Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobitka20 :D

Siłownia

Polecane posty

Witam, mam pytanie, jeśli chodzi o zwiększenie masy mięśniowej co czytam to większość postów na różnych stronach jest do mężczyzn, nic ciekawego dla kobiet nie ma może ktoś zna jakąś dobrą stronę gdzie są opisane odżywki i różne takie wspaniałości dla kobiet ;) pozdrawiam S.

Gość darth wejda
odżywki są na fbb.pl kfb.pl

Żeby nabrać masy mięśniowej powinnaś ćwiczyć z dużymi ciężarami, ok. 20-30 minut dziennie odpowiednio zaplanowanego treningu wystarczy.

Chodzi mi dokładnie o rozbudowanie pośladków :)

zasady są te same. na zwiększenie masy przede wszystkim odżywki weglowodanowo-białkowe, czyli gainery

No jak nie będzie stymulowała mięśni poprzez ćwiczenia to każdy nadmiar kalorii ponad dzienne zapotrzebowanie zostanie odłożony w postaci tkanki tłuszczowej i nic z powiększania masy mięśniowej. Powiększają masę spokojnie można się obejść bez odżywek, jeśli ktoś wie co jeść. A gainery, szczególnie te z węglowodanami prostymi, nieumiejętnie użyte trochę mogą napsocić.

ale skoro tematem jest siłownia to założyłem że nie chodzi o same odżywki tylko o suplementację przy treningu generalnie laska chyba chce przytyć i dlatego poszła na siłownię, przynajmniej ja to tak zrozumiałem. ale wtedy zapotrzebowanie kaloryczne też wzrasta więc nie sądze aby normalne używanie dobrego gainera mogło zaszkodzić. to nie jest jakiś super dopalacz, tylko posiłek w proszku

Dziękuje Wam bardzo :) . Muszę znaleźć kogoś odpowiedniego kto by mi rozpisał co jeść,ćwiczenia i odżywki jakie i jak je stosować i wtedy siłownia mnie wita:D.

Jestem szczupłą kobietą. Całe życie coś trenowałam po prostu chodzi mi o zwiększenie masy konkretnie na pośladkach ;) jak już pisałam. Wszystko jest ok, pośladki ponoć też,ale chce mieć większe :D babski kaprys :D

No OK. Chociaż, imo, lepiej zjeść banana, kromkę pełnoziarnistego pieczywa, ryż, czy coś w tym stylu + jakieś białko, szczególnie przed ćwiczeniami - jakiś pełnowartościowy posiłek, a liczy się i tak bilans całego dnia. Gainera to ja bym polecał w czasie, jak i po, treningu, żeby nie doprowadzać do wyczerpania glikogenu.

Przeraża mnie to, że jak coś zawale to będzie się odkładać tkanka tłuszczowa. Muszę się ostro pilnować póki nie wejdzie mi w krew jedzenie i ćwiczenia, żeby się nie przekręcić na tym powiększaniu masy mięśniowej na dupsku :)

"Gainera to ja bym polecał w czasie, jak i po, treningu, żeby nie doprowadzać do wyczerpania glikogenu." W czasie odpada. W czasie treningu pokarm się praktycznie nie trawi, a trenować z pełnym żołądkiem to nieporozumienie. To czy się odłoży czy nie zalezy nie od samego gainera ale od całkowitego bilansu kalorycznego.

100g jogurtu + miarka gainera to ok. 250kcal, objętościowo nieodczuwalne. Zależy też jaki długi jest trening, pokarm nie będzie zalegał w żołądku i czekał, aż trening się skończy :) Chociaż to sprawa indywidualna, bo jednej osobie może taki gainer się cofnąć, innej nie, wszystko do przetestowania. Czy się odłoży? - jeśli zje za dużo węgli prostych na raz (załóżmy, że 800kcal) to się odłoży (jak ich nie spożytkuje), nawet gdyby miała lekko ujemny bilans całego dnia ( -100kcal, bo trudniej spalić, niż nabrać) - ale to ekstremalny przypadek. Kobitka20 - ważne - nie jedz za dużo podczas jednego posiłku i staraj się ograniczać węglowodany proste, ale bez liczenia kalorii to i tak podróż w ciemno.