Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgdfgdfgdzfgzdfgdzfgdz

Chyba mam bulimie...

Polecane posty

Gość dfgdfgdfgdzfgzdfgdzfgdz

Chyba... Tylko, że ważę 95 kilo... Czy jezeli udam sie do lekarza i opowiem o swoim problemie to nie uzna, ze jestem po prostu grubasem szukajacym wytlumaczenia na swoj tluszcz? Oczywiscie wiem, ze nim jestem i nie chodzi mi o to, ze nie, tylko czy osoba z taka waa moze miec bulimie? Zmagam sie z tym od 2 lat, wpadlam w chronicznego dola. Bywa tydzien, ze jem na potege, nastepny tydzien gloduje, a trzeci znowu jem na potege tylko, ze po kazdym posilku wymiotuje. Zdarza mi sie tez czesto brac tabletki przeczyszczajace. No i herbatki ktore niby dzialaja na przeczyszczenie sa u mnie na porzadku dziennym. Czasami uda mi sie wytrzymac tydzien jedzac zdrowo, nie opychajac sie. Przez dwa lata przytylam 35 kilo przez takie zachowanie. Nie umiem sobie z tym poradzic. Nie wazne czy jestem szczesliwa czy nie, jem albo nie jem z tego powodu. Czasami zajadam smutki, a czasami je "przegłodowuje", tak samo czasami zajadam radość lub ja przeglodowuje. Ostatnio wymiotowalam tak mocno, ze przez tydzien mialam zdarte gardlo... Nie wiem co mam zrobic i do kogo sie udac. Doradzcie dziewczyny. Nikt ze znajomych tego nie podejrzewa, jedynie moj facet czasami widzi, ze cos jest nie tak, jestem z nim od roku i w tym czasie przytylam jak wiadomo sporo. Chcialabym z nim pogadac, bo wiem ze moja tusza mu ogolnie nie przeszkadza, ale on pewnie nawet nie domysla sie, ze jak mam wielkiego dola to jego powodem jest jedzenie... Boje sie, ze uzna mnie za wariatke... W towarzystwie osob jestem ogolnie usmiechnieta i radosna, nikt by nie powiedzial ze moj caly srodek krzyczy z rozpaczy i blaga o pomoc...

Gość -2039847
raczej kompusy jedzeniowe

Gość minus 5 kg-
az dwie :)

Gość minus 5 kg-
albo dwie :P)

To że masz nadwagę nie oznacza, że lekarz Cię zbędzie i wyśmieje. Chyba, że to specjalista jak z koziej dupy trąba. Czy to bulimia, czy kompulsy, czy inne zaburzenia odżywiania (jest ich znacznie więcej niż tylko anoreksja czy bulimia) to może stwierdzić tylko specjalista. Oczywiście, że bulimiczka może mieć nadwagę. Bulimiczki nie wymiotują cały czas, niektóre wymiotują np. raz w tygodniu. Poza tym bulimia zaczyna się od epizodów i może pogarszać się latami. Idź tak czy siak no bo to co robisz zdrowe nie jest. Ja też czasami wymiotuję, robię to wtedy kiedy zjem coś zakazanego, niezdrowego, bo obecnie bardzo zdrowo się odżywiam.