Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelma

CZY MOGĘ SIĘ JUŻ CIESZYĆ???

Polecane posty

Gość nelma

Błagam, pomóżcie. Być może to przedwczesna radość. Okres spóźnia mi się 3 dzień. Temperatura utrzymuje się na poziomie wyższych (wczoraj 37,2, dziś rano 36,7... na początku cyklu zawsze mam ok 36,4 lub mniej). Testy wychodzą niejednoznacznie (choć w sumie już coraz lepiej). Zdjęcie poniżej (testy ułożone chronologicznie, od przedwczoraj do dziś). Jakość słaba, bo zdjęcie na szybko robione telefonem. Proszę o pomoc! http://zapodaj.net/ba843713c13ec.jpg.html

Gość możesz się już cieszyć
gratuluję !!!!

Corko rybaka czego sie spodziewasz na forum "ciaza"? Po co tu wchodzisz jak tematy nie dla Ciebie.

Gość moze pomysl fresssia
czy jak ci tam :O ze te cholerne topiki pokazuja sie na ogolnej. Nawet jak sie tu nie wchodzi to non stop na ogolnej czlowiek jest epatowany "ciaza", "fasolka", "dzidzius", "owulka", "kupka" :P bleeee itd. Nie kazdego zachwycaja wasze bachory.

Gość filizanka33333333
jestes w ciąży,gratulacje

Gość ciesz się i nie zdziwiaj
już z takimi pytaniami.

jeny...a po co tu wchodzicie niezainteresowani?????? spruty walą jakby o morderstwach pisano. Kochana autoreczko- GRATULUJĘ :-) na moje to 100% trafiony.

Gość nelma
wciąż nie mogę w to uwierzyć :)))))))) już myślałam, że się nie uda, a tu po roku starań... :))

Gość nelma
p.s. serdecznie Wam dziękuję :**

Gość tez ciezaroowa
no pewnie ze jestes w ciazy gratulacje:-P

Witam wszystkie dziewczyny :) można dołączyć? Dziewczyny, mam problem, o którym ciągle myślę... a zatem Mam przeważnie cykle 30 dni. ostatnią @ miałam 15 czerwca... Razem z mężem staraliśmy się być aktywni w moje dni płodne, i przytulaliśmy się 25, 27, 29 i 30 czerwca... Owulacja powinna nastąpić 1 lipca... No i tak czekałam, czekałam... aż tu wczoraj, 9 lipca, po ok 8 dniach od owulacji poleciałam na betę... i jaki wynik? 2,5... I nie wiem co mam o tym myśleć... niby z jednej strony wynik negatywny, ale z drugiej, kompletne 0 to to nie jest a badanie było chyba ciut za wcześnie... W końcu jajeczko wędruje ok 7 dni a potem 48 h trwa zagnieżdżenie, po czym dopiero zaczyna się wydzielać tenże hormon... Na dodatek dodam, że termin kolejnej @ to 14/15 lipca, czyli najbliższy weekend... badanie zrobiłam w poniedziałek... Co jest bardziej prawdopodobne? że ciąży na pewno nie ma, czy zrobiłam betę zbyt wcześnie i po prostu organizm nie zdążył wyprodukować odpowiedniej liczby hormonu? Co powinnam zrobić? Z tym, że nie mogę czekać do weekendu bo wyjeżdżam i chciałabym wiedzieć przed tym... Poradźcie coś, proszę

Gość nikanik
Nemira, nie można nic więcej poradzić -musisz czekać. Weź z sobą na wyjazd test i zrób jeśli okres nie nadejdzie.

A kiedy mogłabym powtórzyć betę? Test "sikany" wykryje dopiero większe stężenie... a mi chodzi o jakikolwiek, nawet nieduży wzrost, by wiedzieć że rośnie...

Gość nikanik
Wiesz co betę do 5 traktuje się jako brak ciąży gdyż często zdarzają się bardzo wczesne poronienia, które kobieta traktuje jako okres. Kiedy wyjeżdżasz? test z moczu wykrywa hcg wysokości 25.

Gość nelma
moje testy wykrywały już od 10 ;)

Gość Nemira to nie tak jak piszesz
aby test z krwi czy z moczu mógł wykryć ciążę musi po ZAPŁODNIENIU dojść do ZAGNIEŻDŻENIA zarodka w jamie macicy, czyli: jest owulacja i zapłodnienie natomiast zarodek ma prawo zagnieździć się między 5 a 12 dniem po zapłodnieniu i średnio jest to 7 dni, a dopiero 1 lub 2 dni po zagnieżdżeniu wytwarza się gonadotropina kosmówkowa czyli ludzki hormon B-hcg, który można wykryć w moczu i krwi

Gość Nemira to nie tak jak piszesz
autorka oczywiście jest w ciąży;)

Czyli mam rozumieć że betę zrobiłam zdecydowanie za wcześnie i jest jeszcze szansa?