Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca i wierząca

Kto zna Biblię- mam parę pytań

Polecane posty

Gość chcąca i wierząca

ost byl tu gdzies top i wyczytalam tam, ze sex w malzenstwie jest ok i wszytsko na co godza sie malzonkowie jest ok- a co w przypadku, kiedy mamy ochote na 3? W czasach dawnych, czesto mąż miał niewolnice oprócz żony, miał z nimi dzieci. Mówi coś Biblia na ten temat? Wie ktoś??

bo w dawnych czasach było mało ludzi, i trzeba było jak najwięcej zapładniać kobiet, by więcej ludzi było. A teraz jest juz wystarczająco dużo, że wystaczy kopulowanie z jedna.

Gość hhhhh
jakiś dziad (prorok) miał dziecko z niewolnicą inny dziad miał dwie żony ale potem bóg zakazał więc możesz tylko żonę ruchać bo inaczej to grzech i piekło cię w tedy czeka

Gość kooooooooooooooopia
a po co ci to - boga nie ma pff odpusc te zaklamana ksiege

Gość chcąca i wierząca
Nie mogę jak to napisałeś żony ruchać bo mam tylko męża :)

Gość chcąca i wierząca
Jestem pewna, że Bóg istnieje :)

Gość hhhhh
no to możesz męża ruchać to w zależności jest od płci

Gość chcąca i wierząca
Doradzi ktoś kto zna Biblię? Jest napisane coś na ten temat?

Gość kooooooooooooooopia
pewna hmm poprosze o dowod

Gość kooooooooooooooopia
zapytaj boga :D

Gość ja znaaaaaam
Bog mowi -NIE CUDZOLOZ !

ni bug tylko ktoś sobie tak wymyślił ;] niem naukowych dowodów na to zę Biblia nie jest wymysłem ludzi.

Gość klaudia1617
wg bibli seks jest moloscia-jest pomiedzy malzonkami-tylko i wylacznie pomiedzy dwoma malzonkami i przeciwnym razie seks jest grzechem. w trojkacie rowniez jest grzechem.

Gość Ja miałam uczulenie
dajcie przyklady z biblii

Gość dla zakonnicy
nikt tu nie zna Biblii :) nie czytasz kafee

Gość krasulowataata
Sodoma i Gomora - tam właśnie nadużywali takiego seksu, orgie, homoseksualizm... Bóg sie wkurzył i ich zniszczył. cieżko jest zrozumieć te różnice faktycznie, że kiedys można było, a teraz nie. po prostu były inne czasy, bardziej "twarde", od kiedy na ziemie przyszedł Jezus nakazał miłowac bliźniego jak siebie samego. tworząc trójkąt małżonkowie się krzywdza, mimo że z pozoru jest fajnie. po czasie okaże sie że ta "trzecia" osoba zmieniła waszą małżeńska bliskosć. popracujcie nad sobą, własnymi relacjami i seksem a nie szukajcie czegoś z zewnatrz...

Gość chcąca i wierząca
to teoretyczne pytanie bardzo ;)

Gość jkklm,;.
i według biblii moze zona z mezem uprawiac KAZDY rodzaj sexu??

Gość krasulowataata
chodzi o to żeby pozostać we wzajemnym szacunku i żeby wspólnie ustalic na co macie ochote, żeby nikt nie czuł sie wykorzystywany albo nie sprawiało mu to bólu, nieprzyjemności, wstydu. tak poza tym podobno można robic wszystko. a jak sie naprawde kocha to nie trzeba żadnych wielkich udziwnien i perwersji. byleby być dla siebie wzajemnie czułym, wyrozumiałym, sprawiac przyjemnośc ni tylko sobie ale też współmałżonkowi.

Gość ostatni moheranin
nie ma wersetów na miłość w truj-koncie chyba ze liczyć wasze małżeństwo plus bóg bo biorąc ślub kościelny zawarliście z nim przymierze co sie dzieje z takimi osobami po śmierci Widziałam inne osoby, które zerwały Sakrament Małżeństwa żyjąc w. rozpuście, popełniając grzech wiarołomstwa przez powtórne związki cywilne, nielegalnie żyjąc cudzołożyli ciągle popełniając grzech śmiertelny. Osoby te były w świętokradztwie. Dusze ich wtrącone były w takie otchłanie, że patrzyłam z przerażeniem i myślałam, że to dno piekła panowały tam okropne ciemności. Pytałam, dlaczego są takie ciemności? Dlatego, że miały okazję przejrzeć, a były zaślepione bo i Kościół je nawoływał i wiedziały, że źle postępują Dusze matek, które pozostawiły swe dzieci bez opieki i poszły za popędem zmysłowym dając zgorszenie swoim własnym dzieciom, tak samo i ojców, którzy nie opiekowali się dziećmi zostawiając żony z dziećmi na pastwę losu miały za to jeszcze dodatkową pokutę: ciągle miały przed oczyma swoje dzieci, które przez złe wychowanie również poszły na rozdroże widziały nie tylko swoje własne grzechy ale i grzechy swych dzieci, co sprawiało im, wielkie męczarnie kryły się w czeluściach, aby tego nie widzieć, ale im więcej się ukrywały, tym więcej widziały swoje straszne zbrodnie Najwięcej cierpiały kobiety, które przez swoją kokieterię i wyuzdanie zdradzały mężów a innych mężów odciągały od ich żon i ogniska domowego, mimo, że te rodziny żyły przedtem przez wiele lat w najlepszej zgodzie. Takie kobiety, które nazwać można diabłami a nie kobietami, które potrafiły rozbić ogniska domowe, cierpią tutaj najwięcej. Twarze ich, które były powodem do grzechu są powykrzywiane, istne karykatury! Nawet w tej chwili widzę takie dusze, są szpetne, że nie mogę rozeznać czy to szatan czy dusza, coś podobnego do szatana, http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/nazwa/wizje_zmarlej_w_opinii_swietosci_siostry_medardy_zofii_wyskiel_zm_16_05_1973_poznan

Gość fhggff ,
O matkooo! A nie prościej dla ciebie byłoby przeczytać księgę rodzaju? a potem to co Jezus na ten temat mówi? Potem to zweryfikować z tym co mówi twój kościół ( nie wiem do jakiego należysz) Według starego testamentu mężczyzna może mieć kilka żon, co skwapliwie pochwycił przejął jeden mułmański .... pisząc koran. W starym testamencie pisze również że ktoś tam obcuje z niewolnica , ale nie jest napisane czy to grzech. To samo dotyczy korzystania z usług nierządnic. Dopiero po wyprowadzeniu narodu wybranego z egiptu, bóg ustanowił jakie takie prawa regulujące stosunki. Zaczęło sie kamienowanie cudzołożników czy osób złapanych na seksie przed ślubem. A więc nie dla seksu przed ślubem. Tylko ze ślubnym moja droga. Jeśli miałabyś dwóch mężów lub mąż dwie żony to owszem, ale niestety wielożeństwo jest niezgodne z prawem cywilnym, kościelny i ogólnie już biblijnym po daniu przez boga 10-ciu przykazań.

Gość sdfg
abraham- jego zona nie mogła miec dzieci więc Pan Bóg "kazał" zapłodnic słuzacą Sare

Gość ostatni moheranin
"kazał" zapłodnic słuzacą Sare nic nie kazał wbrew Bogu to zrobił a pozatym sara to był zona a nie słuzonca to hagar była słuzonca http://pl.wikipedia.org/wiki/Hagar_%28posta%C4%87_biblijna%29

Gość hanikkii
dobre