Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość summer bay

czy na wyjscie ze szpitala trzeba mieć dla dziecka jakieś ubranka??

Polecane posty

Gość summer bay

typu bluza, sweterek, czy kocyk wystarczy???

Gość jajcarafajansiara
Kolsezanka sobrze prawi -nago. ewentualnie pielegniarki daja fartuch dziecku na wyjscie

Gość omajgad
ja bym nie brala ubranek - zakosila bym sasiadce co obok lezy z dzidziusiem,

Gość summer bay
ale mądrala tu siedzi :)

Gość nokia e521
małe jeszcze to w kieszeni sie zmiesci

Gość summer bay
jeszcze raz......do szpitala biore body śpiochy i pajace, pytam czy oprócz tego mam wziąć jeszcze na wyjście jakiś sweterek albo bluze, ew gruby pajac welurowy na wyjście czy kocyk wystarczy do tego szpitalnego zestawu???

Gość eveline789
Lepiej weź jakąś lekką bluzę lub sweterek.I nie zapomnij o czapusi:)

a kiedy rodzisz? To zależy jaka będzie pogoda. Jak będzie 30 stopni to chyba nie założysz dziecku welurowego śpiocha i nie wsadzisz w kocyk.. Kobieto ogarnij się i zacznij mysleć logicznie. Czy dziecko będziesz wychowywać za pomocą kafeterii?

Gość summer bay
29 sierpnia mam termin

Gość hehehechuj
ona pewnie zaszła przez spust w odbyt

Gość omajgad
wez tylko body i spiochy bo pajaca bedziesz miala jak spojrzysz w lustro - ogarnij sie babo jest lipiec.

Gość summer bay
skąd ja niby mam to wiedzieć? to moje pierwsze dziecko, nie wiem jak sie ubiera noworodka. ciekawe czy byłyście takie mądre tuż przed porodem

Gość końcówka cierpliwości
jak będziesz wychodziła ze szpitala na pewno będzie bardzo ciepło. nie potrzeba żadnych bluz, sweterków czy polarków. jakieś cieplejszy (grubszy) pajacyk wystarczy. ewentualnie na pajacyk jakieś cienkie spodenki i bluzkę z długim rękawem, chociaż jak będzie upał to już za dużo. na pewno warto mieć kocyk, to w razie czego przykryjesz maluszka, ale też nie za gruby ten koc. dziecka nie można przegrzewać! nic się nie martw, na pewno położna w szpitalu powie ci przed wyjściem jak masz ubrać dziecko.

Gość summer bay
dziękuję za kulturalną konkretną wypowiedź. o to mi chodziło.

Gość omajgad
ale chyba w ciazy chodzi sie 9 miesiecy po to zeby powoli wszystkiego sie nauczyc, poczytac itd, nie dostajesz dziecka jak w sklepie z polki, po to jest ten okres zeby wlasnie wiedziec ze dziecka nie mozna przegrzewac itd itp, zreszta jak urodzisz to od razu nie wstajesz i idziesz do domu, polezysz w szpitalu ze 2,3 dni wiec maz ci przyniesie ubranka jak zrobi sie - 20 stopni

Gość hehehechuj
wystarczy łbem ruszyc, ale skor dobrze ruszasz dupą to chętnie się skuszę i załaduję cie konkretnie w cipkę

Gość mamamamam czerwcowa
hej ja rodzilam w czerwcu i mój mały w samym bodziaku wyszedł, nie wiadomo jaka pogoda w sierpniu bedzie........

Gość jakieś ubranka
są dwie opcje - albo jest taka durna cipa albo ma z 15 lat ja pierdole, i doopy dawała, myślała że od tego nie ma dzieci jak pisde posmaruje łojem nietoperza

ja rodzilam corke na poczatku sierpnia, byl taki upal ze miala na sobie tylko body z krotkim rekawkiem, do okrycia przed sloncem pieluszka tetrowa;

absolutnie nie potrzebujesz niczego , dziecko ze szpitala wynosi sie nagie w wiadrze wypelnionym woda o temperaturze okolo 37 stopni powodzenia

Gość tyuiitetyt6y
nie bierze sie ubranek i nie słuchaj wypowiedzi powyzej,szpital daje wszystko przy wypisie,ubranka,wózek,posciel,lózeczko,wanienke itp o nic sie nie musisz martic.a jesli nie uda ci się karmic piersia to szpital funduje mleko az do skonczenia 1 roku zycia dziecka :-D

Gość tyuiitetyt6y
agonia- zapomniałas dodać ze wiadra sie te nie kupuje bo szpital daje w zestawie :-D