Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdvk

Glista ludzka

Polecane posty

Gość hdvk

Podejrzewam u mojego synka, że ma glistę ludzką a może lamblie. Chcę zrobić badania prywatnie, ale nie wiem co do niego przygotować (chodzi o kał). Z ilu dni ma on być? Może ktoś miał już takie badanie? Synek mało je, nie ma apetytu, jest chudy, ostatnio senny, rozdrażniony, kaszle zwłaszcza rano, kilka razy bolała go główka, miał cały czas jakąś straszną wysypkę alergiczną, nie wiadomo od czego, potem był dość mocno przeziębiony i kaszlał wtedy jak diabli. Wiosną miał badania krwi i są prawidłowe, ale coś wskazuje na jakąś alergię. Dostał też Pyrantelum (jakoś tak) na owsiki, a czytałam, że to nie działa na glistę i lamblie. Tak w ogóle, to lekarze maja zlewkę na wszystko i często lekceważą objawy, więc sama postanowiłam poszukać rozwiązania.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
normalnie, kup w aptece pojemniczki na kał i idź do labolatorium z zebranym kałem, badanie musisz powtórzyć 3x. Słyszałam że na glistę jest b.dobra wodz z groszku z puszki na czczo

Gość hdvk
Myślałam, że trzeba zebrać kał z trzech dni i wtedy zanieść.

Gość dobra rrradaa
Na glistę ludzka to trzeba zrobić badania z krwi - przeciwdziała z krwi na glistę ludzką. w badaniach kału rzadko wychodzi ponieważ te robaki składają jaja co 26 dni.

Gość bcvb
ja mam glistę niestety:( zaraził mnie chłopak! a moje objawy wysypka biegunki./zaparcia rozdraznienie uczucie pełzania czegoś w brzuchu, ssania żołądka i jakby wysuwania się za zewnątrz :( zadyszki kompletny brak apetyty gazy śmierdzące i częste spadek wagi bóle głowy choroba lokomocyjna mdłości nerwowość to chyba ważniejsze