Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dryctvugbihn

czy orientuje się ktoś w procedurach adopcyjnych w schronisku?

Polecane posty

Gość dryctvugbihn

chciałabym adoptować kota ze schroniska "na Paluchu" w Warszawie. czy wie ktoś może, kiedy schronisko jest otwarte dla adoptujących i czy muszę ponieść jakieś koszta? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

Gość marmurkowaaaa
Mogę powiedzieć jak jest w łodzi, na marmurowej. Co do godzin otwarcia to na pewno jest jakaś strona internetowa, na której jest to napisane. W łodzi, skąd brałam kotka, opłata "za kota" wynosiła 1zł, oprócz tego zapłaciłam za szczepienie 35zł chyba z tego co pamiętam. Musiałam też mieć własny transporter do przewiezienia kota, bo te koty często są wystraszone i mogą zwyczajnie uciec. Poza tym spisano moje dane z dowodu i trzeba było podpisać umowę adopcyjna - dotyczącą szczepień, karmienia, odrobaczania - że się to wszystko będzie wykonywało. Jeśli bierze się kota lub kotkę niewysterylizowaną/niewykastrowanego, to dodatkowo się trzeba zobowiązać to wykonania tego zabiegu na własną rękę. Pozdrawiam i gratuluje super pomysłu :))

Gość marmurkowaaaa
Wiem, że pytałaś o schronisko w Wa-wie, ale myślę, że jakoś drastycznie się to nie różni. :) Napisałam o Łodzi bo o Łodzi wiem. Może ktoś inny Ci powie konkretnie o tym, o co pytasz.

Gość Prawik sam w domu
zajrzyj na strone schroniska : http://www.paluch.org.pl/ strona działa, bo przed chwilą sprawdziłam :) jest przejrzysta, sama znajdziesz potrzebne info Opłata jest dobrowolna.