Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

c贸rka rybaka010

co si臋 dzieje? Co艣 mnie gryzie po nogach od paru dni

Polecane posty

ale tego nie widac i nie s膮 to komary ale b膮ble sa czerwone i okrag艂e jak po ugryzieniu komara. Co to jest mam to wsz臋dzie na nogach sw臋dzi to okropnie :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asdkfkmf
pluskwy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiem......
Mo偶e troszk臋 wstydliwe ale, masz pch艂y.....Zakup co艣 mocnego na owady. Pomo偶e, trzymam kciuki i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniaaaasssssssssssssssssssss
nalej do wanny du偶o wody, mo偶esz wla膰 co艣 lawendowego np i "zanurkuj" na chwil臋, ale najlepiej pare razy pod rz膮d, wyjd藕 z wanny, wylej wod臋, tzn spu艣膰 j膮 i we藕 prysznic z jakim艣 偶elem, porz膮dnie umyj w艂osy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aaron Nusselbaum
Lech "Bolek" Wa艂臋sa - Lejba Kohne Aleksander Kwa艣niewski - Izaak Stoltzman Jolanta Kwa艣niewska - Konty Lech Kaczy艅ski - Kalkstein Adam Michnik - Aaron Szechter Leszek Balcerowicz - Aaron Bucholtz W艂odzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein J贸zef Oleksy - Szymon Buchwio Stefan Niesio艂owski - Aaron Nusselbaum Andrzej Olechowski - Mosze Brandwein Marek Borowski - Szymon Berman Bronis艂aw Geremek - Berele Benjamin Lewartow (syn Borucha i Szarcy) Zyta Gilowska - Zyta Morgenstein Jan Maria Rokita - Izaak Goldwicht Lew Rywin Lejba Riewin Jerzy Urban - Josek Urbach Mariusz Walter Moryc Szpigelbaum Hanna Gronkiewicz-Waltz - Hajka Grundbaum Hanna Suchocka - Hajka Silberstein Izabela Sierakowska - Rebeka Sommer Jan Krzysztof Skubiszewski - Szymon Schimel Jerzy Jaskiernia - Aaron Aksman Grzegorz Ko艂odko - Samuel Hanerman Marian Krzaklewski - Dawid Zimmerman Jacek Kuro艅 - Icek Kordblum Andrzej Milczanowski - Aaron Edelman Mieczys艂aw Rakowski - Moj偶esz Rak Leszek Moczulski - Robert Berman Janusz Lewandowski - Aaron Langman Tadeusz Mazowiecki - Icek Dikman Jan Krzysztof Bielecki - Izaak Blumenfeld Andrzej Wajda - Krohmann W艂adys艂aw Frasyniuk - Rotenschwanz Micha艂 Boni - Jakub Bauer Boleslaw Bierut - Rotenschwanz Ryszard Bugaj - Izaak Blumfeld Lech Falandysz - Aaron Fleischman Aleksander Hall - Miron Hurman Piotr Ikonowicz - Dawid Goldsmith Helena 艁uczywo - Chaber (ojciec), Guter (matka) (AGORA S.A., wsp贸艂za艂o偶ycielka Wyborczej) Janina Paradowska - Rachela Busch Magda Umer (piosenkarka) - Humer (c贸rka zbrodniarza UB) Mieczys艂aw Wachowski - Jakub Windman (oficer SB) kard. Franciszek Macharski - Finkelstein ks. prof. J贸zef Tischner - Blumstein

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniaaaasss
nie wiem co mia艂am, ale podobne jak ty objawy :P i zrobi艂am tak jak powiedzia艂am i przesz艂o ;) teraz ju偶 myj臋 kota szamponem lawendowym i nigdy si臋 nie powt贸rzy艂o ;) a wcze艣niej powraca艂o :o serio, kup co艣 z lawend膮 i wypr贸buj ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikarina
a moze to meszki, one tak dotkliwie gryza a prawie ich nie widac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam bo lubi臋
A ja my艣l臋 偶e jest to 艣wierzb

Udost臋pnij ten post

a jak wygladaja ukaszenia? takie bardzo swedzace male babelki? jezeli to sa pchly a gdyza cie tylko w nocy to spryskaj lozko sprajem na pchly i podloge w sypialni, zdejmij posciel, dokladnie odkurz materac, zmien posciel i finito. dla kota terapia przecipchelna. poza tym wcale nie musisz miec zwierzat zeby miec pchly w domu, moglas przyniesc na ubraniu.

Udost臋pnij ten post

Je艣li masz tego wi臋cej to mog膮 by膰 meszki. One atakuj膮 grupami, ale raczej nie s膮 aktywne w nocy. 艢lad po uk艂uciu meszki jest bardzo bolesny i utrzymuje si臋 do艣膰 d艂ugo. Nast臋pstwem uk膮szenia meszek mo偶e by膰 silny obrz臋k, cz臋sto o odczynie alergicznym oraz gor膮czka, nie tylko u os贸b nadwra偶liwych. Tu jest sporo informacji na ten temat... http://traveleros.pl/ukaszenia-owadow/130-meszki-ugryzienie-meszki-to-realne-zagrozenie-praktyczny-poradnik.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anna100nx
To niestety pluskwy... Od p贸艂 roku ci膮gle w nocy co艣 mnie gryz艂o, b膮ble by艂y takie jak po ugryzieniu komara cho膰 nieco mniejsze i sw臋dzia艂y dwa razy bardziej. Zawsze pojawia艂o si臋 to w nocy i d艂ugo nie wiedzia艂am co to, p贸藕niej mia艂a to moja siostra i zacze艂y艣my chodzi膰 do dermatolog贸w, alergologa i ci膮gle nic. Pewnej nocy nad ranem moja siostra zabi艂a na sobie robaka i by艂a to pluskwa... Byly w materacu 艂贸偶ka i konieczna by艂a chemiczna dezynfekcja ca艂ego mieszkania (cena 200z艂)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szymek457
Mog臋 poleci膰 ich us艂ugi. Widzia艂em o nich wywiad w Internecie http://prusator.pl . Faktycznie wiedza co robi膰 z pluskwami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiciro偶ek
Miejsce ugryzienia jest zaczerwienione, pozniej robi si臋 ma艂a ba艅ka z wod膮...i niemi艂osiernie sw臋dzi? I zostaj膮 p贸偶niej takie ma艂e blizny :))) to PCH艁Y KOCIE :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trust

Mnie te偶 co艣 gryzie, w dzie艅 i w nocy wi臋c raczej pluskwy odpadaj膮 pluskwy zostawiaj膮 kilkana艣cie uk膮sze艅 obok siebie i zostawiaj膮 bobki takie ma艂e kropeczki, pch艂y gryz膮 raczej w okolicach 艂ydek, pali艂em 艣wiat艂o w nocy i nic nigdy nie widzia艂em , w pracy siedz臋 te偶 gryzie wi臋c paj膮ki karaluchy te偶 odpadaj膮 bo to p艂oche stworzenia, , to cholerstwo chyba wyczuwa fale m贸zgowe bo np gryzie kiedy 艣pi臋 albo kiedy jestem nad czym艣 bardzo skupiony np czytam ksi膮偶k臋 i nie interesuj臋 si臋 otoczeniem, wtedy gryz膮, ugryzienia s膮 r贸偶ne po kilka w ro偶nych miejscach, podejrzewam 偶e to ten sam sprawca w ro偶nych stadiach rozwoju, jedne ugryzienia s膮 p艂askie jak od komara inne s膮 jak b膮belek, inne jak zdarty nask贸rek z kt贸rego s膮czy si臋 limfa, a inne to np trzy lub dwa ugryzienia obok siebie wype艂nione rop膮 i krwi膮 goj膮 sie d艂ugo. co to mo偶e by膰? mo偶e to co艣 egzotycznego kupuje si臋 banany i inne rzeczy kto wie聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pomocy

Mam to samo co komentarz wy偶ej. Prosz臋 o pomoc zwarjuje聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamyk
Dnia 18.01.2019 o 07:40, Go艣膰 trust napisa艂:

Mnie te偶 co艣 gryzie, w dzie艅 i w nocy wi臋c raczej pluskwy odpadaj膮 pluskwy zostawiaj膮 kilkana艣cie uk膮sze艅 obok siebie i zostawiaj膮 bobki takie ma艂e kropeczki, pch艂y gryz膮 raczej w okolicach 艂ydek, pali艂em 艣wiat艂o w nocy i nic nigdy nie widzia艂em , w pracy siedz臋 te偶 gryzie wi臋c paj膮ki karaluchy te偶 odpadaj膮 bo to p艂oche stworzenia, , to cholerstwo chyba wyczuwa fale m贸zgowe bo np gryzie kiedy 艣pi臋 albo kiedy jestem nad czym艣 bardzo skupiony np czytam ksi膮偶k臋 i nie interesuj臋 si臋 otoczeniem, wtedy gryz膮, ugryzienia s膮 r贸偶ne po kilka w ro偶nych miejscach, podejrzewam 偶e to ten sam sprawca w ro偶nych stadiach rozwoju, jedne ugryzienia s膮 p艂askie jak od komara inne s膮 jak b膮belek, inne jak zdarty nask贸rek z kt贸rego s膮czy si臋 limfa, a inne to np trzy lub dwa ugryzienia obok siebie wype艂nione rop膮 i krwi膮 goj膮 sie d艂ugo. co to mo偶e by膰? mo偶e to co艣 egzotycznego kupuje si臋 banany i inne rzeczy kto wie聽

I wiesz co to by艂o? Ja mam tak od ok 1,5miesiaca... Ale ja nic nie znajduje w mojej sypialni czy sofie. Ju偶 3 razy robi艂am gruntowny porz膮dek 艂膮cznie z potraktowaniem gor膮ca par膮 ka偶dej szczeliny 艂贸偶ka, szafek nocy, materacy. Pranie 90掳, prasowanie te偶 na najmocniejszym poziomie. Nigdzie by艂o 艣lad贸w jakiegolwiek zyjatka.... Zero jaj, larw, martwych robak贸w.... Nic! A stosowa艂am chemi臋 jak i olejki eteryczne. Pies wyk膮pany w szamponie przeciwko pchlom, spryskany i ma obro偶e. Ja nied艂ugo zwariuje聽

Udost臋pnij ten post

Dnia 26.12.2019 o 12:04, Go艣膰 Kamyk napisa艂:

I wiesz co to by艂o? Ja mam tak od ok 1,5miesiaca... Ale ja nic nie znajduje w mojej sypialni czy sofie. Ju偶 3 razy robi艂am gruntowny porz膮dek 艂膮cznie z potraktowaniem gor膮ca par膮 ka偶dej szczeliny 艂贸偶ka, szafek nocy, materacy. Pranie 90掳, prasowanie te偶 na najmocniejszym poziomie. Nigdzie by艂o 艣lad贸w jakiegolwiek zyjatka.... Zero jaj, larw, martwych robak贸w.... Nic! A stosowa艂am chemi臋 jak i olejki eteryczne. Pies wyk膮pany w szamponie przeciwko pchlom, spryskany i ma obro偶e. Ja nied艂ugo zwariuje聽

Kamyk,

Poradzi艂e艣 sobie z problemem?聽

Mam dok艂adnie to samo. Nie wida膰 偶adnego robactwa. Gryzie w dzie艅 i w nocy.

To na pewno nie 艣wierzb, nie pluskwy, nie komary, nie meszki.聽Gryzie te偶 na twarzy.

Oszalejemy!

Udost臋pnij ten post

Dnia 18.01.2019 o 07:40, Go艣膰 trust napisa艂:

Poradzi艂e艣 sobie problemem? Mam teraz dok艂adnie identyczn膮 sytuacj臋.聽

Daj zna膰.

Udost臋pnij ten post

To pluskwy.聽 Pluskwy nie wyczuwaja fali mozgowych tylko gazy z oddechu ludzkiego.聽 Gdy spisz, albo sie koncentrujesz (to taki rodzaj medytacji) to wydzielasz inne ilosci dwutlenku wegla i miedzy innymi one to wlasnie wyczuwaja.聽 Znakiem szczegolnym jest zwykle dwa ugryzienia kolo siebie czasami trzy.聽 Pojedyncze sie zdarzaja i ktos wyzej mial racje, ze te mlodsze osobniki powoduja mniejsa reakcje alergiczna i pojedyncze ugryzienia.聽 Nie wychodza tylko w nocy.聽 Wychodza wtedy kiedy osoba jest spokojna- ten dwutlenek wegla znowu.聽 Jezeli wyjdziesz na noc to jak wrocisz i polozysz sie psac to przyjda i w dzien.聽 Nie widzi sie ich poniewaz zwykle gdy cos poczyjesz to przestal dzialac ich "jad", ktory dziala znieczulajaco.

Sprawdzonym sposobem jest kupienie proszku na pluskwy i rozsypanie je pod krawedziami materaca.聽 Taka "fosa" obronna z proszku.聽 Gdy bedziesz spal to bede lazly w twoim kierunku i zdechna.聽 SPrzatanie jest bardzo wazne.聽 Zmniejsza to ich hordy i latwiej sie ich wtedy pozbyc proszkiem.聽 Pranie poscieli tylko w ukropie, odkurzenie wszystkich zakatkow itd.聽 Po dobrym sprzatniu posypac proszkiem (bezpiecznym dla ludzi i zwierzat oczywiscie) naokolo lozka i powinno pomoc.聽 Samym sprzataniem ciezko je wytepic gdy jest ich wiele.聽 Zawsze znajdzie sie jakis kacik gdzie sa ich jajka lub nawet dorosle pluskwy.聽 Wysypujac ten proszek naokolo lozka i spiac w nim jako przyneta z czasem powinny zginac smiercia tragiczna.聽 Jezeli gryza gdy ktos pracuje i sie koncentruje to miesjce to rowniez mozna wysypac np. pod poduszkami kanapy.聽 Jezeli infestacja nie jest kompletna na co wskazuje brak obserwacji osobnikow to nie powinno to trwac dlugo.聽 Te proszki zwykle dzialaja kilka tygodni wiec nawet te nowo wylegniete plusky powinien zlapac.聽聽

Jest to najtanszy sposob kontroli pluskiew.聽聽

Udost臋pnij ten post