Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kertea

Polscy nauczyciele - leniwi, niekompetentni, ale dobrze oplacani

Polecane posty

Gość Kertea

Nic nie robia, nikt ich nie moze ruszyc. Wszystko olewaja, sa nieprzygotowani do zajec. Ale wystawiaja rece po kase jako pierwsi - dlaczego?

Gość GHAH NIEBOszczkA(A) 666 JWWD!
Nauczyciele do piachu!

Gość wredniucha
już ich zaczynają ruszać - po wakacjach 7,5 tys nauczycieli wylatuje na bruk

PO icgh sporządkuje! PO do ataku! PiSiory do piachu!

Gość czytam bo lubię
tak, nic nie robią, dzieci same się uczą, wrzucajcie wszyzstkich do jednego worka, tak samo wszedzie są i dobrzy pracownicy i leniwi. Zoabczcie ile córka premiera zarabia za głupie zdjecia

Gość ghbvfty
a wiecie, że w Anglii nauczyciel w podstawówce pracuje od 8.30 do 16.30 - codziennie!

PO ich sporządkuje! PO do ataku! PiSiory do piachu! Palikot wojuj! Duch Leppera wiecznie żywy!

Gość ffffffffffffffffffff0
ja nie mogę nauczyciele to pasożyty a kto ich sprawdza inny nauczyciel z tej samej szkoły czyli dyro lub zastępca czyli koleżka

Gość ghbvfty
a wiecie też, że w Anglii dziecko w szkole niezależnie od wieku jest na zajęciach od 8.50 do 15.15 - w tym czasie mama może pracować na pół etatu!

Gość czytam bo lubię
A ile zarabia nauczyciel w Anglii?

Gość iks piksi
ja na wszystkich nauczycieli jakiś dotąd miałam mogę powiedzieć, że tylko 3 mnie naprawdę czegoś nauczyło, chciało nauczyć i robiło to z powołania. ( od podstawówki do LO) Reszta to byleby odbębnić lekcje i jeszcze wielkie pretensje, że jak możemy tego nie rozumieć przecież wszytko jest w podręczniku ( skro jest w podręczniku to po kiego oni są ? na to pytanie nigdy nie uzyskałam od nic odpowiedzi :P )

Gość ghbvfty
a wiecie także, że w Anglii poziom nauczania nie różni się od poziomu w Polsce - skąd wiem - bo moje dziecko od trzech lat uczy się w angielskiej szkole, poza tym mam cały czas kontakt z koleżankami z Polski, które są nauczycielkami

Gość ghbvfty
nauczyciel w Anglii - szkoła podstawowa - 600-700 funtów na tydzień

Nie wpływali na mnie nauczyciele zbytnio! Większość to przygłupy byli i niedouczeńce! Polityka wwalona do szkół za moich czasów i sporo patologii społecznej!

Gość czytam bo lubię
No to porównujcie, my naprawdę ammy kokosy. Poza tym kto wam BRONIŁ zostać nauczycielem? No kto? Dalej na studia i za kilka lat bedziecie mieli 1300zl miesiecznie i wykarmcie za to rodzinę. zyczę powodzenia.

Gość ignarashi
W obecnej szkole, jako dobrych nauczycieli mogę wymienić...dosłownie dwóch.

Gość dfghjk
nauczyciele dodatkowo maja 13, 2 meisiace wolnego plus 2 tygodnie ferii zimowych wiec kurwa laba jak cholera

Gość czytam bo lubię
Ale ja nie mam teraz wolnego będąc nauczycielem, w ferie mamy zawsze jakieś wycieczki na które muszę jechać choć nie chcę, wolałabym pojechać z rodziną, poza tym ja nie mogę sobie wziąć wolnego wtedy kiedy chcę, tak jak reszta spoleczęństwa. z góry mam wszystko narzucone.

Gość ghbvfty
w Anglii podczas ferii i wakacji nauczyciele mają wprawdzie trochę urlopu, ale przede wszystkim kursy doszkalające i treningi psychologiczne a nie leżenie bykiem

Gość czytam bo lubię
dfghjk więc powiedz mi gdzie te moje wolne miesiące?

Gość dfghjk
a powiedz mi co kurwa robisz?? sprzatasz// buahaha

Gość a jamyślęże
moja szwagierka uczy w anglii w podstawówce i wcale nie dostaje 700 funtów tygodniowo ;) nie pamiętam dokładnie, ale wychodzi jej koło 1600 funtów miesięcznie (ma w tym obiady w szkole) ale po szkole musi też pracować w domu, sprawdzać zeszyty, układać plany itp. Ale za to - nauczyciele w Anglii mają pomoc w prowadzeniu zajęć (dodatkowo jedną lub dwie panie, które pracują z dziećmi, które np nie załapały danego zagadnienia, żeby nie opóźniać całej klasy) i dużo mniej dzieci w klasie - więc na pewno są w stanie dużo więcej ich nauczyć.

Gość germanistka86
No właśnie, a młodych nie chcą dopuszczać na stanowiska nauczycielskie. Miałam praktyki w szkole. Zazwyczaj wyglądało to tak, że nauczyciel zadał jakieś ćwiczenia, uczniowie je robili, a pod koniec zajęć sprawdzali. A gdzie praca w grupach, różne metody nauczania?. No niestety tego brakuje, nie dziwie się, że uczniowie nie chcą się uczyć.

Gość czytam bo lubię
Trochę kultury człowieku, nie dziwie się, że zazdrościsz nauczycielom skoro tak się wysławiasz. Mamy wymianę uczniów, których ktoś pilnować musi.

Gość iks piksi
jakie to gdzie te twoje wolne miesiące ? :O a teraz co robisz ?

Gość ghbvfty
podejrzewam, że twoja szwagierka jest właśnie taką pomocą nauczycielską, bo one właśnie tyle zarabiają - na stronach jobcenter przejrzyj sobie oferty dla nauczycieli - są tam podane proponowane zarobki - nie wiem też dlaczego jest tak ciężko umęczona sprawdzaniem zeszytów - pracę domową zadaje się w angielskiej szkole raz na tydzień

Gość 3123213123
Jaka płaca taka praca. W moim miescie- Poznań- średnie zarobki nauczyciela to 1400 zł. Osoba, co powyzszych studiach zdecydowałaby się na podobna pracę musi byc kompletnie upośledzona... I tyle w temacie

Gość a jamyślęże
ghbvfty szwagierka nie jest pomocą, tylko normalną nauczycielką i sama ma pomoc :) a szczerze mówiąc to nie wiem jak często siedzi w domu z zeszytami, może i jest to raz w tygodniu. może to zależy od szkoły, miasta itp, że ma takie a nie inne zarobki...

Gość ghbvfty
możliwe, ale ja mieszkam na totalnym zadupiu 40 km od Londynu, przyjaźnię się z wychowawczynią mojego dziecka - nie sądzę, żeby mnie okłamała kiedy mi powiedziała, że zarabia 600f tygodniowo.