Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoceniananana

Cały czas od teściów słyszę, że jestem mało pracowita i zaradna...

Polecane posty

Gość niedoceniananana

Kilka lat temu mąż dostał od swoich rodziców gospodarstwo rolne, przeprowadziliśmy się tam. Kiedy przyszłam na wieś, to fakt, nie umiałam nic a nic. Teraz jednak potrafię wszystko począwszy na pracach ciągnikiem na polu a kończąc na obrządku przy zwierzętach. Teściowie nadal mieszkają w tym domu. Jeśli chodzi o dom to jest ok, ale o prace na gospodarstwie to tragedia. Niemal codziennie słyszę, że a to, to źle zrobione a to to źle, a to krowy wcześnie wydojone a to wieczorem za późno. Nic im nie pasuje. Dzis teściowie w gospodarwstwie nie robią praktycznie nic ale w dalszym ciągu chcą mieć ostatnie zdanie co do zarządzania, organizacji itd. I wyżywają się na mnie :O Jak ich przekonać do siebie?

Gość kompletna bzdura :D
współczuję Ci... iść na gospodarkę w XXI wieku???? wiedziałaś , na co sie decydujesz? chyba bym oszalała......

Gość jiksjkidfj
Powiedz że masz tego dość i myślisz nad powrotem do rodziców . Jeżeli teściowie nie zareagują , znaczy że im to pasuje ale myślę że troszkę by się jednak zatrwożyli że pomoc zostawia gospodarstwo i ich syna i że sami musieliby się zacząć troszczyć o prace gospodarskie. Zapewne chodzi o to by nauczyć cię wszystkiego tak jak oni chcą i jak uważają za właściwe (chcą by było po ich woli skoro to ich ziemia i włożona w nią praca) a i trochę złośliwości w tym też się znajdzie. Nie pozwalaj sobie autorko ale rób to dyplomatycznie bo starsi ludzie z poza miasta mają swoją specyficzną metalność (albo mają gołębie serce albo są upraci i niedowierzają że ktoś z miasta może cokolwiek dobrze zrobić)

Gość faszystowski terrorysta
cyjanek potasu do wieczornej herbatki teściów. "jest człowiek-jest problem. nie ma człowieka-nie ma problemu."

Gość Małaa 29
No a mi się wydaje że nie w Tobie problem tylko w teściach. Prędzej było między wami dobrze? Teście poprostu chyba nie mogą dopuścić myśli że zamiast nich ty się zajmujesz "ich gospodarstwem". Poprostu czepiają się bez powodu. Porozmawiaj o tym z mężem może on wpłynie na rodziców. Powodzenia

Gość niedoceniananana
No jakby nie było gospodarek to nikt nie miałby co jeść :) Ja naprawdę lubię taką pracę i co lepsze naprawdę mi się podoba i nie żałuję. Jedyny problem mam z teściami.

Gość agentura mosadu
no i widzisz? wyrwiesz chwasty i hektary twoje 🌼 ❤️ 😴

Gość kompletna bzdura :D
To naprawdę gratuluję Ci kochana i skoro lubisz taką pracę to życzę szczerze dojścia do porozumienia z teściami :) :*

Gość Małaa 29
Moja kuzynka też poszła na gospodarkę i sobie chwali. Porozmawiaj z mężem tak szczerze. Co on na to? Przecież tak być nie może. Teraz to wasze gospodarstwo a oni prawa nie mają ciebie tak traktować

Gość niedoceniananana
Wiecie teściowa całe życie zajmowała się wyłacznie domem i wychowaniem dzieci. Ona w polu nie pracowała, krów nie doiła, ciągnikiem nie umie jeździć. A przychodzi do mnie, staję mi nad głową i dryguję, że doję nie te cycki co trzeba bo np. jej mąż doi inaczej. A potem komentarz, że to z powodu mojego miastowego pochodzenia bo wiadomo, że z miasta to legaty...

Gość niedoceniananana
No mąż reaguję i jak ich ochrzani to na kilka dni spokój tzn, nie łażą za mną i mi nie drygują ale potem znów to samo..

Gość hmm hmm hmm
wiesz, szkoda mi ciebie. moja mama miala to samo. przeprowadzila sie z warszawy na wies. miala 4 dzieci i nikt jej nie pomagal. tylko patrzyli jej sie ciagle na rece i plotkowali,ze to miastowa i napewno rady nie da. dopiero jak jestem starsza to widze to z innej perspektywy. ludzie sa glupi. i tyle. nie mysl o tych ludziach, tylko rob swoje. jakby ci w czymkolwiek pomagali to ja rozumiem ze moga miec jakies "ale". w innym przypadku powinni przymknac jadaczki. pozdrawiam

Gość teodorcia
Wiesz co,ja bym przyniosla tesciowi jakas nalewke i przy tej nalewce pogadala. ze sie starasz,ze to lubisz i ze jak cos spieprzysz,to nie z rozmyslem. Niech ci sam osobiscie pokaze co i jak ,dziadek bedzie sie czul potrzebny i wazny,a ty go bedziesz miec po swojej stronie. potem to samo z babka,tylko moze nie przy nalewce :p oni pewnie nie sa zli,tylko tak jakos sie do siebie jeszcze nie przekonaliscie