Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cokolwqiem

w jakich byliscie miejscowosciach nad polskim morzem??

Polecane posty

Gość mniołko
polskie morze to fajne miejsce na urlop z małym dzieckiem, ale ogólnie warunki urlopowe, urokliwość miejscowości i ceny pozostawiają wiele do życzenia. To prawda, że nad morzem zdzierają taka kasę, że niektórym lepiej się opłaca jechać za granicę.

Gość wiolunieczka
Za granicę to sie opłaca jechać ,ale w dwie osoby,juz 5 osobowa rodzina ,to moze zapomniec o takich wczasach:(

Gość mniołko
za małe dzieci za granicą z reguły nie płacisz, tak że cenowo wcale nie wychodzi jakoś wielce drożej za granicą niż w Polsce. Tylko że nie każdy wyjeżdża z dzieckiem na takie wycieczki zagraniczne i wybiera jednak Polskę, w której jak by nie patrzeć, ceny kwater i posiłków nad morzem są dośc wygórowane, a miejsca wcale jakieś super urokliwe nie są, szczególnie jak nie ma pogody.

Gość Lubiąca kawe 22
Byłam w Karwii 7 razy i tam jest dobrze pojechać z małym dzieckiem. Blisko do plaży miasteczko fjne dużo pubów z rybkami i innym jedzeniem . Jest taki park -malpi gaj z kuleczkami . Plaża duża. Jedyny minus to tłok :) ale chyba wszędzie tak jest. Super połączenie z całym wybrzeżem. Do władysławowa pociąg-do karwi busik i autobus. Samochodem też łatwo dojechac:) Nie wiem czy w ty roku też nie pojedziemy. Byłam jeszcze w kołobrzegu i w jastrzębiej górze. Karwia wygrywa.

Gość wiolunieczka
Ja w przyszłym roku mam zamiar jechac do Chorwacji. Byłam tam dwa razy i bardzo mi sie podobało.Jedyny minus to droga...

Gość jdmcjcjcjcj
już nie gadajcie że takie wysokie sa ceny nad polskim morzem. My jedziemy w 3 osoby i płacimy 60zł za pokoj we władysławowie blisko plaży. nie potrzebny mi apartament bo akurat najmniej w tym apartamecie bym siedziała. wystarczy mi tylko pokój bym miała sie gdzie wykąpać, przespać i zostawić rzeczy. gotować nie mam zamiaru. to jest odpoczynek dla nas i jeść będziemy tylko na mieście.

Gość cUMa
zapraszamy do spokojnego, zielonego centrum Władysławowa: www.lieder.letnik.pl

Gość Mattta Polka
Poniżej miejsca w których byliśmy :) Wg moich przemyśleń/rozmyślań/spostrzeżeń to tak: Dla rodzin z dzieckiem/dziećmi: Jarosławiec - super, wszystko na miejscu, blisko do morza. Mrzeżyno - fajna mała mieścinka tak jak Jarosławiec. Dużo fajnych atrakcji dla dzieci. Blisko do Pogorzelicy , w której też jest fajnie. Międzywodzie - malutka wioska, ale jest tam wszystko co potrzeba. Dużo fajnych tras na rowery/spacery...itp. Niechorze - świetna miejscowość. Kilkanaście ulic z atrakcjami, barami...itd. Miejscowości wyżej opisane mogę polecić z czystym sumieniem. My najbardziej polubiliśmy Niechorze i Mrzeżyno. Dla rodzin bez dzieci: Łeba - jak dla nas odpada, za mała mieścina dla tylu osób.Na plaży tłok. Kołobrzeg - drogo, drogo i jeszcze raz drogo. Na plaży tłok tak jak w Łebie albo i gorżej, masa ludzi... Międzyzdroje - (podobnie jak w Kołobrzegu).

mireczkowata - a co chcesz dokładnie wiedzieć? :) byłam w Bobolinie, a właściwie Dąbkach, bo Bobolin to taki przysiołek. W Dąbkach jest spore jezioro i morze. Byłam akurat w ośrodku obok, który podała wigora. Za płotem jest stołówka z pysznym jedzeniem, do morza jakieś 10min. Na plaży jest mało ludzi, co jest super sprawą.

Gość tadam!
Świnoujście. Może i dużo ludzi, ale plaża najszersza na Bałtyku więc się tego nie czuje zupełnie.

kobrietta- z nieba mi spadasz:) Czy morze w tej okolicy czyste? Czy wybrzeże klifowe czy "normalne"? Czy są wydmy, z których się schodzi na plaże, czy taki deptak? Czy jest trochę kanjpek z rybkami? Czy dużo ludzi?

1. Czy morze w tej okolicy czyste? Czy wybrzeże klifowe czy "normalne"? 2.Czy są wydmy, z których się schodzi na plaże, czy taki deptak? 3.Czy jest trochę kanjpek z rybkami? 4. Czy dużo ludzi? poczekaj musze się zresetować hehe bo byłam tam 5lat temu 1. morze czyste, kapałam się i jak wypływałam nie miałam glonów na zębach :D więc ok 2. jak szliśmy na plażę w Bobolinie to zejście bylo z deptaku z płyt betonowych, szło się lasem ok.5-10min, w Dąbkach chyba był deptak i zejście pomiędzy wydmami, zejścia na plażę były łagodne, nie było na pewno stromych schodów 3. są knajpki z żarciem, smażalnie, w Bobolinie jest dobra stołówka kolonijna ze świeżym, dobrym i tanim obiadem, knajpki z browarkami tez są ;) 4. ludzie są, ino mało, tzn. nie ma tłoku w knajpach ani na plaży. były atrakcje dla dzieci, gokardy, rowery, małpi gaj, byl namiot -knajpa na powietrzu przy jeziorze - fajna sprawa W Dąbkach widziałam najpiękniejsza dziką plaże na wybrzeżu :) trasa wzdłuż jeziora, z kostki trylinki, jak dojdziesz do mostu to przed mostkiem skręć w prawo i napawaj oczy widokiem :) to będzie z pół.godziny pieszo, może troche krócej

Gość ghjvvb
MIEDZYZDROJE!!! cudowne miejsce kazdmu polecam

Gość izaaaaaaaaaakkk
w drugiej połowie sierpniu z trzylatkiem jedziemy do Jastrzębiej. Polecam szczególnie z dzieckiem. Nam akurat chodzi gł o jod w przeciwnym razie bylibyśmy pewnie w Egipcie ale wiadomo- Junior najważniejszy.

2 lata temu byliśmy w Ustce, a dokladniej w Przewloce. Moim zdaniem bardzo fajnie bo z dala od zgielku i szumu miasta a jednak do miasta rzut beretem. No ale minus taki ze 2 km do plaży- daleko. Za to plaża nie zapelniona tak jak ta główna w ustce. Jak ktoś lubi chodzić( my uwielbiamy) to super W tym roku przerobiliśmy: sianożęty obok ustronia--> Jak dla mnie nie! Wielkie zadupie gdzie o 19 pani krysia zamyka ostatni sklepik i wszyscy idą spać. Jak ktoś tak lubi to fajnie, mnie się nie podobało. Natomiast plusy takie- do ustronia niedaleko ze 2 km i do plaży rzut beretem ale plaże wąskie pełne falochornów, za to dosyć puste Samo Ustronie morskie już bardziej do mnie przemówilo choć i tak wydawało mi się jakieś takie puste. Z dojściem do plazy roznie. Zalezy gdzie sie ma kwatery mozna mieć i 2 km do plaży, a mozna mieć ją pod nosem. Jednak wieczorami specjalnie niewiele się dzieje. Mam wrażenie ze powstaje tam takie wymarle miasteczko. Fakt- nie ma ludzi w dzikich ilościach a to plus Niechorze i ogólnie Rewal- plaża szeroka, jakieś knajpki przy plaży, muzyka, ludzi umiarkowane ilosci (w porównaniu do Ustronia na pewno wiecej) Tam bym wróciła Hel- tlumy, bruddddd, wszedzie syf. Zasyfione plaże, zasyfione uliczki. Nie lubie też tych wszytskich bunkrów itd. Fajne miejsce ale na wycieczkę a nie na dluższy pobyt. Zdecydowanie nie! Wladyslawowo- To moje miejsce na Ziemi ;) Zwlaszcza jak się trafi na takie kwatery jak my - do plaży klawalek ale za to z okna widac morze i cale miasto, echhh na pewno wrocimy! Na 100%!!!! Wladyslawowo nie śpi ;) Wszystko tam dziala 24 na dobę od knajpek ktore w dzień są stołówkami a w nocy zamieniają się w dyskoteki po polo market i biedronkę. Na ulicach zawsze ludzie, zawsze światla, zawsze muzyka. Rodziny spacerujące o 2 w nocy :D:D Super port (zwłaszcza nocą) i jacyś tacy życzliwi ludzie ( a moze mi się tylko zdawało). Minusy też są- na plaży wiecej ludzi niż piasku i całe setki kolonii i obozów. Za to COS oferuje duzo fajnych możliwosci jak ktoś lubi basen czy korty. Wyprawa plażą do Rozewia- tam zwiedzanie latarni, śliczna trasa na Chalupy, jastarnie dalej hel (ale to już chyba dla mega wytrwalych ;) ) Park linowy z trasa dla dzieci, ocean park z rybimy potworami, pelno kuleczek, skakańców, plecionych warkoczyków i innych "wydawaczy kasy" jak to nazywa mój mąż :D:D jakieś 6 km dalej można kupić pysznee i swieżutkie ryby (swieże i wędzone). Takze zależy co kto lubi. Ja na pewno wrócę do Władysławowa, a na 99% nie wrócę do Ustronia ;)

Gość grubaśna anka
polećcie w rewalu jakąś kwatere.Pokój z lodówką i wc mi wystarcza .Ale niedrogo tak do 45 zł /os./doba. Konkretne miejsca ,moze nr telefonu

Gość grubaśna anka
podnosze

Wpisz w google miejscowość , znajdziesz ceny i ośrodki ;

Niechorze jako młoda osoba polecam Niechorze, fajne dyskoteki, kawiarnie, pola namiotowe tuz przy plazy, supe, zawsez tylko tam wracam

w jastrzębiej górze jest calkiem fajny hotel primavera. bliziutko plaży, mają swoje spa, no i zajęcia dla dzieciaków - idealne w razie niepogody, nikt się przynajmniej nie nudzi.

Gość gość
Mieszkam w Trójmiescie, często tez jezdze po innych okolicznych nadmorskich miejscowosciach i szczerze mówiąc nigdy w życiu nie pzryjezdzałabym tu w sezonie . Tłok, drozyzna, stragany z badziewiem, parawning na plazach. Co innego maj- czerwiec, wrzesien. Wtedy przynajmniej widac morze.I zawsze lepsze sa mniejsze miejscowosci. Poza sezonem bywa tak,ze jestes jedyna osoba na plazy, często sie kapałam bez kostiumu, bo nikogo nie było, zwłaszcza ranem, bo ludzie nadciagaja kolo 11. Zreszta o 8 nawet w Sopocie w sezonie nie ma ludzi. No i słonce nie jest wtedy niezdrowe. Moja plaza to 8-10 lub przed wieczorem.

Gość gość
Wyspa Sobieszewska