Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heheheoaoaje

ciaza wyczuwalna badaniem ale nie usg

Polecane posty

Gość heheheoaoaje

hej dziewczyny jestem w dziwnej sytuacji: - testy ciazowe wychodza pozytywne z 2 kreska lekko widoczna - na baniu u jednego gina stwierdzil badajac mnie fizycznie ze jestem w ciazy - bylam na usg u swojego ginekologa do ktorego chodze mase czasu i nie bylo widac pecherzyka ciazowego. kazal mi zadzwonic za tydzien by sie finalnie umowic na ostatnie usg i potwierdzic badz wykluczyc ciaze juz sama nie wiem co o tym myslec. czy zdarzylo sie u was ze bylyscie w ciazy a pecherzyk ciazowy pojawil sie pozniej niz zwykle?

Gość glupiababolindo
a który to dzień cyklu?

Gość Żyd jako remedium na kase
może za wsześnie poszłas, ja też tak miałam i gin wysłał mnie na badania hormonalne a ja czułam , że jestem i zrobiłam test z krwi i wyszedł pozytywny:)

Nie można na badaniu fizykalnym stwierdzić od razu ciąży. Można stwierdzić powiększoną macicę (ale powodem może też być opóźniająca się miesiączka). Testy czasem kłamią (rzadko, ale to tylko zwiększony poziom hormonów w moczu). U mnie już w 2tc było widać pęcherzyk, ale lekarz robiący usg nie podjął się stwierdzenia na 100% czy to na pewno ciąża, dopiero w 5tc, jak zobaczył bicie serduszka, potwierdził na 100&

sprostuje - drugi i piąty nie tydzień ciąży tylko tydzień od zapłodnienia...

Gość heheheoaoaje
lekarz badajacy mnie : stwierdzil najpierw: ze to ciaza po chwili upenil sie znow badajac mnie i podsmumowal: jak dla mnie jest Pani w ciazy w zdrowo rozwijajacej sie. Kilka dni pozniej bylam na usg u innego lekarza a ten stwierdzil: na dzien dzisiejszy nie widze ciazy. Nie ma nawet pecherzyka i kazal mi wrocic za tydzien by ponowic usg i ostatecznie potwierdzic badz wykluczyc ciaze. dla mnie to bardzo dziwna sytuacja. Jesli zaszlam w ciaze to 17-18 maja a na usg bylam 4 lipca. Dodam ze jesli zaszlam w ta ciaze to dzien przed okresem a ten moj okres ( 18maja_ to tyloo zwykle plamienie bylo . Wszystko mam zawsze regularnie i w zyciu nie zdarzył mi sie taki okres jak ten 2-3 dni samego plamienia . Przez to wykonywalam testy ciazowe + do tego pobolewal mnie brzuch jak na @ ja mam dostac dopiero za jakies 8 dni .

Gość zagrajcie lepiej cos smutnego
no to nie jestes w ciazy, bo od 18 maja do teraz to byłabys juz 2 miesiące w ciązy a taka widac i na usg i palpacyjnie i po obkawach

Gość heheheoaoaje
kurde ale ja mam namieszane we łbie :/ nie maja a czerwca !!!! 28 CZERWCA:/ sorry za pomylke :/

Gość heheheoaoaje
k... 18 czerwca ! Wiecej piwa nie pije :/

Gość przecież od 18 czerwca
do 4 lipca minęło zaledwie 16 dni więc niby co ma być widać skoro ledwie co się zagnieździło? nie ma sensu byś szła na usg wcześniej niż 16 lipca

a tego 18 czerwca to Twoim zdaniem była owulacja czy współżyłaś wtedy?

Gość heheheoaoaje
18 czerwca wspolzylam ostatni raz - jak mowilam testy mi pozytywne wychodza.. Mam nadzieje ze sie sytuacja rozwiaze w niedlugim czasie bo mozna doslownie swira dostac:(

no bez przesady, świra? od czego?;) to licz tak, że: skoro ostatni stosunek był 18 czerwca, plemniki mogą przeżyć do 72 h, czyli + 3 dni, potem czas na zagnieżdżenie od 5 - 12 dni, średnio jest to 7 dni zatem kolejny + 7 dni... zaraz dokończę mój wywód tylko napisz mi kiedy wyszedł Ci pierwszy pozytywny test?

Gość czytam bo lubię
A ja stawiam na ciążę poza maciczną, dlatego na usg nie widać.

Gość heheheoaoaje
test pierwszy pozytywny wyszedl mi w zeszlym tygodniu pod koniec a nastepny robilam w poniedzialek i byl juz nieco wyrazniejszy http://brzuszek.net/fotogaleria,174,2012.html,str=0 cos takiego na usg widzialam ale w owiele wiele mniejszej postaci po prostu widzialam jakas mala czarna plamke . Lekarz jednak na nia nic nie powiedzial.

Gość nikanik
mogłaś zobaczyć cokolwiek. Na usg trzeba się znać i myślę że lekarz wie co zobaczył. Odczekaj z kolejnym usg a w międzyczasie zrób sobie beta hcg.

U mnie na usg też było takie coś. Lekarz który mi robił usg jest świetnym specjalistą. W opisie napisał że jest to "prawdopodobnie pęcherzyk ciążowy". U mnie od pozytywnego testu (ledwo widoczna kreska) do usg było 3 dni, tak więc moim zdanie to i po 16 dniach od zapłodnienia coś powinno być widać. Chyba że lekarz kiepski i nie zauważył (Albo chce wyciągnąć jak najwięcej kasy-też tak niestety bywa).

Gość heheheoaoaje
czyli tez byla widoczna w tle taka czarna mala plamka ??? Bo ja ja wyraznie widzialam a lekarz mi tlumaczyl ze 15 razy niby wiekszy powinien byc taki pecherz :/ Ja takie widzialam jak pokazywal ale na usg 6-7 tygodnia ciazy :/ juz nie wspomne ze pierwszy lekarz po badaniu powiedzial ze wedlug niego jestem w ciazy i kazal wykonac usg dokladne ;/ dzis ide do przychodni sie badac na NFZ i zobaczymy co powie lekarz

Gość heheheoaoaje
juz pomijam fakt , ze brzuch mnie pobolewa dosc intensywnie od kilku dni np tak jak dzis w nocy .

Mój pęcherzyk miał już prawie pół centymetra, więc wcale nie taka mała;) Daj znać co i jak.

Gość heheheoaoaje
no to na usg : widac w macicy cos jakby pecherzyk pasujacy na bardzo wczesna ciaze ale lekarz tego nie potwierdzil kazal mi zrobic bete. oprocz wyraznego zdjecia tej plamki ( mi sie wydaje ze to kurde pecherzyk ciazowy ) jest cos takiego: endometrium o grubosci 9mm w jego obrebie widoczna jest owalna struktura hypoechogeniczna o wym: 4x1,5mm- b.WCZESNA CIAZA? - tak wlasnie pdopisal lekarz ze znakiem zapytania . wiec dalej nie wiem czy jestem w ciazy czy nie :/

Gość heheheoaoaje
najbardziej boli mnie fakt ze jesli ta czarna plama 9mm to nie ciaza i do tego boli mnie brzuch to co to moze byc :( Jutro ide na bete a wyniki maja na szybko przefaksowac do przychodni

Musisz myśleć pozytywnie. Jeśli to nie ciąża to może brzuch Cię boleć przez stres. Badania Ci porobią jeśli będzie coś nie tak. Jeśli to ciąża to lepiej żebyś stresu unikała.