Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamakurka

wysypka wokół oczu, wzdłuż noska i wokół buźki u rocznej córki

Polecane posty

Moze któraś z Was się spotkała z tym problemem? Córa od początku czerwca dostała zmian skórnych na buzi.najpierw oczka potem nosek i buzia.Jest wysypana, dodatkowo rozciera to rączkami. Sa to malutkie krostki, zlewają się w całość w niektórych miejscach. Co z tym robić? alergolog powiedziała, że to alergia i dała maść na bazie hydrokortyzonu, a jeden dermatolog , że to potówka,inny, ze to alergia i niczym nie smarować. Dajcie znać jeśli coś wiecie o tym, będe wdzięczna

hej moja córka miala bardzo podobnie wokól noska i buzi chodzilam do dermatologa dośc długo radze ci zrob jej wymaz z noska moze sie okazac ze to paciorkowiec, córka tak miala musiala miec masc z antybiotykiem do smarowania i duzo roznych innych specyfikow, leczylam ja dosc dlugo pare miesiecy ale juz wszystko ok

dodam ze lekarz pediatra tez stawial na alergie a to bylo cos innego i normalnym lekiem na alergie nic bym nie wyleczyla miala jeszcze kilka lekow robionych na recepte z roznymi skladnikami np erytromycyna albo gentamycyna, rozne toniki do smarowania na dzien i na noc, ogolnie ciezko sie pozbyc tego paskudztwa podejrzewam ze twoja corka moze miec to samo bo wyskakuje jej to w miejscach gdzie wyplywa wydzielina wlasnie

Gość rafaella808080
Jeśli chodzi o alergie to nie ma żartów, może odebrać radość dzieciństwa naszym pociechom. Na szczęście w dzisiejszych czasach można dostać wiele pomocy w tym zakresie, zapraszam np. do takiej lektury na ten temat http://czasdzieci.pl/eksperci/tagi,alergia.html

Dziękuję, za odpowiedź. tak się składa, że córka dostała wysypki w momencie, kiedy syn mial szkarlatynę.. hmmm dałas mi do myslenia..