Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marl,ena

oszust pentagram import

Polecane posty

Gość marl,ena

zakupilam trampolinę od pentagram_import. wyslal mi email z potwierdzeniem ze zostala wyslana. juz czekam 2 miesiace i nadal jej nie ma. co nalezy zrobic w takiej sytuacji. stracilam na tą trampoline 580 zl.

zgłoś sprawę do allegro, większe kwoty są ubezpieczone. A udało ci się skontaktować ze sprzedawcą?

Gość mar,lena
nie udało się skontaktować ze sprzedawcą oszukał na tej samej aukcji i podobnej też z trampoliną wiele osób, zgłosiłam zawiadomienie o popełnieniu oszustwa na policji ale nadal nie ma żadnej odpowiedzi i czekam wiem ze jak będę miała zawiadomienie o wszczętym postępowaniu to mogę ubiegać się o zwrot od allegro:(

Gość nie kupuje sie od kogos kto ma
konto 1 m-c i zero komentarzy

oszust połaszczył się na 6 trampolin ? SZOK :(

Może po prostu coś mu się stało ? Była kiedyś taka sytuacja, że facet leżał po zawale w szpitalu a komentarze się sypały. Różnie w życiu bywa. Nie mogę jakoś uwierzyć, żeby ryzykował dla takich groszy. Ci co robią oszustwa raczej mają konta z komentarzami i sprzedają na mase najczęściej elektronikę BARDZO tanio.

Gość mar,lena
przed zakupem kontaktowalam się z nim emailowo i wszystko bylo w porządku dopóki nie zobaczyłam, że konto zostało zawieszone przez Allegro.

To może dzieciak wpadł na pomysł jak sobie dorobić ;)

Gość mar,lena
tylko co teraz zrobić. aby odzyskac te pieniądze. bo to wcale nie mała suma..

Gość moze wasze dzieci boja sie sed
allegro nie oddaje 100% tez tak mialam z woda toaletowa - i d . . a

Gość Przy tym niku
gdybym zobaczyła nick "pentagram", to chyba bym się zastanowiła nad kupnem;) A tak na poważnie, to po zgłoszeniu sprawy na policję, allegro powinno zwrócić ci pieniądze. Płaciłaś przez PayU?

Gość mar,lena
Tak płaciłam przez Payu a dlatego kupiłam ze odpowiadał normalnie na moje maile wiec pomyslałam że facet jest ok niestety nie!

Gość Mam elektryczny tt
Faceta nie ma na all i zapewne zwinął manatki i kto wie czy nie za granicę. Ja na przykład mieszkam za granicą ale wiele razy zamawialiśmy coś na all czego nie było tu gdzie mieszkam (artykuły niemowlęce i dziecięce) i raczej było ok ale zamawialiśmy zawsze od ludzi którzy mieli po kilkaset pozytywnych komentarzy natomiast każdy negatyw dawał nam czerwone światło. Kiedyś zamówiłam lampki led do kąpieli (też a allegro) i przysłali nam kiepsko zapakowane lampki z zużytymi uszczelkami i brązowymi od rdzy płytkami metalowymi w środku które trzymają baterie . Po tych lampkach przeszło nam zupełnie i zamawiamy teraz na niemieckim ebayu. Współczuję autorko . Zapewne nie jesteś jedyna. Trzeba napisać list do allegro co w tej sytuacji bo oni mają jego dane osobowe i zapewne wysyłają list w takiej sytuacji a potem nie wiadomo jak to się odbywa ale warto się dowiedzieć.

Gość mar,lena
Witam! ja po kilku godzinach zorientowałam się że coś jest nie tak kupiłam o 9 rano a o 15 juz konto jego było zawieszone chciałam wstrzymac transakcje w banku ale nie mogłam juz płatnosc przez paya miala mi zapewnic ochrone w razie gdy transakcja nie dojdzie do skutku to mieli cofnąc przelew informowałam allegro juz po 15 tego samego dnia w ktorym kupilam ową trampoline ale oni mają swoje procedury i nie mogli cofnąc kasy a mysle że jezeli ten oszust w ten dzien mial zablokowane konto a z mojego konta pobrali za dwa dni kase to do niego tez nie dotarła!!!!!!!!!!!!ciekawe po co piszą że paYa chroni a oprócz mnie kupilo przynajmniej 20 osób trampolinę

Gość mar,lena
hhhmmmmmmm??

Gość sylvina28
Masz potwierdzenie z policji to POK odda Ci pieniądze, jeżeli to było przez Allegro, więc napisz do nich i wyślij potwierdzenie.

Gość sylvina28
Program Ochrony Kupujących, warunkiem jest transakcja na minimum 200zł i potwierdzenie z policji.

Gość mar,lena
no o to chodzi że minął miesiąc a ja nadal nie mam potwierdzenia o wszczęciu postępowania od policji chyba ze wystarczy potwierdzenie o zgłoszeniu przestępstwa ale nie wiem czy takie wydają?

Musisz mieć potwierdzenie wszczęcia. Czytałaś link wyżej, który Ci dałam ? Na pewno trochę się naszarpiesz nim odzyskasz pieniądze.