Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ronronner

Poprawa Kondycji

Polecane posty

Gość ronronner

Cześć, z pewnością wiele jest tego typu tematów na forach jednak wolałam zaczerpnąć "świeżych" informacji. Obecnie są wakacje, po roku intensywnej nauki w końcu postanowiłam wziąć się za swoją kondycje. Przy wzroście 172cm ważę 56 kg. Moim problemem jest tendencja do szybkiego męczenia, chciałabym nad tym popracować. Od kilku dni biegam po ok. 20 min, ale łapią mnie "kolki". Samym bieganiem nic tutaj nie zdziałam. Liczę na jakieś sugestie.

Rozgrzewka przed bieganiem jest ? Poza tym przed bieganiem nie powinnaś być przejedzona. Zjedz coś pożywnego, lekkiego na godzinę albo 2 przed bieganiem. A tak w ogóle to z czasem te kolki znikną ... początki zawsze są trudne.

bieganie odradzam skoro jestes początkujaca... polecam ćwiczenia cardio te intesywne 5 razy w tygodniu, najlepiej co drugi dzien, zacznij od 20min (góra 40 min trening cardio-inetesywny nie powinien przekraczac podanego czasu) z doświadczenia wiem, ze malo tego ze chudniesz, bardzo kondycja sie poprawia po miesiacy zauwarzysz rezultaty

i tak jak ktos wyzej napisał.. rozgrzewka i rościąganie-koniecznie przed i po treningu aha jesli nie chcesz chudnac tylko kondycje wyrobic-to koniecznie dolacz cwiczenia silowe

Nie poniedziałek Ona 5 razy w tygodniu co drugi dzień :D:D:D:D Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D:D:D:D

Żeby schudnąć trzeba biegać najlepiej 30-40 minut. Dopiero po 20 min zaczyna spalać się tłuszcz. Jeżeli natomiast biega się godzine i dłużej to spala się także glikogen. No ale autorce na mięśniach raczej nie zależy :P

jeśli chodzi o ten trening cardio to nie wiem czy to jest odpowiednie . ale oczywiście poczytam o tym .

Cardio jest dobry na kondycję, no jak nie ? A jeszcze lepsze interwały są. No ale to już dla zaawansowanych bardziej

24x7 20min potrzeba na spalanie tkanki tłuszczowej w cwiczeniach areobowych cwiczeniach cardio wystarczy 20 min dlatego ze..... najpierw nalezy zrobic trening siłowy- gdzie spalamy weglowodany itd a potem robimy np 20 min cardio i wlasnie tutaj zaczyna sie spalanie tluszczy

Ogólnie szukałam dzisiaj dużo w internecie harmonogramów , ponieważ muszę się jakoś zmotywować, a gdy właśnie z takim planem rok temu pracowałam nad sobą lepiej mi to "poszło". może macie coś takiego pod ręką ?

wybaczcie zwyczajnie się na tym nie znam i nie posiadam takiej wiedzy jaką macie;d i wszystko to co mowicie to jakas czarna magia...

Plan się przyda, jest wręcz niezbędny !!! Ja gdy ćwiczę siłowo muszę mieć rozpisany plan. Każdy mięsień ma inny okres regeneracyjny, niektóre można ćwiczyć w parze inne nie itd ...

Tylko mi powiedz ok ? Coś z fitness pewnie :P

własnie o takiego typu plan mi chodzi , ale nie wiem jak się mam za to zabrać.

czarnaa magia. jesli chodzi o wyzej wymienione partie ciala to spalenie tluszczyku ;d no i poprawa kondycji . wybacz ze tak nie umiem tego sprecyzowac .

Jeśli wyszczuplić uda i poprawić brzuch to : - uda wyszczupli bieganie najlepiej staraj się biegać po ok. 30 minut bo wtedy tłuszczyk też będzie się spalał. - brzuch. Ważniejsza jest chyba jednak dieta. A tak w ogóle to żeby mieć szczupły brzuch bez fałdek, boczków itd ... no to ... często się o tym nie mówi ale ... ale ... no głupio to zabrzmi ... albo Colon C albo lewatywa :D Colon C reklamują w TV :P Musisz mieć czyste jelita. Gdy są zapchane no to trudno jest cokolwiek zrobić.

Colonix jest na allegro w parze z Toxinout. Jest też polska wersja : colon pack :P

proszę nie sugeruj się wypowiedzią wyżej nie możesz tylko biegać-podczas biegania oczywiście spala sie tłuszcz- ale co wtedy z tkanką mieśniową? zostaje "zjadana" skóra traci jedrnośc i wiadomo-jak to wygląda u kobiet jak mówiłam z doświadczenia wiem że regularne ćwiczenia na uda, nogi itd- pieknie rzeźbia te czesci ciala-niestety na odleglosc ciezko pomóc to samo na brzuch-jest mnóstwo ćwiczen poszukaj jakis filmików na youtube jak dziewczyny ćwicza tylko jak mówilam najlepiej 3 razy w tygodniu co drugi dzien-miesnie potrzebuja regeneracji , te cwiczenia 3 razy w tygodniu musza byc takie same( najlepiej) po okolo 8-10tyg.. powinno sie zmienic calkowicie cwiczenia albo zwiekszyc liczbe powtórzen

Ty wiesz lepiej :P Nie prawdę napisałem ?

jeszcze raz bardzo dziekuje , skorzystam z twojej rady ;) o ile nie zabraknie motywacji ! ;d

Ona Jesteś za tym aby najpierw ćwiczyć siłowo a potem biegać ? No ale z drugiej strony ... bieganie jest najlepsze rano a ćwiczenia siłowe późnym popołudniem. Chodzi o efekty jakie te ćwiczenia dają