Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dareios

Kobiety oceinajace inne kobiety

Polecane posty

No i jak pamiętam z innego forum Nina Mercedez jest pasztetem bo miała pryszcza na czole, ale w innym temacie "laski" z reklamy mydełka Dove były już spoko. to mnie szmieszy

Gość dobrababka
A ja Wam powiem jako osoba z wrodzonym dobrem gdzieś tam w środku i zrozumieniem, że niestety duża część kobiet nie powinna oceniać innych kobiet z uwagi na to, że nie mówią prawdy. Z reguły albo z zazdrości albo ze zbyt wygórowanych oczekiwań w stosunku do innych.

Gość kobiety mają..
...wbudowany system cichego wykańczania potencjalnych konkurentek :D jakieś dziwne gierki, intrygi, ładny uśmieszek, a w dobrym momencie szpilka w tyłek. faceci o pozycje walczą bardziej jawnie, przejrzyście? mniej podchodów, więcej manifestów siły/wyższości. oo tak to widzę.

Gość dobrababka
kobietymają.../ Masz rację. U kobiet wynika to niestety z głupoty. Zazdrość i złość są wynikiem braku bycia świadomym.

Gość halabalalabalaba
A ja zupełnie nie rozumiem jednej rzeczy. Bo o ile jakaś kobieta jest naturalnie ładna to pozostaje tylko zacisnąć zęby ;) ale dlaczego mamy chwalić chodzące dzieło chirurga ? Dlaczego normalna, ładna dziewczyna ma konkurować z czymś, co jest po prostu nieprawdziwe, szczególnie że często te osoby były wcześniej po prostu przeciętne. Ok, można zarzucić, że makijaż czy farbowane wlosy też sa sztuczne, z tym, ze ! jest pewna roznica: makijaz mozna w kazdej chwili zmyc, a naturalne wlosy moga odrosnac, farbujesz na zblizony do naturalnego i czekasz, a powazne poprawki urody ? Dlaczego mam sie czuc gorsza np od Dody czy Megan Fox, bo nie mam kasy na operacje ? Bo pewne elementy ich urody sa doskonalsze niz u przecietnej Kowalskiej, bo ktos pogrzebal im przy twarzy czy biuscie ? Tak wiec nie wiem czy to taka do konca zazdrosc, to po prostu smutek, ze teraz czlowiek musi byc "idealny", zeby go podziwiano, a przeciez nikt sie idealnie piekny nie rodzi, zawsze znajdzie sie jakis defekt...Ech, gdyby to was panowie porownywano do photoshopa nie wiem czy bylibyscie zadowoleni

,,Oceniając jakąś modelkę, gwiazdę czy aktorkę sa zdecydowanie bardziej krytyczne.'' Ja tak oceniam i oceniać nadal będę, skoro ktoś zarabia grube pieniądze bazując tylko i wyłącznie na swoim wyglądzie (modelki jak modelki ale częsc aktorek i piosenkarek jest nimi tylko z nazwy więc nie oszukujmy się, bez urody byłyby nikim) to niech chociaż ten wygląd będzie idealny :) Nie mam ochoty oglądać cellulitu na modelce, która dostaje forsę za wypinanie tyłka do obiektywu. Cellulit to ja sobie mogę pooglądać w lustrze i nikt mi za to nie zapłaci :classic_cool: Te kobiety wybrały sobie takie zajęcie w życiu a nie inne więc niech teraz katują się tymi wszystkimi dietami, zabiegami, operacjami i czym tam jeszcze mogą. Zresztą gdybym była jedną z nich, też zapewne starałabym się być idealna do zarzygania - w końcu gdy wygląd przeminie to i źródło dochodu zniknie ;)