Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamadosia

trzecia ciąża, ojej !!!

Polecane posty

miło się czyta wasze komentarze. Odmłodnieję ? Kolezanki z pracy dawały mi 28 - 29 lat . Jak im powiedziałam, że mam 36 ( jestem od nich 8 lat starsza) do nie mogły uwierzyć i poszły sprawdzić u kadrowej ;) To może na 25 będę wyglądała ;)

Witam! Byłam dzisiaj oglądać wózek dla dziecka ;) Pojeździłam sobie po sklepie ;) Ekspedientka mnie pytała czy to pierwszy maluszek się urodzi? Czy coś jeszcze potrzebuję, bo jak pierwszy to żebym przyniosła listę i pomoże mi skompletować wyprawkę. Uśmiechnęłam się i powiedziałam, że nie pierwszy, że wszystko mam tylko wózka szukam . Pewnie się zaczerwieniłam na pytanie czy to pierwszy maluch będzie. Ale wiecie co. Fajnie się poczułam bo odniosłam wrażenie, że chyba młodo wyglądam ;) A tu bach trzeci dzidziuś się na świat wybiera ;) Napiszcie coś bo tu cisza 🖐️

Witam po długiej przerwie. Właśnie czekam na 3 dzieciątko. Mam jeszcze około 3 tygodni. Już się denerwuję jak to będzie. Co u Was dziewczyny? Plusik !!! Jesteś tu jeszcze???? Kliknij coś. Czekająca potrójna mama.. ;)

Widzę, że na temacie dla kwietniówek też się odezwałaś. Powodzenia z porodem, mi jeszcze zostało 7 tygodni. Mam córcie w wieku 10 i prawie 7. Pierwsza ciąża planowana, druga nie, ale zawsze chcieliśmy mieć drugie, a o trzeciej nie było mowy, aż do pewnego momentu, starsze odchowane a ja chciałam jeszcze takie maleństwo. Mam 34 lata i znowu odezwał się silny instynkt macierzyński. Od niedawna jestem na zwolnieniu, ale bardzo też chorowałam. Teraz skompletowałam całą wyprawkę i tylko pranie zostało.

Gość sredni wzrost polek
moja mama urodzila 1 dziecko w wieku 36 lat, drugie 38, trzecie 40 lzt

jestem brzuch mi opadł około 5 dni temu i zastanawiam się kiedy poród. Dwie poprzednie ciąże przenosiłąm 10 dni :(, dzieci miały po 4 kg - masakra. Mam nadzieję że ten berbeć będzie mniejszy ;) Mam syna 11 lat skończy w marcu i córcię 6 lat miała w styczniu, teraz czekamy na synka :) Już bym chciała urodzić bo mnie gniecie i do wc pogania, ale z drugiej strony nie chce mi się jeszcze uwierzyć , że od nowa w pieluchy wskoczymy ;) Wszystko mam gotowe dla dziecka, mąż tylko skręci nowe łóżeczko jak będę w szpitalu (obiecał) :) A ja siedzę na walizce spakowana do szpitala i strasznie się boję.

A mogę się jeszcze dołączyć???:) wiek-33 lata córa-13 lat, synek -14 miesięcy i czekamy na trzecie do maja...:)

Gość ijotieyht
Dziewczyny gratuluje decyzji o 3cim dzieciatku,jamam dwóch synków 7 i rok korci mnie 3 ale nie wiem :)

Witaj Mamadosia:) jak tam samopoczucie? i na kiedy masz dokładnie termin. ja mam na 12 kwietnia i mam nadzieję że w ciązy nie będe ani jeden dzień dłużej:d bo pierwszą ciąże też miałam przenoszoną i wywoływany poród i masakrycznie to wspominam. a drugi poród równiutko w terminie:) sam się zaczął i był bardzo lekki w porównaniu do pierwszego (co nie zmienia faktu że tak na końcówce prze jakies 30 minut to jednak troszkę przekleństwa mi sie po głowie tłukło ;)

Gość SKĄD MACIE TYLE KASY
PRZECIEŻ 1 DZIECKO TO KUPĘ KASY A GDZIE DOPIERO TRÓJKA,A NIE UWIERZĘ ŻE KAŻDA Z WAS JEST DZIANA. 1 DZIECKO. UBIÓR,JEDZENIE,WAKACJE NAD MORZEM, PIŁKA NOŻNA,ZABAWKI 2 DZIECKO TAM SAMO 3 DZIECKO TEŻ GORSZE BYĆ NIE MOŻE NA TO KUPE KASY POTRZEBA. JUZ WIEM SKĄD SĄ ZAKŁADANE TEMATY MAM 10 ZŁ DO KOŃCA MIESIĄCA:) SAMA MAM JEDNO ALE NIE PAKUJĘ SIĘ W KOLEJNE I Z PRZYCZYN FINANSOWYCH I CHOĆBY DLATEGO ŻE DOBRZE MI Z TYM,ALE JAK WIDZĘ MAMĘ KUPUJĄCĄ NAJTAŃSZE ŚWIŃSTWO I MÓWIĄCĄ CZWÓRCE DZIECI NIE MAM KASY TO MNIE ZASTANAWIA TO PO CO JEJ TYLE DZIECI.

Jak by mnie nie było stać to bym się nie decydowała, to chyba logiczne, przynajmniej dla mnie, kokosów nie mamy, ale swój dom, wakacje co roku, tylko w tym roku nie będzie dla mnie i męża, bo nie chcemy z maleństwem latać, ale starsze córki wybierają się z dziadkami, wyjazdy typu kino, basen, łyżwy, itp. też są. Na jedzeniu nigdy nie oszczędzamy, a zwłaszcza dla dzieci. Zabawki owszem mają ich bardzo dużo, ale w granicach rozsądku. Podam przykład ze szkoły mojej córki, po wakacjach dzieci miały przynieść pamiątki z wakacji, córka przyniosła muszelki, parę dzieci nie wiedziało co to jest, a właśnie matki tych dzieci mają zawsze najwięcej do powiedzenia i wymądrzania się.

proponuję w ogóle nie reagować na takie zaczepki. kobiecie się nudzi i chce się powyżywać:) niech idzie pracować żeby i ją 10 zł nie spotkało jak każda z nas, matek wielu dzieci:D

Gość julita28
Witam! mam dwóch synkow jeden w kwietniu kończy 2 latka,a drugi w czerwcu roczek,planuje 3 dziecko.Od kwietnia starania,pragnę córeczki. Miałam dwie cesarki.

Witam wszystkie mamuski! Ja juz urodziłam moją trzecią pociechę. Poród trwał 10 minut- był najlepszym ze wszystkich. Ale też bóle były największe. W 38 tc zaczełam pić herbatę z liści malin i chyba poskutkowało. Rozwarcie szło piorunem i siup - mały wyskoczył. Ważył 3650. Dzisiaj ma 15 dni i jest super grzeczny. Wcale nie płacze, tylko pije pierś i śpi. pozdrawiam Was i życze szczesliwego rozwiazania.

Gość hmmm38969875743895mmmmm
robcie sobie jak najwiecej dzieci ktos musi pracowac na nasze emerytury :D szkoda mi tylko was bo malo uzyjecie no ale cos za cos:)

Gość mama dzieci
Witam ja tez jestem w 3 ciązy:):):) Mam syna prawie 9 lat ,mlodszy ma 3 latka ja rodze za 2 tygodnie przez cc:)(dziewczynke) W sierpniu bede miala 28 lat.

Gość julita28
Mama dzieci- znasz sposób na dziewczynkę?

Gość jikrguieujrig
Podnosze temacik- jak to jest z trójeczka. Julcia28 ty moze idz do genetykaa nie nakazdym temacie pytasz o sposoby-to totolotek a nie czary mary.

Gość Anja_W
hmmm38969875743895mmmmm robcie sobie jak najwiecej dzieci ktos musi pracowac na nasze emerytury szkoda mi tylko was bo malo uzyjecie no ale cos za cos Nam za to,zostanie radość na stare lata a tobie, nic prócz karmienia gołębi i zasranego parapetu. Może większość tych dzieci wyjedzie z kraju i na Twoją emeryturę nikt nie zarobi, zostanie Ci szperanie po śmietnikach, a nam dzieci pomogą

Gość czarneoczymam
Navy* Ja tez ma 2 synkow i planuje 3 dziecko tylko teraz bardzo chcialabym coreczke, Chce sproowac zaplanowac plec dzis mam 6 dc i chce wsdpolzyc w 10 dc i koniec owu mam tak w 13 dc . W 11 dc jade na monitoring. Udalo sie ktorejs z Was zaplanowac corke? Wiem, ze przy chlopcach czesto wspolzylismy. Z gory dziekuje za pomoc. No i teraz mysle ze moze jeden stosunek w tym 10 dc. Poradzcie cos.

Gość gość
lepiej miec spokojne zycie na stare lata, zagwarantowac sobie wyjazdy i odpoczynek niz martwic sie nauka najmlodszego dziecka i tym, czy starczy pieniedzy do konca miesiaca. ja wspolczuje:/

Gość gość
dzis kase mozecie miec, a jutro nie...i co wtedy z 3 dzieci? lepiej myslec na zas. 37 lat- bardzo pozno na dziecko, ale z drugiej strony jest to trzecie w kolejnosci, wiec troche inaczej to wyglada. gorzej jak to dziecko byloby pierwsze.

Mamadosia=> ja tez mam 36 lat! 2 synków i teraz będę miała trzeciego! :-) I tez na początku było mi wstyd, że za stara jestem... Ale teraz, gdy czuję już ruchy maleństwa, jestem bardzo szczęśliwa! :-)

Czarneoczymam=> zaszłam w ciążę w wyniku zbliżenia w 8 dniu cyklu, a cykle mam 28-dniowe. I będzie synek. Nie ma więc reguły...

Gość gość
Hej, mam 36 lat. Mam dwójkę dzieci: syna 11 lat i córkę 8 lat, a teraz jestem w czwartym miesiącu ciąży :)