Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mama Emii

Czemu ludzie obrżają mnie tylko dla tego że jestem młodą samotną matką?

Polecane posty

Gość fdsw
Potwierdzam co napisała dsdsfsdgg już się zapomiało że ma się ułomne dziecie?

Gość erere34r
że autorka urodziła młodo, to od razu ułomne dziecko? Co za bdzury wypisujecie, same jesteście ułomne

Różnie się w życiu układa. Oczywiście idealnie byłoby zdobyć wykształcenie, świetnie płatną pracę, kupić mieszkanie/wybudować dom, odłożyć dużą sumę, wziąć ślub i dopiero dziecko. Oczywiście 90% życzliwych kafeterian tak ma;) Stało się, jest maluch, nie ma o czym dyskutować. Mam nadzieję, że wystąpiłaś o alimenty bo jak wiadomo dziecka sama sobie kobieta nie robi. Musisz to wytrzymać ze względu na synka. Mam nadzieję, że wiele osiągniesz i staniesz na własne nogi. Rodziny są różne, niektóre do dupy jak Twoja, ale i to jest do przeżycia. Idiotami nie ma się co przejmować gdyż przeważniej nie ma się na nich wpływu. Teraz najważniejsze, żeby mały był zdrowy i szczęśliwy. Życzę powodzenia i dobrego życia.

Gość fdsw
erere - ale ułomne dziecko to ma 3123213123 a nie autorka, czytaj ze zrozumienie.

Gość jjjjjjjjjjjjjjj
Czemu niby jej rodzina jest do dupy? Mają może małe mieszkanie, jakies dzieci poza autorką, a ona zwaliła się z dzieciakiem? Mają ją po nogach całować? Chciała być dorosła i się puszczała to niech teraz będzie dorosła i to dziecko utrzyma!!!!

Po pierwsze takie mamy umieją same dobrze wychowac dziecko. Po drugie jestem tego przykładem ponieważ urodziłam w twoim wieku autorko. A po trzecie nauczyłam się, że na tym forum nie warto o tym pisać. Ludzie pływają w brodziku intelektualnym i to nadal się w nim topiąc. Ale z miłą chęcią moge zaprosić cię do grupy, w której znajduję się specjalne dla nas forum. Są tam nastoletnie mamy, których dzieci już dorosły a one same wspominają ten okres i dzielą sie z nami doświadczeniem i młodziutkie mamy stawiające swoje pierwsze kroki w nowej sytuacji. www.netmama.pl wystarczy się zarejestrować po czym odnaleźć grupę nastoletnie mamusie i poprosić o przyjęcie jako, że jestem w owej grupie moderatorką mogę zagwarantować, że żadna przykra sytuacja nie będzie mieć tam miejsca, a może uda się znaleźć tobie mamy z okolicy :) Dla tych,którzy umieją tylko krytykować: -są darmowe zaoczne licea, do którego chodziłam np ja. -mimo wieku zajełam się pisanie artykułów do znanego powszechnie portalu "sosrodzice.pl", w którym należe do redakcji od 17 roku życia -co po trzecie udowadnia, że też mamy coś w głowie i jesteśmy inteligentne. -Mamy tez stałych partnerów -nasze dzieci nie są gorsze ani tez zrobione jak to ktoś kolokwialnie określił "w kiblu" A teraz niech ktoś zastanowi się. Mówicie, że dziecko tak młodej mamy nie jest kochane i źle się rozwija, a to dlaczego mój synek nigdy nie jest głodny, jest zdrowy, dobrze się rozwija i nie używa słów, których używacie wy-potencjalnie lepsi bo urodzeni przez matkę w normalnym wieku. Kwestia wychowania nie powinna dotyczyć ludzi, którzy nie mają go za grosz. Nie starajcie się być mądrzejsi od autorki skoro to wy "dorośli" macie zwracaną uwagę i skoro ona"małoletnia szmata" musiała zwracać uwagę dojrzałemu państwu wszechwiedzącemu. My uczymy nasze dzieci szacunku i dobrych manier, niektórym tego brakuję więc kim są wasze mamy?

Gość erere34r
a gdzie napisała, że ma ułomne, i jak mozesz nabijac się z tego? Sama musisz byc ułomna... wypierdalaj w ogóle w topiku jak nie masz nic do powiedzenia poza bełkotem

Gość fdsw
na innym topiku tak napisała, co się mnie czepiasz :-O

Gość fdsw
ja się nie nabijam, tylko potwierdzam że tu kłamie, nie wiadomo w jakim celu.

Autorko masz na takiej samej zasadzie chujowo w zyciu na jakiej milym przecietnym facetom ciezko jest znalesc dziewczyne bo one wola przystojnych cwaniakow. Po prostu kazdy oczekuje chuj wiec czego a dostaje pozniej od zycia gowno. I bardzo dobrze, bo juz sie obecnie w Polsce to bydlo i tak za mocno rozochocilo. Ty tez myslalas ze bedziesz miala jak w bajce i gdybys tak faktycznie miala to sama ponizalabyc innych za ...... tutaj wstaw cokolwiek. Po prostu polskie bydlo obecnie to horror, to trzeba kurwa gazowac i nie patrzyc czy dziecko staruch czy jakie inne scierwo. Autorko, jak ci to tak bardzo przeszkadzaja, te uwagi, to staraj sie odgryzac, jak cie obrazi jakas stara baba to jej wprost mow ze jest stara brzydka i nad trumna stoji, jak stary dziad to to samo, powiedz ze maja pewnie z 1000 zl emerytury i tak juz do konca zycia beda ta biede klepac. W kazdym staraj sie znalesc cos chujowego i powiedz im to prosto w ryja, nie cackaj sie. No inaczej nic nie zrobisz

zastanawia mnie właśnie czy lepiej się odgryźć tak by im również w pięty poszło czy zignorować

A zostałaś zapłodniona niepokalanie? Nie. Więc albo nie stosowałaś zabezpieczeń albo nie wiesz jak się zabezpiecza przed ciążą. W obu przypadkach seksu nie powinno się uprawiać. Dziwisz się, że ludzie Cię nie szanują i obrażają? Sprowadziłaś na świat dziecko sama będąc dzieckiem. Jaką przyszłość i jakie wychowanie chcesz mu zapewnić?

Gość 54r645
Dlatego należy interesować się porządnymi mężczyznami a nie tymi co są dziś modni czyt. super wysportowani, bogaci, napaleńcy klubowi itp.

Gość mam 50 lat już,,
Za 20 lat będą ci zazdrościc że jesteś młoda mamusią :P tak na poważnie - jesteś szczęściarą, będziesz mieć 40 lat będziesz jeszcze młoda laska a dziecko będziesz miała dorosłe odchowane i samodzielne. teraz sie przemęczysz rodzina ci pomoże ale ogólnie jest lepiej mieć dzieci wcześnie. Tak o tym pomyśl. Co ja bym dała żeby teraz mieć 30-32 letnie samodzielne a nie jeszcze szkołę na głowie, utrzymywac darmozjada co nie chce sie uczyć itp.

Gość k,hjg
Co ja bym dała żeby teraz mieć 30-32 letnie samodzielne a nie jeszcze szkołę na głowie, utrzymywac darmozjada co nie chce sie uczyć itp. To po co w ogóle chciałaś dziecka skoro tak CI przeszkadza ono?

Gość a prawda jest taka
Czemu ludzie obrżają mnie tylko dla tego że jestem młodą samotną matką? Bo sa wrednymi, zawistnymi scierwami ktorzy umieja tylko innych oceniac zamiast pomagac drugiej osobie. Oby los nie odplacil im z nawiazka

Gość kjhnb
Samotne matki w większości uprawiają seks z jakimś niedojrzałym gościem który na to nie zasłużył a później chcą kogoś porządnego. No sory to trzeba było wcześniej kogoś takiego szukać.

mam 50 lat juz, ale pierdzielisz kobieto... to chyba teraz , kiedy ma sie te naście czy 20 kilka lat jest czas na zabawe, imprezowanie i szukanie wlasnej drogi. autorka o tym wszystkim moze zapomniec bo szybko, za szybko stala sie 'matka' i musi dorosnac. choc okreslenie 'matka' jest na wyrost w tym przypadku. matka to osoba odpowiedzialna ktora ma jak utrzymac dziecko i ma mu co przekazac. a w wieku 17 lat jest to niemozliwe, dzieci rodza dzieci, i swoim rodzicom stwarzaja problem. i dziwne jest to ze niektorzy mowia iz w wieku np 40 lat bedzie juz miala dziecko 'odchowane' i bedzie miala 'spokoj'. tak jakby posiadanie dzieci bylo przykrym obowiazkiem i udręką. i co jej z tej 'wolnosci' w wieku 40 kilku lat kiedy juz bedzie stara baba, bez wyksztalcenia, bez doswiadczenia w pracy, bez wspomnien mlodzienczych? nie zmienicie tego, kurestwo i glupota zawsze pozostanie kurestwem i glupota.

Lepiej mieć dziecko we wczesnym wieku niż nie mieć go wcale. Co Wy się tak uparliście, że młode matki to złe matki? Znacie jakąś małoletnią dziewczynę z dzieckiem, która jest złą matką? Skoro Wy wolicie czekać do 40stki z pierwszą ciążą, to nie wmawiajcie komuś, że 18letnia mamusia to puszczalska suczka! Nie jest winą całkowitą autorki, że życie się jej nie ułożyło. Facet też zawinił. Dlaczego na niego złego słowa nie powiecie, tylko na dziewczynę?

Gość bzbbzbz
Kobiety nie rodźcie dzieci w tym kraju!!!! Nie opłaca się, bo albo wyzwą Was od nierobów bo na maciezyńskim siedzicie i zajmujecie się dzieckiem, wywalą Was z pracy, polityka pro rodzinna jest tutaj żadna. Nawet dziewczynę co nowego obywatela Polaka urodzi, potrafią od puszczalskich wyzwać, bo facet się zwinął. Polska to kraj idiotów z kompletnym brakiem szacunku dla młodych matek, które rodzą mu nowych obywateli. Polacy to tepi prostacy. A prawda jest taka, że gdyby faceci mogli zachodzić w ciąże, to by same bękarty po ty świecie chodziły. Dziękuję!!!!

Gość mieszkam w Poznaniu
będzie dobrze, olej tych ludzi, nie wiem dlaczego od razu kogoś obrażacie, oj zdarzyła sie wpadka, większosć ludzi współzyje w tym wieku, dziewczyna wzieła odpowiedzialnosc wychowuje swoje dziecko, także jak dla mnie to szacun. Mogła je usunąć, oddac do adopcji, albo upuścic z kocyka - jednak wychowuje je, dba o nie. Jeśli dziecko jest zadbane i kochane, to dla mnie wiek matki nie jest az tak istotny.

Jestem z Poznania-miło mi bo również jestem z Poznania :) Dlaczego każdy gada że szkoda rodziców autorki? ja mam 17 lat i syna a jakos nigdy nie zostawał bod niczyją jak moją opieką. Moi rodzice normalnie są teraz na waacjach nad morzem na 10 dni a ja z tatusiem małego żyjemy normalnie-jak rodzina :)

Gość wertypokn
nie przejmuj sie ,a jak ktos ci powie cos to odbaknij,,mam nadziejje ze wasza corka albo syn znajda sie wtakiej samej sytuacji co ja to ich sie spytacie,, i pys sie im stuli, zapewne jestes wartosciowa osoba nie oddalas dziecka, a zycie ci sie ulozy samo, powodzenia ,lej niezyczliiwych ludzi

Gość halu haluuu
donia2611 Donia= Donata czy Dominika??? czy inne imię?

Gość tytytywe
ja tez jestem z Poznania. To nieprawda, ze kazda samotna matka poznała faceta byle gdzie na 3 dni przed poczeciem. Jest wręcz na odwrót, rozwody i porzycenia najczesciej zdarzają się u par z długim stazem, jak nastepuje zmęczenie soba nawzajem. Ja się rozwiodłam po 10 latach, a przed slubem znałam męza 3 lata

Dominika :) No tak...matki rozstają się z ojcami swoich dzieci czasami i po 20,13 czy 65 latach związku. Nie widze tu powiązania między tym, że jak samotna to z byle kim ma dziecko

Gość Ewelina009
Młode matki też mogą być bardzo dobrymi matkami... Tylko że ciągle się słyszy że matka zabiła dziecko czy coś i wcale młoda nie była!!! Jak wychowujesz sama dziecko też dasz radę wychować. Mam 19lat wiem jak bardzo kocham dzieci:) mam wolny czas to przebywam w domu dziecka u dzieci opiekuję widzę jak bardzo się do mnie przywiązali.. albo do sąsiadki chodzę bo zawsze dzieci cieszą się że przyszłam. Też bardzo chciałam bym mieć już dziecko z partnerem ale wiemy że teraz niema szans bo ja mam szkołę zaoczną, partnerowi zostało rok studiów potem chcemy wyjechać na zagranicę żeby się dorobić czegoś...:) Powodzenia:))

Gość Młoda mama Emii
Witam. Nie miałam pojęcia, ze pisząc wczoraj tu o tym co mnie boli poczuje się jeszcze gorzej:( Nie chce się usprawiedliwiać, ale czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że moja rodzina przez około 2 lata była rozbita? Pisałam już że matka w Niemczech ojciec u kochanki. Czy myślicie, ze któreś z nich się nami przejmowało? Mam starsza siostrę i brata każde z nich też musiało się martwić o siebie. Czasem brakowało nam kasy bo mama przesyłała ją ciotce, która całkiem nie zna życia i nie rozumiała, ze raz w miesiącu chcielibyśmy wyjść do kina czy, zamówić pizze. Miałam w tedy ledwo skończone 15 lat jakiś czas później pojawił się starszy o 10 lat chłopak, który okazał mi czułość i opiekę, której tak potrzebowałam. Pomagał zrozumieć matematykę czy fizykę. Zabierał w miejsca, których nigdy nie byłam. Mówił, ze kocha a właśnie takiej miłości mi brakowało. Nie wskoczyłam mu do łóżka jak ktoś tu sugerował. Zakochałam się od tak po prostu. Nie moja wina, że to co mi mówił okazało się zwykłym kłamstwem. Gdybym wdziała, że ma żonę nigdy bym na niego nie spojrzała. Najlepiej ocenić kogoś schematycznie - była na imprezie i się nachlała więc jej tak dobrze - Wiem, ze nie będzie lekko. Tak się składa, że byłam i jestem jedną najlepszych uczennic w swojej szkole (bardzo dobre LO) i może się łudzę ale dam sobie radę chociaż by po to by Antoś był bezpieczny i szczęśliwy.

naprawde autorko mam nadzieję że zajrzysz do naszej grupy w sieci :) fajny portal dla rodziców i przy okazji taka grupa abyśmy mogli pogadać. Jak teraz sobie radzisz?