Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacjiesąodtego

Nie zachwycajcie się Egiptem-okropne wakacje

Polecane posty

Gość wakacjiesąodtego

Jak ktoś nie był to niech nie żałuje , albo ten kto chce tam wyjechać odradzam. Dlaczego? Byłam przeżyłam i nigdy więcej wolę polskie morze! 1.Samolot lini arabskich to puszka , która nie wiadomo czy doleci. 2.Wyszłam z samolotu to jak by mi ktoś suszarki do gęby przyłożył 3 Hotel piękny , pokoje super jedyna pozytywna opinia 4 woda w basenach to zupa z chlorem 5 Ludzie to dzicz z europy nawaleni 24h 6 Wycieczki po za hotel nie do zniesienia burza piaskowa,i skwar 7 Jedzenie takie se po prostu nie chce się jeść Wolę polskie morze , pokoje bez klimy a w kieszeni jakieś 8 tyś żałuję ,że wydałam tyle kasy to było coś okropnego nie polecam, po prostu nie jesteśmy przyzwyczajeni do tamtych klimatów.

Gość nie zgadzam się,,,,,
Kocham Egipt i inne kraje arabskie, uwielbiam ten klimat (nie chodzi o pogodę). Wszędzie klimatyzacja, hotele super, jedzenie faktycznie kiepskie ale przy szwedzkich stołach zawsze coś dla siebie sie znajdzie, miła obsługa, cudowna ciepła woda, a nurkowanie! morze czerwone jest piękne, do tego palmy, piekne widoki, super!

Gość nie zgadzam się,,,,,
już teraz nigdy bym nie pojechała do Włoch czy Hiszpanii, każde wakacje spędzam w krajach arabskich a najbradziej lubie Egipt z powodu nurkowania

Gość mam inne odczucia
zależy od hotelu ja byłam w super hotelu, warunki extra, w srodku spa, aquapark, woda w basenach chyba ozonowana a nie chlorowana bo nie smierdzialo ludzie normalni, ale moze to ze wzgledu na klase hotelu jedzenie bardzo roznorodne (rowniez europejskie), ale jak mowie - pewnie to zalezy od kosztow podkreslam - nigdy nie pojechalabym do egiptu w lato, jezdze w takie miejsca w pazdzierniku - temperatura w sam raz ale jak ktos nie sprawdza przed wyjazdem jego wina

Gość asdf569000
wlasnie wrocilam z egiptu pipo i jestem pod wrazeniem pokoje z klima, baseny czysciutkie, wycieczki do kairu z klima w autobusie jedzenie tez dobre, do wyboru kuchnia z calego swiata. bylam pod wrazeniem az nie zjawil sie polski autobus, ludzie chyba resztki pieniedzy wyskrobali i przyjechali!!!! od rana do nocy nawaleni bo za darmo!!!!!!! kobiety po dwadziescia toreb kupowaly podszywy markowe za 5 eu, a dziecku nie daly 3 eu na mc donalda, bo za drogo:D zenada. na wycieczki tez nie jechaly bo skarzyly sie na upal a w sumie to byl brak forsy, bo autobusy pelny komfort. mozna tez nauczyc sie nurkowac , wyjechac statkiem na pelne morze na dalsze wyspy ale to wszystko sprawa pieniezna. polacy potrafia tylko sie nachlac i narzekac, WSTYD!!!!!!!!!!

Gość wakacjiesąodtego
zgadzam się z niektórymi opiniami ,ale wydać tyle forsy na widoki, i fajny hotel nie tego się spodziewałam. Generalnie biedny kraj , kobiety jak faceci to zacofani ludzie jedynie co to właśnie te hotele pięknie zbudowane , a piramidy kupa piachu budowla wcale mnie nie zachwyciła , po prostu nigdy tam nie pojade wiecej.

Gość katrzyna ze slupska
wakacjiesąodtego ...rozumie, ze lecac do egiptu nie wiedzialas jaki tam jest klimat i jaka jest srednia temperatura latem...a polskim morzem to bym sie tak nie zachwycala, bo wcale tak tanio tam nie jest i trafic na super pogode taka jak jeszcze tydzien temu byla to na prawde duze szczescie...

Gość asdf569000
wakacjiesąodtego zgadzam się z niektórymi opiniami ,ale wydać tyle forsy na widoki, i fajny hotel nie tego się spodziewałam. Generalnie biedny kraj , kobiety jak faceci to zacofani ludzie jedynie co to właśnie te hotele pięknie zbudowane , a piramidy kupa piachu budowla wcale mnie nie zachwyciła , po prostu nigdy tam nie pojade wiecej. wiadomo ze jak ktos wybiera egipt to nie po to zeby plackiem na plazy lezec!!!!!!!!!i piaskiem sie zachwycac. trzeba bylo pojechac do kairu do muzeum, zejsc w podziemia piramid az ciarki przechodza po plecach z wrazenia jezeli ciebie to nie interesuje to radze wybrac sie do nowego jorku i podziwiac drapacze chmur

Gość MartaKrakow
no właśnie ja też odradzam, bo wszystko zależy od hotelu jak ktoś powiedział!!! więc nie jedziesz do Egiptu, tylko do hotelu hahah! Od tego nie powinny zależeć udane wakacje? Przecież równie dobrze możesz być w Turcji, Tunezji, czy gdziekolwiek indziej, bo te hotele są takie same. Liczy się co jest po za hotelami! To powinno decydować, a nie hotel. Niestety w Egipcie, to tylko hotel ratuje wakacje i dlatego sama też odradzam. 1. Nie da się spokojnie samej wyjść na miasto. Tubylcy są niesamowicie nachalni i niekulturalni. Zwykłe bydło niestety, stwierdzam to z bólem serca... :/ 2. Brak cywilizowanych standardów na ulicach, nie ma przejść dla pieszych, przebiega się między jadącymi samochodami, wszyscy na Ciebie trąbią, dlatego lepiej zabierać ze sobą przewodnika, żeby to jakoś przeżyć :D Dla mnie to było nieźle stresujące 3. Krajobraz po prostu brzydki, do tego straszna duchota 4. Mnóstwo turystów i to naprawdę bardzo nieciekawych w większości, dużo niemiłych, bez kultury ludzi. Odradzam. Chyba, że was interesują tylko i wyłącznie wakacje w hotelu. Ale w takim wypadku czemu akurat Egipt? :D

Gość wakacjiesąodtego
MartaKrakow No właśnie 100% zgadzam się po co się tak męczyć , a opinie są wyssane z palca.

Gość dziwię się2
Dziwią mnie niektóre wpisy, ale zależy czego się spodziewacie. Byłam 3 razy w Egipcie ale jeszcze nie byłam w Kairze bo było za gorąco. Raz byłam w lipcu - z powodu wakacji innej opcji nie było ale mimo że bardzo upałów nie lubię i w Polsce sie męczę to tam odziwo o wiele łatwiej znieść 40 stopni niz u nas 30. Lubie Egipt, mogę leżeć cały dzień nad basenem i sie nie nudzę. Pewnie że tak samo jest i w Tunezji i Maroku, mi wystarczy fajny Hotel baseny, morze i leżenie pod parasolem z drinkiem w dłoni mam super wakacje! Co do krajobrazów - mi sie podoba pustynny krajobraz, przynajmniej cos innego niz mam na codzień. Generalnie polecam Egipt. Aha i ktos pisał o nurkowaniu, popieram, nurkowanie w Egipcie jest super!

Gość skarbie, chyba trochę
przesadzasz, pierwszy raz byłas w Egipcie.Tam zazwyczaj w lecie upał nie do zniesienia.Jak nie lubisz wysokich temperatur trzeba było wybrać norweskie fiordy.Hotele sa naprawdę na wysokim poziomie, oczywiście te od 4* wzwyż, bo innych raczej w tym kraju się nie poleca.A co do towarzystwa, to z uwagi na cenę można tam spotkać różnych osobników.Ja na basenie w hoteku 5*, opcja all.incl. spotykałam kobiete z Polski, która codziennie przychodziła tam mając niezbędne klamory spakowane w torbę plastikową z Tesco.I to jest właśnie znak rozpoznawalny Polaka na wakacjach.Wycieczki bardzo męczące, praktycznie 24 godziny w podróży, ale cóż z perspektywy czasu mogę powiedzieć,że warto było się zmęczyc bo wrażenia z Petry, Jerozlimy czy góry Synaj sa niezapomnine.A to co pływa w morzu, ta feeria barw i kształtów jest nie do opisania.Zarcie wcale nie takie złe, każy mógł wybrac coś dla siebie.Ja osobiście jak jestem na wakacjach lubię popróbować specjałów lokalnych i raczej nie tęsknię za schabowych z kapusta i rosołem.Egipt byc moze nie jest krajem do którego się wraca, ale z pewnością wart obejrzenia i nie badź niesprawiedliwa w swojej ocenie.Arabowie wszędzie są jednakowo upierdliwi i namolni, nie tylko w Egipcie.

Gość dziwię się2
Ja na tak długich wycieczkach nie byłam, spędzam czas bardziej relaksowo, ale zgadzam sie z powyższym postem. Zawsze wykupuję sobie rejsy po morzu z nurkowaniem, Quady a ostatnio byłam na pokazie delfinów. Mam zamiar w tym roku jechać w październiku lub nawet listopadzie i w końcu zwiedzić Kair i piramidy.

Gość gość
Tunezja lepsza , bo jest tam Sahara żadnych owadów i lepsza sytuacja samoloty to nie luksus ale nie jest aż tak źle

Gość Poligon90
Zamiast Egiptu polecam sprawdzoną ofertą apartamentów Sun&Snow w Polsce. Duży wybór, atrakcyjne warunki oraz okazyjne ceny. Komfort gwarantowany https://www.sunandsnow.pl/