Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małomówna34

mierzenie pulsu i tętna a bieganie - o co chodzi?

Polecane posty

Gość małomówna34

Planuję rozpocząć regularnie biegać. Chciałabym sie do tego przyłożyć i mieć naprawdę widoczen efekty, przede wszystkim zależy mi na wyrzeźbieniu ładnej sylwetki no i traceniu kalorii. Słyszałam coś o tym, że warto kontrolować to, jak sie biega, mierzyć zmierzyć sobie puls i tętno maksymalne. O co w tym chodzi? Jak to zrobić?

Gość melpomena212
hmmm.... masz tu informacje: http://trenujmadrze.pl/abc-pulsu tylko że jeśli masz zamiar wziąć się za takie poważne bieganie i chcesz, żeby to było efektywne, no to musisz zainwestować w pulsometr. Są droższe, są i tańsze, może taki do 300 zł na początek?

Gość robertchanek
Mamy u nas w placówce pulsooksymetr DUO Control, szybki pomiar łatwy odczyt, polecam.

Gość sara

No to ja też się przyłączę i pochwalę   DuoControl. Mała rzecz a bardzo wydajna szybka i rzeczywiście bada precyzyjnie. Często mierzę saturację podczas obozów wysokościowych kiedy wiadomo że zmieniają się parametry krwi. Zwłaszcza w Szklarskiej gdzie mieszka się niewiele poniżej 1000 metrów nad poziomem morza widać jak wyniki krwi się zmieniają.

Gość anna
Dnia 3.01.2019 o 09:43, Gość sara napisał:

No to ja też się przyłączę i pochwalę   DuoControl. Mała rzecz a bardzo wydajna szybka i rzeczywiście bada precyzyjnie. Często mierzę saturację podczas obozów wysokościowych kiedy wiadomo że zmieniają się parametry krwi. Zwłaszcza w Szklarskiej gdzie mieszka się niewiele poniżej 1000 metrów nad poziomem morza widać jak wyniki krwi się zmieniają.

Używam Duo Control od zeszłego roku i nie mam uwag. Wynik jest szybko, badanie nie jest w ogóle skomplikowane.