Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kertea

Polscy nauczyciele - leniwi, niekompetentni, ale dobrze oplacani

Polecane posty

Gość GHAH NIEBOszczkA(A) 666 JWWD!
Niech im PO obetnie pensje do minimum! Ogolić wszystkich politycy z prywaciarzami muszą! Moje gg to 543221

Gość czytam bo lubię
Jestem w domu, pracę dziś juś już skończyłam. A ci ktorzy się tak czepiają to zapraszam na studia nauczycielskie i zyczę powodzenia, nie jedna osoba z Was zarabia więcej niż 1300zł a le skoro uważacie że to majatek to wykarmcie za to rodzinę. Sami sobie obieramy drogę w życiu.

Gość 3123213123
W szwecji nauczyciel zarabia lepiej niż lekarz! Czyli porównując na nasze realia- u nas dobry lekarz zarabia po kilkanaście tys. , niektórzy więcej, lekko z 5 tys. jak się nie przykłada wiele... Więc atakujcie raczej lekarzy a nie nauczycieli

Gość ghbvfty
to jeszcze raz ja - weszłam na strony jobcenter w mojej okolicy - są oferty dla nauczycieli do primary school - 30000 - 45000 funtów na rok

Gość a ja nie rozumiem tych
nauczycieli, którzy tępią tych, którzy się słabo uczą, ale starają się tylko im nie wychodzi, a tym którzy się w ogóle nie starają, stawiają dobry stopień, gdy im tylko pomarudzą trochę nad uchem :o

Gość a jamyślęże
nauczyciele wcale wielkich kokosów nie mają - z tym, ze te 1300zł to jest za połowę normalnego etatu, inni muszą na to zapierdzielać dwa razy dłużej. Moja znajoma pracuje w szkole 18h w tygodniu i ma 1100zł... druga sprawa, ze prawdziwych nauczycieli jest tyle co kot napłakał, większość nic wielkiego nie robi, zada zadanko, sprawdzi i cześć - a ciężko to nazwać NAUCZANIEM. nie rozumiem jednego - garną się do zawodu, kończą studia, a potem obijają się w pracy, męczą dzieciaki zamiast uczyć i narzekają na płacę... Ja nigdy nie chciałam być nauczycielką i jestem zadowolona z zawodu, który mam a co za tym idzie lubię swoją pracę - i nauczyciele też powinni ją lubić a nie ciągle narzekać ;)

Gość 3123213123
Moja znajoma pracuje w szkole 18h w tygodniu i ma 1100zł... I kto utrzymuje tę twoją znajomoą?? Jest utrzymanką meża co zarabia 10 tys.?? Przeciez taka pensja to śmiech na sali, niegodna sprzątaczki, dla dlorosłej kobiety to chyba kieszonkowe moze byc co najwyzej, nawet mieszkania za to nie wynajmie

Moja znajoma ma 2500 na rękę jako nauczycielka, więc nie pieprzcie głupot o 1200 zł. Oprócz tego ma trzynastki i wolne o jakim normalny człowiek może pomarzyć

Gość a jamyślęże
utrzymują się wspólnie z narzeczonym, on zarabia trochę więcej, ale bez przesady - kto w PL ma 10tys... Ale nie w tym rzecz - za 18h pracy ma tyle ile taka sprzątaczka za 40h. A przecież może wziąć w szkole dwa etaty i mieć dwa razy tyle :) w Polsce masa ludzi zarabia najniższą krajową i jakoś żyją (wiem - co to za życie... ale takie są fakty)

Gość a jamyślęże
dodam, że koleżanka ma takie pieniądze, bo niedawno zaczęła pracę, niby ma mieć więcej jak się obroni i będzie mieć mgr i jakieś tam większe przywileje jako pełnoprawny pracownik ;)

"ale bez przesady - kto w PL ma 10tys..." MNÓÓSTWO OSÓB!!!

Gość a jamyślęże
nie takie mnóstwo ;) większość jednak ma koło 2tys :)

Gość a jamyślęże
nie większośc, to tylko "średnia" wynosi koło 3 tys, a ona jest liczona bezsensownie, bo jeśli na 10 osób 1 ma 10tys a pozostałe 9 po 1tys to średnio mają po 2 - ale znaczna większość jednak ma dwa razy mniej...

Gość 3123213123
nie takie mnóstwo większość jednak ma koło 2tys to jak jej facet ma 2 tys. , to nigdy nie będzie ich stac nawet na jedno dziecko.... :( Jak tu nie narzekac. A co do sprzątaczek- to z tego forum wiele zarabia lekko 4 tys. i więcej, działają na własną rękę- tzn mają firmy jednoosobowe

Gość a jamyślęże
akurat jej facet ma 4tys i mają dziecko, jakoś dają radę :) ale przecież jej nikt nie zmuszał do bycia nauczycielką - nie od dziś wiadomo ile nauczyciele zarabiają, że nie ma dla nich pracy a i tak z jakiegoś powodu masa ludzi pcha się na studia pedagogiczne...

tia, jasne, 3tys, a jak chce się kupić wakacje w luksusach to nie ma szansy na miejsce, a do przedszkola za 1,5tys/miesięcznie trzeba zapisywać w okresie prenatalnym dziecko

Gość Legalna Blondynkaa..
I do tego zboczeńcy jeden to gapił sie na mnie i proponował sex za zaliczenie, skandal

Gość 3123213123
tylko że po studiach pedagogicznych rzadko kiedys się jest nauczycielem, nie wiem skąd ludzie kojarzą pedagoga z nauczycielem. No to trafiła na gościa zarabiającego parę razy tyle. Jak ją rzuci, to pozostanie się jej wrócic do mamy na pokój.

Gość a jamyślęże
cóż - może i tak będzie :)

Gość D2C
Ja pracuje jako nauczyciel w Anglii i zarabiam troszke ponad 1900 funtow na reke miesiecznie. Tyle zarabia wykwalifikowany nauczyciel z 5 letnim stazem. Uwaga! Zasady plac zmieniaja sie od wrzesnia 2013 i nowym trudniej bede dojsc do tej kwoty (o ile dojda bo rzad nie ma pieniedzy).