Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka15489463416374

bezsenność + zawroty głowy

Polecane posty

Gość Aśka15489463416374

Witam, Jakiś czas temu pojawiły się u mnie zawroty głowy, najpierw sporadycznie potem praktycznie codziennie. Byłam na konsultacji u neurologa i dostałam skierowanie na rezonans, ale termin dopiero na 10 września . W między czasie zawroty ustąpiły, zdarzają się sporadycznie, lecz od jakiegoś miesiąca zaczeły sie problemy ze snem. Najpierw były kłopoty z zaśnięciem, lecz teraz od kilku dni praktycznie nie śpie. Leże do 5 lub 6 rano i gdy uda mi się zasnąc pojawiają się za każdym razem koszmary które budzą mnie po około 30 minutach i dalej nie mogę spać. Próbowałam melatoniny ale nic nie pomaga, jestem załamana i nie wiem co się ze mną dzieję. Czy któraś z Was miała podobne problemy?? Pozdrawiam

Zapewne są to jakieś objawy nerwicy. Czymś się stresujesz, martwisz... Może emocje nie pozwalają Ci spać? Ja raczej doradzam wizytę u psychologa/psychiatry. Wg mnie są to objawy pochodzące od nerwów...

spróbuj pić magnez B6. Ja też miałam takie problemy, lekarz nic nie stwierdził, badania były dobre a mnie ciągle bolała głowa, zawroty itp w końcu przyszła ciotka i powiedziała żebym piła magnez i spróbowałam, pomyślałam czemu nie? zaszkodzić nie zaszkodzi a kosztuje 6 zł 50 tabletek i tak o to bóle głowy ustały :) jestem zawsze wypoczęta, wysypiam się, nie mam koszmarów :) spróbuj na pewno nie zaszkodzi, a może i Tobie pomoże

Gość Aśka15489463416374
Jak byłam u neurologa to robił mi takie podstawowe badania w gabinecie, tzn miałam stanąć prosto zamknąć oczy i dotykać palcem nosa raz jedną reką a raz drugą, niestety zawsze w tym momencie zaczyna mi się kręcić w głowie i prawie się przewracam. Gdy byłam u neurologa nie miałam jeszcze problemów ze snem. Na skierowaniu na MRI jest napisane rozpoznanie: Zespół kąta mostowo-móżdżkowego lub CIS czyli stwardnienie rozsiane oczywiście ze znakiem zapytania. Do badania niestety jeszcze dwa miesiące:(

ojej :( to widzę że poważnie jest z Tobą. Kochana wszystko będzie dobrze, badania to pokażą :)

Gość GHAH NIEBOszczkA(A) 666 JWWD!
Bezsenność? Depresja? Migrena? Ciśnienia śródczaszkowe? Przebyte urazy głowy? Za dużo na PC siedzisz? Stan przedwylewowy? Używki? Przeciążenie informacyjne?

Gość a jakie masz te zawroty
świat ci wiruje czy tylko masz takie dziwne odczucia w głowie?

Gość Aśka15489463416374
Bóli głowy nie mam, depresji też nie, ciśnienie sródczaszkowe w normie, urazów głowy nie miałam, na kompie siedze sporadycznie, nie pale nie pije a nic z mocniejszych używek nie stosuje. Nie mam być od czego przemęczona. Kręci mi się w głowie w ten sposób iż czasem idąć po ulicy mam wrażenie jakbym miała się przewrócić, muszę się na chwilę zatrzymać i dopiero wtedy mogę iść dalej. Tylko że te zawroty od jakiegoś czasu nie występują, pojawiły się za to problemy ze snem.

tak ja miałam podobnie i wyniki były ok a po za tym czy czasem nie masz pozycji lekko schylonej mi powiedziano abym się wyprostowała to mi się nie będzie w głowie kręciło i tak było ze spaniem kupiłam sobie poduszkę taką wyprofilowaną także pomogło Kręci się w głowie z powodu zwyrodnień szyjnych.

Gość Aśka15489463416374
Nie wiem neurolog stwierdził że na 100% problem leży w móżdżku i dlatego zlecił MRI.

Gość to jakiś kiepski neurolog
zawroty mogąmieć przyczynę w osrodku równowagi w mózgu lub w uchu wewnętrznym lub mogą być spowodowane zwyrodnieniami i szyjnymi.Przyczyn moze być jeszcze wiecej np SM. Skoro neurolog bez badań wyrokuje w 100 % to radze zmienić neurologa

Gość Aśka15489463416374
Na skierowaniu od neurologa na MRI jest napisane rozpoznanie: Zespół kąta mostowo-móżdżkowego lub CIS czyli stwardnienie rozsiane oczywiście ze znakiem zapytania.