Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość S a l u t

Poznam inteligentne osoby z Krakowa, z poczuciem humoru i czytajace książki

Polecane posty

Gość manio ciekawski=)
To się tak mówi, czytające książki. Potem się okazuje, że i owszem, ale to była "Saga o ludziach lodu", albo inna makulatura.

Plenerowa, cóż za porównanie :D Ale masz rację.... Zmierzch to dno, nie wspominając o Coelho :o A wszystko to dla sikających kisielem młodych i (jeszcze) naiwnych dziewcząt :P

Gość manio ciekawski=)
Manio. Do ciebie nie można się pod tym względem równać... Jak mam to rozumieć? Ja nie próbowałem tego Zmierzchu, bo to nie ma sensu. Ja raczej nie czytam, rzeczy współczesnych, poza literaturą faktu i trochę fantastyki, ale w sf jest tyle chłamu, że mi się już szukać nie chce. W ogóle większość tej lansowanej prozy współczesnej to nic nie warte śmieci, bez cienia oryginalności. Nawet dobrzy autorzy upadają na pysk, jak na przykład Głowacki.

probowalam cohelo, przeczytalam chyba z 2 ksiazki - nuda nuda i jeszcze raz nuda. a ze swoich ulubionych pozycji moglabym podac "blaszany bebenek" grassa. a lekki latwy i przyjemny jest np. dickens. chociaz lubie kinga :)

Gość manio ciekawski=)
Centrum A to o to chodzi :D Cóś w tym jest. Nie chodzi o to, że samym Dostojewskim człowiek żyje, mnie się też zdarza czytywać różne słabizny, ale mam tego świadomość, że to jest jakiś kit, czytam, bo w danej chwili mnie kręci i to wszystko. Trudno się też czepiać, bo kto nie ma potrzeby, smaku, ten przecież nie jest gorszy, ale rozczarować się można :D

Plenerowa, podobny masz gust gdyby wyłączyć tego Kinga ;) Ja, zachłyśnięta zagadkami kryminalnymi, sięgam czasem do powieści z taką tematyką, ale już ze współczesnych pisarzy. A na podróż polecam ,,Śniadanie z Sokratesem''. Fajnie się czyta.

trufelka --> juz ten sokrates w samym tytule mnie odstrasza.. nie lubie filozofii, takze jedna z ksiazek ktore zdarzylo mi sie odstawic po przeczytaniu pierwszych kilkudziesieciu stron bylo "imie rozy" - jak lubisz takie rozkminki to polecam - ksiazka w wiekszej mierze odbiega charakterem od filmu.

Gość manio ciekawski=)
Czemu policzek? :D Kolokwialne wręcz rozumienie tego słowa, to jakiś frajer po pedagogice, bez perspektyw i de facto, pozbawiony głębszych zainteresowań. Ja rozumiem je inaczej, według tradycyjnego wzorca, czyli tak się nazywa osobę o humanistycznych zainteresowaniach i tylko tyle. Pomijam tutaj użycie w kontekście: taki to a taki, był wielkim humanistą. Takie mam zainteresowania i nic na to nie poradzę, chociaż gdybym miał podać jedno nazwisko, pisarza, humanisty :D który w swoich książkach opisywał większość tego, co mnie interesuje, to wyjdzie na to, że moje zainteresowania humanistyczne podszyte są fascynacją naukami ścisłymi (które rozumiem w sposób bardzo ograniczony) ich wpływem na człowiek, losy cywilizacji, czyli to jest takie pogranicze. Ten pisarz, to Stanisław Lem :) Pochlebiam też sobie, że nie jestem humanistyczną ciotą ;) bo mam prawo jazdy :D jeżdżę szybko, na co mogę przedstawić dowód w postaci ostatniego mandatu - przekroczenie prędkości o około 50 km/h :classic_cool: Lubię wiedzieć co i jak działa. Gdy trzeba grzebię w komputerach, samochodach itp. Na dodatek mam bezwzględne zapatrywania polityczne, według zasady: si vis pacem para bellum. Nie jest więc, aż tak źle :D

manio --> ciekawe.. :P ale juz piszecie w takim tempie ze z nudow zapodalam sobie pudelka.pl (sic!). wiec chyba pora isc spac i snic o slawie i fleszach.. dobranoc panstwu!🖐️

Gość manio ciekawski=)
centrum Nox jest dla mnie autorytetem, więc skoro tak powiedziała, to tak jest :classic_cool: Czy ona już nie jest tą wampirzycą, czy ja coś źle zrozumiałem? Przeistoczyła się w czarownicę? Plenerowa Ukłony i do przeczytania ;)

chce mi sie palic i sie zastanawiam. isc na stacje czy nie isc? jakby mnie kto po drodze przejechal, zadzgał nożem albo uprowadzil i zmusił do pracy w burdelu gdzies w środkowo wschodniej afryce tęsknilibyście? wtedy na pewno byście mieli moralnie "hm troche za surowy bylem dla ryzego..." itd:O to isc?:O

Gość manio ciekawski=)
Idź :classic_cool: