Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fshdgdjsbsjsmsn

Czy to jest anoreksja? :/

Polecane posty

Gość Fshdgdjsbsjsmsn

Na początku wazylam 66kg do 168cm, zaczęłam sie obsesyjnie odchudzac glodujac (500-550kcal dziennie) przez miesiac. teraz waże 49kg, kiedy zobaczyłam ta cyfrę 4 z przodu zalamalam sie ;(:( najgorsze jest to, ze nie umiem przytyc, boje sie, ze będę ważyć dwa razy tyle i przed oczami cały czas mam wizje 100 kgpaszteta :/ czy takie nastawienie to anoreksja? Wiem ze jestem chuda ale boje sie jeść wiecej, obsesyjnie! Już drugi dzień rodzice mnie zmuszają i nie moge sie przełamać. :| do tego byłam ostatnio zrobić włosy i fryzjerka do mnie ze strasznie zaczęły mi sie rozdwajac końcówki, a ostatnio nic nie mowila. :/

Gość zkhvukg
w miesiac schudlas 17kg?! a co jadlas? opisz przkladowy dzien

Looknij tu, nie chce mi się przepisywać tego samego: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5284877 Tak, to anoreksja - siedzi w głowie. Jak będziesz jadła zgodnie z dziennym zapotrzebowaniem to ani grama nie przytyjesz, Twoje działanie wynika z nieznajomości mechanizmów żywieniowych. Zainteresuj się dietetyką, by sobie pomóc. Psychologia też wskazana.

Gość Fshdgdjsbsjsmsn
Śniadanie: jogurt activia z dwiema lyżkami otręb. Ok. 155 kcal Pózniej przez cały dzień sucharki lub chrupki flipsy i słodka woda (nie umiem się przekonać do czystej mineralnej, a to też zbędne kalorie) wody piję ok. 3 litry. I tak codziennie. Taka rutyna.

Gość fdsdfdsfdsfdsf
Anoreksja zaczyna się jeśli ktoś ma BMI równe lub niższe od 17,5 a Ty masz 17,36 więc sama sobie odpowiedz.

Gość ewewewer
anoreksja polega na wstręcie do jedzenia , ma rózne powody, ale absolutnie jej wyznacznikiem ni e jest konkretna waga...anorektyk moze wazyc prawidłowo, albo mozna tez miec mocna niedowage spowodowana czyms zupełnie innym