Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gddsds

Na co mam zwracac uwage kupujac chomika /?

Polecane posty

Gość gddsds

wiem z doswiadczenia, ze ma byc ruchliwy, a cos jeszcze ?

Gość jhjhjl
tlusty zeby bylo co na obiad zjesc

Przede wszystkim, żeby był młody. Wtedy łatwiej go oswoisz. Ja bym nie radziła też kupować chomika w sklepie zoologicznym, tylko jeśli ma ktoś znajomy młode, lub z ogłoszenia, wtedy masz pewność, że będzie już oswojony i nauczony kontaktu z ludźmi. Takie chomiki ze sklepów niekiedy są bardzo trudne, wręcz nie możliwe do oswojenia. Jeśli jednak już musisz kupić w sklepie, to tak jak pisałam, jak najmniejszego, jak najmłodszego...

Gość wykończona mama
Żeby ładnie się uśmiechał i miał równe zeby:D

Gość gddsds
wiem, że to co zaraz powiem, wyda wam sie glupie... ale od 3 lat prosze rodzicow o chomika, zawsze mowia mi to samo - a co zrobimy kiedy wyjedziemy na wakacje ? Mam dosc, strasznie sie nudze, mam ochote miec swoje male zwierzatko. juz mialam chomika kilka razy w zyciu, mam duza klatke, wszystko! chce go jutro kupic sama, a rodzicom powiedziec, ze to od kolezanki..

Gość gddsds
i chodzi o to, ze wlasnie wroiclismy z wakacji, raczej juz nigdzie na dluzej nie wyjedziemy.. bardzo sie napalilam na chomika :( wiem, ze zadbam o niego.

Gość gddsds
to dobry pomysl, z tym ogloszeniem, od razu sie skontaktuje, a nawet moze bedzie taniej ? :)

Oj, szczerze znam ten problem.... Ja jako dziecko prosiłam o wiele zwierząt i zawsze było : NIE, bo nie.... i sama wtedy kupowałam zwierzę. A jak już kupiłam no to zawsze zostało i rodzice je lubili, ale dbałam o nie sobie zawsze ja sama. Tak przyniosłam do domu psa, kota, królika, rybki, drugiego psa i dwa chomiki :D Potem jeszcze żółwia, ale to już starsza byłam. I każde zwierze tak polubili, że jak zdychało to też im smutno było i wtedy pytali, czy nie chcę nowego. Teraz ja mam już syna i mam też wiele zwierząt i nie wyobrażam sobie, żeby w domu ich zabrakło. Nie popieram absolutnie tego, że postępujesz wbrew woli rodziców i sama go kupisz, ale przyznam, że niestety sama tak robiłam :( Jeśli już tak postąpisz, to ale musisz naprawdę o tego zwierzaka szalenie dbać i robić wszystko wokół niego sama, żeby rodzice nigdy nie zarzucili Ci, że je przyniosłaś, a teraz oni muszą mu sprzątać np....

No nie wiem, poszukaj ogłoszeń z Twojej okolicy np, albo na allegro i weź jak najmłodszego jeśli będzie taka możliwość. Bo jak kupisz w sklepie takiego starego dzikusa i Cię kilka razy ugryzie, to Ci się go odechce :(

Gość gddsds
Ta mila - rodzice kiedys kupili chomiczka, nie mielismy wtedy auta, i po 30 min drogi w tym pudeleczku, jak go wyciagnelismy do klatki, to po 5 min przestalo sie ruszac, zdechlo po prostu, na drugi dzien poszli z nim i sprzedawczyni dala nam innego (za darmo) uwierzyli w to, ze przeciez go nie zabilismy czy cos, ale przykro mi bylo :( Wiem, i jestem pewna ze zadbam o niego sama.. nie lubie jak ktos mi robi łaske, sama bede wymieniala klatke i czyscila, bo nie mam i tak co robic.. zawsze sie troszcze o zwierzeta lepiej niz inni. inni kupuja sucha karme by jak najszybciej nakarmin, wsypac i juz,. a ja daje zawsze kawalek szynki, sera, chelba, czy cos.. tego co naprawde potrzebuje, a nie ta sucha karme :(

Gość gddsds
mam ponad 19 lat. boje sie jutrzejeszego dnia. bo jutro tam pojade.. a boje sie ze rodzice w tą bajeczke nie uwierza.. a tak bardzo bym go chciala mieć.

Gość kline
"tego co naprawde potrzebuje, a nie ta sucha karme" A Ty wiesz ze ta sucha karma zawiera wszystko czego chomik potrzebuje? Bo to ze dasz cos innego nie znaczy ze bedzie lepsze. Jesli rodzice uwierza w bajeczke z kolezanka to i tak powiedza ze masz isc i go oddac. A jak go oddasz skoro bedzie kupiony?

Gość gddsds
pewnie na poczatku tak im sie powie.. ale dobrze wiedza ze to nie jest takie latwe oddac kolezance i juz. po prostu musza sie przyzwyczaic. teraz nic nie moga powiedziec, bo jestem juz pelnoletnia od 2 lat, i wiedzieli doskonale ze chcialam miec.. wlasnie chomika,. po za tym co ? nigdy nie bedziemy miec zwierzat, bo co roku sa wakacje? przeciez to jest wpisane w nasze zycie.

Gość .....KOperek.....
Tylko kupa smrodu i nic więcej !