Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hulahola

Hamak sznurkowy-jak zrobić?

Polecane posty

Witajcie, Postanowiłam sama zrobić hamak sznurkowy. Nie wiem tylko jakiego sznurka powinnam użyć. Gdzieś przeczytałam, że dobry będzie sznurek poliestrowy pleciony. A jaka średnica? około 5 mm? Czy ktoś z Was robił taki hamak?? Szukałam długo, ale mało jest informacji na ten temat w internecie. Z reguły każdy decyduje się na hamak brazylijski. Podpowiedzcie mi coś proszę..

Gość makrama hamak
może słabo szukasz? http://makrama.republika.pl/wezly.htm Tzw. "kostka", raczej nie stosowana pojedynczo, chyba że do wiązania siatek lub HAMAKÓW, ponieważ jest to dość mocny węzeł. W makramie użytkowej może być stosowana (grupowo) do robienia podkładek pod kubki lub gorące naczynia wrzuć w gogle "makrama jak zrobić hamak" i szukaj

Dziękuję, ale te linki widziałam, nie ma tam odpowiedzi na moje pytania. Koleś robi hamak, ale taki tylko, byle by coś było. Ja chciałam zrobić coś bardziej konkretnego. Zresztą wiem mniej więcej jak się za to zabrać. Moje pytanie raczej brzmiało jakiej konkretnie linki użyć.. Jaka średnica. Zrobić chcę na wzór tego: http://www.youtube.com/watch?v=VRhLvnhfegY Tu używają linki polimerowej, ale nie wiem o jakiej średnicy byłaby odpowiednia.

Gość oj sknero jedna
szkoda ci pare groszY?

:D nie taka sknera, bo tyle samej tej linki co potrzebuję też kosztuje z 50zł.. Za to też już pewnie mogę mieć jakiś hamak, ale ja nie chcę iść na łatwiznę ;P

Gość gość
Sznurkowy nie jest wygodny. Wpija się w ciało. Moim zdaniem najpraktyczniejsze są materiałowe, takie w jakich śpią Indianie nad Amazonką bez dr

Gość marek333
Świetne hamaki robi Jobek, marka ma swój styl i swój charakterystyczny design. Sporo ich modeli można na stronie whamaku.pl znaleźć. Dobry sklep z profesjonalną i uczciwą obsługą. Jak mówią że przesyłka wysłana, to rzeczywiście jest wysłana. Mój model jest bawełniany, z drążkiem – komfort nie do opisania. Akurat jak kupowałam to mieli w promocji za 199 zł, także nie przepłaciłam.

Gość gość
dzięki za link , tego szukałem !!

Gość Madenka90
Mocowanie zawsze najlepiej zrobić na linę jutową, tania i bardzo dobrze się spisuje jako element wzmacniający całą konstrukcję - https://muntech24.pl/pl/c/Liny-jutowe/39. My tak na działce zrobiliśmy i hamak jest niezniszczalny ;)