Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość prosze o porade

nieestetyczne plomby!

Polecane posty

Gość prosze o porade

Mam problematyczne zęby, prosze o porade. Moja górna dwójka tuż przy dziąśle, z dwóch stron ma wypełnienie. Niestety nie wyglada ono dobrze widac roznice w kolorze, w dodatku na lini łączenia kompozytu z zębem widze czarne punkty (moze to dalsza prochnica). Obok tej dwójki, moja jedynka ma równiez wypełnienie zaraz przy dziąsle, po stronie tej wypełnionej jedynki. To wypełnienie także nie wyglada estetycznie, jest jeszcze gorsze (pamietam, ze juz następnego dnia odpadlo mi kawalek tego wypelnienia ale ja nie poszlam na poprawke - moze dlatego wypelnienie to jest niemal brazowe). Reasumując, przerwa mędzy tymi dwoma zębami wyglada okropnie, jak "czarna szpara". nie mogę swobodnie sie usmiecha i rozmawiac, bardzo mnie krępuje. Czy da sie cos z tym zrobic? jeśli tak to, co będzie najlepsze. Najchetniej chciałabym usunąc te stare wypelnienie i umiscic nowe, ale czy po jakims czasie znow nie zmieni się kolor. Dodam, ze tą dwojkę raz juz miałam wymienianą. Pierwsza byla bardzo zółta. Ta druga z poczatku wygladala ok, choc ja widzialam delikatna roznice ale po tych 4, 5 latach jest jeszcze większa roznica. Najciekawsze, jest to, ze podczas ostatniej wizyty (drugie wypenienie dwojki i pierwsze jedynki) uslyszalam rozmowe stomatologa z asystentką w stylu "najlepsze bylaby wypelnie w jakims tam odcieniu (nie pamietam teraz tej nazwy) ale nie mamy to weźmy to". Po tym co usłyszałam byłam wsciekla, jeśli nie mieli tego co by mi najlepiej pasowało, nie powinni wogole brac sie za zęby. Od tamtej pory nie ufam stomatologom, boje sie pojsc z tą jedynka i dwojka, bo nie chce by ktos kolejny raz usuwal wypelnie (przez co znow osłabial ząb) i wybrał znowu moze niewlasciwy odcien. Czy ktos, moze mi poradzic i polecic naprawde profesjonalny gabinet i stomatologa! Najchętniej Warszawa lub okolice.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować