Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka5390

ksiażeczka sanepidowska

Polecane posty

czy żeby ją wyrobić muszę mieć jakieś skierowanie? chodzi mi o to , czy przed oddaniem 3 probek kału daje się jakieś skierowanie ?

jest tyle tematów o tym na necie nie możesz się zmobilizować i poszukać, już tysiąc razy był ten temat a Ty idziesz na łatwizne bo Ci się nie chce troche poszperać

Gość powiem i ja ......
nie nie musisz mieć żadnego skierowania niesiesz próbki i prosisz o wyrobienie książeczki

Gość dżuliaxoxo
idziesz do sanepidu, musisz zapłacic w kasie za wyrobienie ksiazeczki, potem 3 dni z rzedu niesiesz problki a potem dopiero do lekarza zeby podbic ksiazeczke i nie musisz zadnego skierowania po prostu jak cchesz to robisz i juz

Gość powiem i ja ......
dodam jeszcze że musisz zapłacić już nie pamiętam ile to było ale coś ok 80 zł albo trochę ponad ....rozumiem że potrzebna Ci jest do pracy możesz zapytać czy zwrócą Ci koszty jesli tak płacisz i bierzesz rachunek

wyrabiam ta ksiażeczkę bo zamierzam szukać na wakacje pracy. jestem studentką więc nastawiam się na jakąs knajpe, restaurację więc napewno bedzie mi potrzebna

a nie wiecie czy można tego samego dnia im zapłacić i oddać pierwszą probke?

Gość jika
Najlepiej zadzwoń tam gdzie będziesz robić książeczkę i zapytaj.

noja wiem że tak byloby najlepiej ale juz dzis maja zamkniete. chcialabym jutro zawiezc juz 1 probke, w czwartek 2 i piatek 3. wiecie czy mozna oddawac probki np w czwartek, piatek i poniedziaek?

Gość jika
"Wykonujemy tam przez 3 dni pod rząd / z trzech różnych próbek/ badania kału na nosicielstwo zarazków jelitowych np Salmonella, Shigella, Duru Brzusznego itp. Najlepiej całą procedurę rozpocząć w poniedziałek rano. Do środy wszystkie 3 próbki są oddane do sanepidu, a z dużym prawdopodobieństwem otrzymamy druk książeczki z wpisanymi wynikami, gdzieś na początku przyszłego tygodnia. "