow z Egiptu i sie nie dam bo z tego systemu leca wszystkie systemy biblijne i Izajasz i wiecie ja jestem EKSPERYMENTEM czy klon jest madrzejszy czy ja. No wiecie co...jakim prawem w ogole ktos takie cos robi komus?I tyle. I powiem wam ja bym stala prace miala tylko w wieku 20 lat JESZCZE MI WZIELI i zajechali te systemy biblijne oraz prace na poczcie. Wszystkiego mi zawiscili i tyle. A laska z ktora mieszkalam - jedna rodzina krolewska. Ona po prostu miala sie tam wprowadzic. A czemu za moja dupa? Za glupia bylam. No a ja zjadlam 8 bomb atomowych. A ona ile sie dowiecie? Moze tez tyle zjadla i nie zostala Zielonym Swiatkiem.No to jeszcze nie miala mi niszczyc Biblii i poczty. A ta co ograla mi ksiazki wiecie to sie sklonowala, wyszla za maz, sklonowala powiem wam i sie z mezem zadusila gazem jak wilki zeby ocalec chyba. No i jesli jak wilk to moze ocalala, a tak? Ityle :( Ale odejsc z tego roku to nie moglam. Ja. Moja wina wiecie :( GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość Anonim6285
nie ogarniam jaki koralik wtf

Ona wiecie sie sklonowala i dziecko zabila bo myslala , ze dziecka bedzie potrzebowala ale nie i tyle. I tylko w tym banku gdzie pracowala to powiem wam nie pasowalo im to i sie zadusila wiecie z mezem gazem i tyle to wszystko bylo warte. I jeszcze na mnie, ze nie rozumiem ludzkiej tragedii, nie jestem wrazliwa, takie cos i tyle. GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Jaki koralik? Na jedzenie.Nie moge napisac jaki bo wszyscy na mnie i wiecie stad nie pasuje wam magazyn bo tak cenicie ten koralik. Ale sie dowiem. Inaczej mozna na Polske napasc, a tak nie. No i wiecie a jakby stac o prawdziwych fitosocjologow to co?Nic by na polu nie uroslo? Urosloby i troche wiedzy by mial rolnik a ten PIEKNA KORALIKA. I wiecie rozwaliliscie Afryke bo mysleli, ze TAKIE SLUBY macie i nie umieja dac rady. A to takie cos. I wiecie jedynie ze sie mieli nie dac ze JEDZENIE NAJWAZNIEJSZE, ale to kainici i lecieli garnkiem a brygidki Izajaszem i poglupieli z tym ze one na zalozycieli bankow. No i wiecie zrobil sie LANCUSZEK nieszczec i tyle. I wiecie tylko mam pytanie - czy one KIEDYKOLWIEK dostapily ZASZCZYTU kupienia od Polski koralikow na jedzenie bo istnieja - to juz pisalam tutaj - tylko dzieki LITOSCI NIEMEK , ze se maja chlapnac bez meza i tyle. Takie cos. A co wyscie dla nich zrobili?Bo one sobie mogly popic od Niemek, a od was? A co one ogolnie madrego zrobily a leca wami i waszymi koralikami bo tez pijani jestescie jak WYDANE NIEMKI z mezem rozbojnikiem. No i co teraz? Bo wy chcecie pieniadze ode mnie, ale ZA CO??? i tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość bahama-tata
Ja to nie wiem jak mozna siedziec w domu na bezrobociu i sie nudzić. Ja też siedzę kolejny rok na bezrobociu i ani jednego dnia się nie nudziłem. Jak nie TV, to komp, jak nie komp, to gra ze znajomymi w nogę na boisku, jak nie gra, to wypad na piwko. A ogolnie jest taka zasada, że w przyrodzie musi być równowaga. Jak np część ludzkości pracuje więcej niż powinna, to musi być i taka grupa ludzi która pracuje mniej niż powinna (i ja do tej grupy należę). Spójrzcie np na takich bambusów na Jamajce (albo innych Karaibach): cały dzień tylko grają muzykę (dla przyjemności, nie dla zarobku), palą jointy i pukaja laski, a i tak są szczęśliwsi niz ci, co całe życie zapierdalają w fabryce za minimalną krajową. syskaa211 mam doła;( 21 lat brak pracy od roku kazdy dzień taki sam tv, komputer,tv poprostu psychika mi już siada od siedzenia w domu nudze sie całymi dniami świra dostaje czasem to już mam głupie myśle zeby skończyć ze soba. Sa jakieś osoby na forum w podobnym wieku i z takimi problemami jak ja chetenie bym popisała tutaj

Gość Jamamtakiproblem
Mam 25 lat, jestem prawie 1,5 roku po studiach, pracy nie mam, czę się zaocznie. Mieszkam z chłopakiem, on mnie utrzymuje. Mam juz chyba stan depresyjny, idę do psychiatry po leki bo myślę o samobójstwie. Mam wyłączone telefony bo tylko rodzina do mnie wydzwania, czy szukam, zy sie rozglądam za pracą itp. Odmówiono mi stazu z UP. Czuję sie jak gówno, śmieć. I tak mam problemy ze soba a doszło jeszcze takie coś. Prosiłam Boga żeby mnie stąd zabrał już, bo naprawdę nie mam siły żyć. Nie spotykam sie ze znajomymi, tyle co w weekend wyjdę d szkoły, aczkoleiwk też już ją olewam. Tak naprawdę nikt mnie nie rozumie z otoczenia, zaczynam nienawidzieć własne matki i winic ją za to, jaka jestem. denerwują mnie szczesliwi ludzie, usmiechnieci, zamozni. Stałam się zawistna i zazdrosna.

Gość taka prawda ona
Jak ma być dobrze jak na każdym kroku rodakom zabiera się pieniądze: fotoradary, likwidacja miejsc pracy,większe podatki (k.. od wszystkiego deszczówka, śmieci itd), najwyższe w Europie ceny gazu. Wymieniać by można długo. A jak przychodzi do pokazania danych GUS, to wszyscy zdziwieni, że Polacy wydają coraz mniej pieniędzy. A to błędne bo Polacy wydają miesięcznie zawsze tyle samo - czyli wszystko co mają. Co innego, że "to wszystko" to jest coraz mniej...

Gość gość
mam skończone dwa kierunki, 23 lata na karku, i jestem na utrzymaniu rodziców,

Gość Katkaaa
ja mam 28 lat, od 3 lat nie pracuje. Masakra jestem z małej wsi, w otoczeniu kilka małych miast, gdzie praca naprawde po znajomości. A żeby coś zarobić to tylko dorywczo. Mam męża, małe dziecko i mieszkamy z teściami. Mąż pracuje ale za najniższą krajową. Też już zaczynam mieć doła, bo ciągle szukam i nic..... Dobrze że mam dziecko to przynajmniej mam zajęcie i jakąś motywacje.

Gość gość
ja mam 30lat od 2 lat na bezrobociu...........

Gość gość
Mam 34 lata, 7 praca w tym roku. Staram się myśleć pozytywnie że choć nie mam dużych problemów ze znajdowaniem. Ale dołuje to, że żadna nie jest perspektywiczna, wszędzie chamstwo i wyzysk

Gość gość
Wszędzie źle gdzie są samobójcy jedź tam gdzie ich nie ma.