Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majmajmajmaj

Kolory w pokoju prosze o rade!

Polecane posty

Gość majmajmajmaj

Witam wszystkich. mam dylemat odnośnie dodatków w pokoju, który jest jednocześnie sypialnia i pokojem dziennym. Otóż jedna ściana jest w nim w kolorze bardzo intensywnej, cieplej oliwki, pozostałe w bardzo jasnym kremie, okna maja białe obudowy. Pytanie jaki wybrać kolor rolet? Myślałam o oliwkowych i do tego dla ożywienia wrzosowe, takie filoetowo-różowe intensywne zasłonki (makarony tzw) i tez filoetowo-różowa narzuta na szerokie łóżko, ale zastanawiam się czy to nie za bardzo pstrokato. Co myślicie? Z góry bardzo dziękuję za porady!

Gość jakajataja
róż odpuść. Lepiej sprawdzą się zielono-żółte dodatki. Rozjaśnią i powiększą optycznie pomieszczenie

Gość majmajmajmaj
hmm tylko pomieszczenie jest dosc duze i wiesz ma 2 okna w tym balkonowe - stad tez jasne. Sciany i sufit w tym jasnym kremie i tylko ta oliwka jest ciemna... I tak myslalam o ozywieniu....

Gość jakajataja
fajny, intensywny żółty ożywi, do tego taki jasniutki, soczysty zielony :) fiolet ujdzie, ale nie ożywi.

Gość majmajmajmaj
tylko, ze ja mam awersje do zoltego, bo cale zycie przezylam w zoltym i w pomaranczu;) A fiolet myslalam taki na pograniczu ciemnego rozo zywego takiego:) Tylko czy nie lepiej juz pozostac przy odcieniach zieleni zeby nie napstrokacic za bardzo...

Gość wg mnie powinnas.......
do oliwki pasuje fiolet ale makarony to wiocha narzute fioletowa czy rozowa sobie daruj - zrob tylko dodatki mniejsze w tym kolorze np. poduszki

Gość majmajmajmaj
czyli narzuta np krem+fiolet plus jakies doniczki itp... Makaroniki strasznie mi sie podobaja :D

jak ci sie podobaja to takie powies, ale kremowe a rolety dalabym jasniutkie

generalnie kolrowe robimy te doatki, ktore latwo wymienic jak nam sie znudza (dwie poduszki, doniczki, dodatki do kuchniy czy cos...)

ja bym juz nie dawała fioletu ani różu bo napstrokacisz za bardzo. skoro w pokoju masz oliwkę i kremowy bo idz w odcienie zielonego, moze byc np rażąco zielona narzuta na lozko i takie same zaslony. butelkowo zielone dodatki typu poduszki czy doniczki. ja mam pokój na fiolet z kremowym i juz zadnego innego koloru nie daje bo wygląda pozniej jak pokkój dziecięcy jesli jest tak kolorowo