Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu mama

Pomocy ! Zaparcia w pologu !

Polecane posty

Gość znowu mama

Witam Urodzilam kilka dni temu spore dziecko,wyszedl mi hemoroid ale zaraz zadzialalam z czopkami i sie udalo zmniejszyc..zalatwilam sie a teraz nie moge,czuje ze przepraszam za dosadnosc kupa jest w srodku i napiera na odbyt,to jest straszne juz 3 razy sie poplakalam czopki glicerynowe srednio dzialaja ,robie cos tam po nich po troszku a reszta siedzi,najgorsze ze nie moge mocno naprzec bo boli i sie boje ..co robic ??

Gość tez przyszla
Też tak miałam, uczucie ciągłego parcia żeby iść do ubikacji. Minęło ok 2 tygodni po porodzie. trzeba trochę odczekać aż krocze się wygoi i jeść dużo błonnika. Jogurt z siemieniem lnianym też ok.

Gość znowu mama
wiem,tylko ze te fekalia juz sa przy wyjsciu ,a ja nie moge zrobic calosci ,jak bede czeka pogorsze sprawe,zalamana juz jestem tym,musze sie dzieckiem zajmowac,a to bardzo przeszkadza :(

Gość Podobnie
Jedz dużo jabłek i śliwek suszonych, śliwki możesz zalać wrzątkiem rano i wypić schłodzony napój. Możesz kupić sobie błonnik. Mimo wszystko ratuj się czopkami glicerynowymi. Sprawdź swoją dietę czy nie ma w niej zbyt dużo pokarmów zapierających.

Gość jika
może lewatywa

Gość też tak miałam po porodzie
idź do apteki po syrop na zaparcia, powiedz, że karmisz i dostaniesz odpowiedni. Te syropy nawet dzieci mogą pić :D

Gość znowu mama
kurde lewtywA tylko czym ,mieszkam za granica...niech juz wyjdzie co ma bo oszaleje :(

chociażby samą wodą spróbuj lewatywy albo mydlinami na bank ruszy pytanie tylko czy masz do tego sprzęt

Gość nikanikk
Może w aptece będą mieli zestawy do lewatywy?

Gość znowu mama
Nie mam gruszki niestety mysle z czego zrobic...:(

Gość Podobnie
w aptece na pewno kupisz taki zestaw, a jak nie to może chociaż jakąś rurkę kupisz i włóż ją do miseczki z mydlinami, to postaw na stoliku, połóż się na podłodze i wprowadź rurkę.