Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria123450

studia zaoczne a ubezpieczenie.

Polecane posty

Gość daria123450

Witam. Mój problem jest następujący. Mam 22 lata i nie jestem ubezpieczona przez żadnego z rodziców. Matka pracuje za granicą, ojciec również. Pracuję jak to się mówi "na czarno". Na uczelni mam wykupione ubezpieczenie NNW i OC. W pakiecie NNW znajduje się również świadczenie typu Assistance gdzie dopisane jest, że ubezpieczenie zapewnia: "Rodzaje świadczonych usług 1.Pomoc medyczna zapewnia: wizytę lekarza w miejscu pobytu ubezpieczonego wizytę ubezpieczonego u lekarza w placówce medycznej wizytę pielęgniarki w miejscu pobytu ubezpieczonego transport medyczny " Jestem zielona w tych sprawach. Czy w związku z tym świadczeniem, mogę zgłosić się do lekarza rodzinnego w razie problemów zdrowotnych? Jeżeli nie, to czy mogę ubiegać się na uczelni o ubezpieczenie zdrowotne będąc studentką studiów zaocznych?

Gość domnaiiiirobotna
nie wiem ale chyba możesz

Gość daria123450
tylko nie radźcie mi rejestracji w UP :(

wizytę ubezpieczonego u lekarza w placówce medycznej - to chyba jasno napisane

Gość jakajataja
jeżeli nie pracujesz, to tak czy inaczej MUSISZ podlegać pod ubezpieczenie ojca lub matki, wg prawa. Ale wg tego ubezpieczenia zapewni ci ono wizyty w przychodni.

Gość po kiego grzyba zadajesz się
ale NNW to jest następstwo nieszczęśliwego wypadku, więc tak sobie nie możesz iść do lekarza

Gość po kiego grzyba zadajesz się
poza tym jeżeli masz babcie, dziadka na rencie czy tam emeryturze, to oni cię mogą zgłosić do ubezpieczenia ( jest to możliwe, jeżeli rodzice nie mogą)

Gość nie mozesz musisz napisac
podanie do rektora i beda musieli placic za ciebie skladke zdrowotna wtedy otrzymasz ksiazeczke zdrowia jak studenci dzienni. idz do dziekanatu powiedz ze nie masz ubezpieczenie i dadza ci gotowy formularz. mozesz tez zarejestrowac sie jako bezrobotna ubezpieczy cie urzad pracy.

"podanie do rektora i beda musieli placic za ciebie skladke zdrowotna " Jak wyżej. A to co masz wykupione dotyczy opieki medycznej w przypadku NWW jak ktoś wyżej napisał.

Gość daria123450
no i pięknie dziękuję za odpowiedź i rady :)

Gość daria123450
a mam jeszcze jedno pytanko... do jakiej instytucji mam się udać aby uzyskać oświadczenie o niepodleganiu ubezpieczeniu zdrowotnemu z innego tytułu ?

Gość daria123450
dodam jeszcze, że pobieram stypendium socjalne z uczelni oraz otrzymuję dobrowolne alimenty od ojca nie zasądzone przez sąd. We wniosku o przyznanie ubezpieczenia z uczelni w jednym z podpunktów należy oświadczyć min. że nie jest się uprawnionym do pobierania świadczeń alimentacyjnych. Podczas składania wniosku o stypendium socjalne zaznaczyłam, że otrzymuję dobrowolne alimenty. Czy przez to mogę nie otrzymać ubezpieczenia? W końcu z tytułu dobrowolnych ali nie zasądzonych przez sąd nie przyznaje mi tak czy siak ubezpieczenie :( przepraszam, jeżeli namieszałam, ale nie chcę mieć żadnych problemow a tak jak wspominałam, jestem zielona w tych sprawach.

Gość wtwtwtg
ale po 26 roku zycia jak ktos nie pracuje a studiuje zaocznie, to nie moze miec ubezpieczenia z uczelni? co jesli w ogole nie mam ubezpieczenia, moge go sobie nie miec"ot tak"?

Gość czujq
www.mojeu.pl/ubezpieczenia-student Na tej stronie oferującej ubezpieczenia dla studentów można znaleźć wszelkie odpowiedzi na pytania związane z tematem. Polecam