Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MalaOsa

Polskie nauczycielki w UK

Polecane posty

Gość Ramonka Ania
Fajnie, ze umiescilas takie info, dla mnie troche zbyt powierzchowne.Oczywiscie prawdziwe jesli chodzi o prace jako TA, ale absolutnie nie dotycza one tych ktorzy pracuja juz jako nauczyciel.zaczynajac od poczatku,nawet wypelnienie formularza o prace wymaga wiedzy i umiejetnosci, dostanie sie na 'interview' jest juz sukcesem, a przejscie go jest trudne ale oczywiscie mozliwe. praca nauczyciela jest wedlug mnie zupelnie inna niz w Polsce; nauczyciel pracuje od 8 rano do minimum 17-tej, ja zostalawalam nawet do 18-tej. plany sa bardzo precyzyjne,i do kazdego przedmiotu,poza tym czasochlonny assessment, jego analiza, wedlug niej wyznaczanie 'individual targets', aktualizowanie tego co semestr,a i przygotowanie zajec na bierzaca zabiera mnostwo czasu. w polsce nauczyciel planuje zajecia do jednego przedmiou ktorego uczy, tutaj do wszystkich,a nauka nie opiera sie wylacznie na podreczniku, zeszycie i tablicy; trzeba miec umiejetnosci i wiedze jak wykorzystac inne technologie, n.p. smart board (a tego polscy nauczyciele w POlsce nie widzieli na oczy);zawsze odsylam na stronu youtube- outstandingliteracylesson, czy maths etc zeby zobaczyc jak to wyglada. praca jako TA jest zgola inna,nie robi sie planow/assessment ale wykonuje sie polecenia nauczyciela,i pracuje wedlug jego wskazowek, jest to mile i przyjemne, bo czesto tylko z jednym uczniem,ale zarobki bardzo niskie bo i odpowiedzialnosc inna; za cale przygotowanie odpowiedzialny jest nauczyciel, ktory owszem dobrze zarabia, ale jesli ma juz dlugie doswiadczenie,ten poczatkujacy zaczyna ok 26,000 rocznie (bo ja tyle mam) wcale nie uwazam ze to duzo,biorac pod uwage ile mam pracy, czesto w domu siedze do polnocy zeby zaplanowac ciekawe lekcje i sprawdzic wszystkie zeszyty,z wszystkich przedmiotow,ktore musza byc regularnie sprawdzane,skomentowane i napisane w nich jaki ma byc nastepny krok ucznia. filmik ten pokazuje realia pracy wylacznie jako TA/LSA prosze tego nie traktowac jako obraz rzeczywistej pracy nauczyciela.

Gość buk_ska
Jestem nauczycielem w szkole w Polsce obecnie mieszkam w UK i mówienie że polscy nauczyciele nie mają pojęcia o tym co to jest smart board jest bardzo przesadzone. Ja codziennie pracuję z tablica interaktywną i nie sprawia mi to problemu i moim koleżankom w pracy również. Jestem nauczycielem matematyki obecnie na urlopie zdrowotnym i przyglądam się życiu w UK i szczerze mówiąc "to nie moja bajka". Nie pracuję ale może w przyszłości kto wie, zatem mam kilka pytań - pierwsze najważniejsze jak zrobić QTS? Dziękuję za pomoc.

Gość gość
Witam, Czy forum jest nadal aktywne? Mam masę pytań, co do pracy nauczyciela w Uk? Chciałabym tam zacząc swoją prace zawodową . Czekam na odpowiedzi

Gość gość
Ja właśnie przyjechałam do Londynu i sama poszukuje pracy. Praca dla nauczycieli angielskiego jako obcokrajowiec jakie są wymagania? Czy tylko QTS jest potrzebny czy jeszcze coś? Dostałam ostatnio oferte w szkole Preply http://preply.com/pl/praca ale jest to online praca.

Gość gość
mam QTS, MA i jedyne w tym cholernym kraju to praca pomagajacej idiotki - bo tak nazywam TA. Jestem czlonkiem Mensy i szlag mnie trafia z moim wyksztalceniem, kiedy obserwuje idiotow 'uczacych' klase. Ale coz- Anglia schodzi na totalne dno.

Gość gość
Swinio kogo chcesz uczyc w uk. Tylko ciapate bachory mozesz. Wiecej talentu masz do wylizywania jajek i przyjmowania bolca w kakao. Wiem ze to lubisz.

Gość gość
Ja pracuje jako nauczycielka fizyki w prywatnej szkole, teraz mam wakacje ;-)