Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ronronner

Poprawa Kondycji

Polecane posty

Biegając rano sprawisz że tłuszcz będzie się spalał jeszcze przez wiele godzin w ciągu dnia. Jeżeli biegasz wieczorem to już ztego nie skorzystasz

oczywiście chodzilo mi ze cwiczenia wykonujemy 8-10 tygodniu-pozniej nasze cialo sie przyzwyczaja-dlatego najlepiej albo zwiekszyc liczbe powtórzen czyli np robilam jedno cwiczenie 10 razy to po 8 tygodniach robisz 15 razy albo calkowicie po 8 tygodniach robisz inne cwiczenia bardzo dobrze jest cwiczyc/ wykonywac cwiczenia w treniingu stacyjno-obwodowym: czyli wykonujes no 12 cwiczen 2 obwody ( na poczatek) 1-na brzuch (dolne mięsnie brzucha) 2-skosne mięsnie brzucha) 3- uda 4 wewnętrzną stronę ud itd każde cwiczenie wykonujesz np po 10 razy po miedzy jednym cwiczeniem (np 1 , 2 itd) nie ma przerwy dopiero jak wykonasz 12 cwiczenia jest przerwa od 2 do 3 min.. to jest jeden obwód... pozniej drugi obwód znów 12 cwiczen mam nadzieje ze jasno wyjasniłam

24x7 wygadujesz głupoty.............. autorko nie słuchaj go.. nie wiem czy on to robi specjalnie czy naprawde nie posiada wiedzy na ten temat po pierwsze nie biega sie rano czy tez na czczo-dochodzi wówczas do zakwaszenia mięsni oczywscie biegac mozna jak najbardziej w godzinach 19-20 ale podstawa to regularność jestem trenerem fitness wiec jakies male pojęcie mam

stacyjno obwodowy jest dobry ale podczas takiego treningu nie da się zrobić wszystkiego na 100%. Ćwicząc 12 partii w ciągu dnia doprowadza się do tego że w kilku ćwiczeniach pracują te same grupy mięśniowe np : ćwiczysz biceps, a następnie triceps. I w jednym i w drugim ćwiczeniu będa pracowały 2 partie mięśni a dojdzie jeszcze przedramię

myślę, że hm lekki błąd popełniłam poruszając ten problem na forum. I dla pewności skonsultuje się, a raczej znajde osobę z mojego otoczenia mająca o tym pojęcie. Oczywiście bardzo dziękuje za radę ;)

Biegać przed snem nie powinno się właśnie. Wtedy się właśnie zakwaszą

Gość urocza czrownicaa
co to sa cwiczenia cardio np?? areobowe?? silowe?? co z czym??

Ona Wiem ... Ty masz 66 lat i masz silnie ukorzenione w głowie stare formy treningowe :D No ale świat idzie do przodu maleńka :P

24x7 bieganie spala tluszcz przez wiele godzin? oczywiscie masz na mysli trening interwalowy? ktory nie powinien wykonywany byc rano najlepiej popołudniu.. co do reszty tego co piszesz-na prawde nie masz pojęcia autorko najlepiej jak wybierzesz sie na fitness w grupie zawsze cwiczy sie latwiej

na zajecia w grupie wybieram się od września, ale wlasnie teraz chcialam juz cos sama nad soba popracowac ;) , aby tak bardzo od grupy nie odstawac ;d

24x7 jeszcze jedno w ćwiczeniach stacyjno-obwodowych nie ćwiczy sie wlasnie tych samych grup mieśniowych-to zaleta tego treningu Autorko pozdrawiam Cie i zycze wytrwalosci w treningach

Tak w ogóle to mniej ważne jest to o jakiej porze ćwiczymy. Ważniejsze jest to jak się do tego przygotujemy. Trzeba wiedzieć co zjeść przed i po treningu ... to jest najważniejsze ! Biegać lepiej rano a ćwiczenia siłowe późnym popołudniem. No ale jeśli ktoś chce robić i to i to ... wtedy można najpierw siłownię a później bieganie albo rower. Na pewno nie odwrotnie !

concombre ok takze skoro uwarzasz ze to co ja pisze jest nieprawdziwe-to polecam skonsultowanie sie z jakims trenerem-a to potwierdzi , albo jakąs kolezanka która bardzo lubi fitness

Jeśli ćwiczysz biceps i triceps na jednym obwodzie no to nie gadaj mi że tak nie jest. Ćwicząc biceps pracują i bicepsy i tricepsy i przedramię do tego. Klatę robisz to też oprócz klaty masz triceps .. zależy jeszcze od uchrytu. Podciąganie na drążku na plecy też ręce pracują. Biegając pracują całe nogi z łydkami włącznie i brzuch .... Nie ma tak że robiąc jedno ćwiczenie tylko jedna partia pracuje. Z resztą ... wkurzasz mnie :D

zacznij trenować w jakiejś sekcji judo lub bjj wyrobisz kondycje i jeszcze się czegoś pożytecznego nauczysz bieganie jest nudne i szybko Ci się odechce

24x7\ owszem przy bieganiu spala sie tłuszcz z brzucha ale tylko gdy kolana podnosimy do wysokości pępka takze chyba tak sie nie da co?? dlatego w cwiczeniach cardio warto przez no 30 sekund biegac w miejscu a kolana podnosic do wysokosci pepka

Gość Michał

Pomimo tego, że mam całkiem dobrą kondycję zacząłem poszukiwać czegoś co jeszcze ją wzmocni. Znalazłem sporo dobrych opinii na temat oksyterapii po czym zdecydowałem ją wykonać w Bio Life Medicine w Krakowie. Uważam, że efekty są powyżej moich oczekiwań - czuję sporą poprawę kondycji.