Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoby bez ojca

Dziecko wychowujace sie bez ojca?

Polecane posty

Gość osoby bez ojca

Dziecko wychowujace sie bez ojca? Co sadzicie o facetach ktorzy zmuszaja swoje kobiety do aborcji? Lub porzucaja ciezarna dziewczyne. Ja mam zle zdanie o takich panach ale twierdze ze matka wtedy jako kobiety powinna spelnic role mezczyzny i kobiety. Napewno nie angazowac rodzicow ktorzy chca jej pomagac przy dziecku. Ja znam przypadek gdzie kobiety wychowuje syna wobec ktorego powinna trzymac dyscypline a jest miekka dla niego w dodatku jej rodzice ani babcia ani dziadek dziecko potrafia chlopca rozpieszczac na wszystkie sposoby, kupuja mu zabawki, slodycze i az mnie strach oblatuje co z takiego dziecka moze wyrosnac bo wszyscy w rodzinie kolo tego dzieciaka skacza. Matka, dziadkowie, pradziadkowie, wujek co dla normalnej osoby normalne być nie może.

"matka wtedy jako kobiety powinna spelnic role mezczyzny i kobiety. " Troche trudne, jak ma popzakac synowi sikanie na stojaco?? ;) Na serio- kompletna bzdura. Kobieta jest kobieta, nie mezczyzna, nawet bedac matka, nie przekaze synowi/ dziecku ogólnie, meskich zachowan. Dlatego w takich przypadkach jest wazne, aby dziecko mialo kontakty z mezczyznami. Moze byc to dziadek, wujek, przyjaciel matki. A matka niezmuszana do koniecznosci kopania pilki czy tlumaczenia zawilosci silnika, o której i tak nie ma pojecia, jest automatyczniej szczesliwsza, co procentuje na dziecko.

Gość osoby bez ojca
Jak matka, dziadkowie, wujek(bezpłodny), pradziadkowie, wszyscy koło niego skaczą jak koło jajka to jaki z niego wyrośnie mężczyzna?. Kiedyś taki dzieciak rzucał mi kamyczkami przed domem a ja wyskakuje i mówie do niego ze jak nie przestanie to mu skopie d**e. Wyobrażacie sobie że jego dziadek i wujek byli u mnie że ja strasze dziecko. W dodatku mam dom połączony z tymi ludźmi. Bo ja mam połowa bliźniaka i oni połowe bliźniaka, tacy najbliżsi sąsiedzi. ale jak zwrócić chłopcu kulturalnie uwage jak takie coś może wyprowadzić świętego z równowagi. Tym bardziej że tamci stwierdzili że ich ukochany chłopczyk rzuca kamyczkami pod ich oknami a na moją strone trafiły tylko dwa kamyczki, więc nic się wielkiego nie stało.

Wyraznie masz inny problem z konkretnym dzieckiem, a ja myslalam, ze chodzi o samotne macierzynstwo per se. Trudno, nie pogadamy. jednakze zareczam ci, ze nie kazde dziecko dsamotnej matki jest diablem wcielonjym, podobnie, jak dziecko wychowane z dwojgiem rodziców, chodzacym idealem.

Porozmawiaj z dzieckiem, zwróc uwage na niewlasciwe twoim zdaniem zachowanie, nie "wyskakuj", nie strasz. Dziecko jest istota stale uczaca sie, ale bez nauczyciela nic nowego sie nie nauczy- jesli rozumiesz, o czym pisze ;)

Gość nblskfb
OStatnio czytalam artykul, ze matka-nie wazne jak bardzo sie stara- nigdy nie bedzie w stanie zastapic dziecku ojca i przekazac meskiego wzorca(bo o to w tym wszystkim sie rozchodzi). Taką rolę może spełnić straszy brat, nowy partner matki, ale nigdy ona sama

Gość asaaa
ja znam wielu takich smarkaczy zachowujących sie tak samo jak opisalas a mimo tego mają pelną rodzine ,i matke i ojca a zachwoanie identyczne wiec reguly nie ma

Gość osoby bez ojca
Tylko jakim prawem dostaje ja opiernicz. Dziecko przychodzi do mnie z dziadkiem i wujkiem i mówi że ja chciałam je bić. Tak powiedział i patrzał mi się w oczy.

Gość nblskfb
przepraszam a ty Mickiewicz jesteś, że "patrzasz"?

Gość masz racje autorko!
!

Gość kjjja
to się nie orbi dziecka z takimi facetami. Myśli się jak się rozkłada giry. Seks jest przyjemny ale dla mądrych ludzi a nie dla przygłupów.