Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8i97u6y5t4r

WROCŁAW A POZNAŃ

Polecane posty

Gość 8i97u6y5t4r

porownam te 2 miasta a wy mi powiedzcie czy sie ztym zgadzacie czy to tylko moje wrazenia: 1. stare miasto - wroclaw jest duzo bardziej klimatyczny, ma piekne okolice ratusza, kamieniczki sa bardziej zadbane, wyższe, -poznan nie jest taki ładny pod tym wzgledem 2. dzielnice z kamienicami -zarowno wroclaw jak i poznan maja pelno takich ulic gdzie te kamienice wygladaja jakby tylko sama żuleria tam mieszkala, strach sie bać, ale mam wrazenie ze we wroclawiu to bardziej ponuro wygląda i mam wrazenie ze tez bardziej niebezpiecznie. moze to takie wrazenie intuicyjne ale jak ide taka dluga ulica ze starymi kamienicami po wroclawiu to sie ciagle ogladam za siebie bo sie boje a w poznaniu jakos czuje sie bardziej bezpiecznie.. nie wiem czemu.. taka inna atmosfera jakas..

Gość dzirenka
ja bylam i tu i tu. i jak dla mnie wroclaw jest najudowniejszym miastem w polsce. ma taki swoj urok i cudowny klimat

Gość 8i97u6y5t4r
no ale moze jestes pod wrazeniem tylko centrum i starego miasta.. a jak sie zaglebisz dalej to juz tylko mrok i niepokoj.. ja to odczuwam jak ide tymi ulicami z obleśnych kamienic albo takie blokowiska brudne jakies nieprzyjazne.. :(

Gość Arkadiusz .. A
mieszkałem 4 lata we Wrocławiu i 3 lata w Poznaniu lepiej czułem sie we Wrocławiu lepszy klimat jest we Wrocławiu

Gość 8i97u6y5t4r
a dla kogos kto nie ma wlasnego samochodu, i nikogo nie zna ani w poznaniu ani we wro - gdzie lepiej sie przeprowadzic? szukac pracy, mieszkania itd?

Gość 8i97u6y5t4r
up

Gość 8i97u6y5t4r
up

Gość poweselna
Ja przeprowadziłam się z Łodzi do Poznania, a we Wrocławiu często bywam, bo mam tam rodzinę i przyjaciół. Moim zdaniem te miasta są do siebie dość podobne, tzn. jest klimatyczne stare miasto i podejrzane kamienice nieco dalej...

Gość 3123213123
Mieszkam w Poznaniu ponad 30 lat, ostatnio to miasto wyładniało... nie czuję się jakoś w nim niebezpiecznie, ale rejony kamienic na Wildzie, Nieco Jezyc i Stare Miasto- tam mieszka patologia.. Jak ktoś się wybiera na wakacje to polecam zobaczyc Kosciół Farny, Stary Rynek wg mnie mamy b. ładny Najgorsze to chyba kiepska płaca i mało pracy

Gość tylko Kraków
prastare królewskie polskie miasto, najładniejsze zabytki, najlepsze uczelnie, kultura i sztuka, to w Krakowie spotkacie Anne Dymną :) i w ogóle we wszystkim naj, nawet w sporcie, to stąd pochodzi Robert Kubica czy Agnieszka Radwańska. Wrocław to w sporej części zwykła żulia, miasto poniemieckie zasiedlone po wojnie przez napływowych z całej Polski i dawnych Kresów, brak ciągłości, Poznań cieniutki ryneczek i poza tym nic ciekawego

Gość dfdfdfsdfs
W krakowie śmierdzi, poza wawelem nie ma nic, a ludzie to kurwy :classic_cool:

Gość tylko Kraków
do tego wspaniała Nowa Huta w której mieszkaja potomkowie przedwojennych mieszczan,pełna ciągłość :classic_cool:

Gość 8i97u6y5t4r
krakow jest niewatpliwie pieknym miastem jednak ja bede musiala wybrac sposrod wroclawia a poznania, krakow nie wchodzi w gre niestety :(

Gość 8i97u6y5t4r
up

Gość wroclavia
w krakowie gołębie sraja ludzią na glowy a po poznaniu same kozy skaczą

Gość 8i97u6y5t4r
up